Verkeerssituatie Marco Pololaan nog een keer op de tekentafel | De Utrechtse Internet Courant Verkeerssituatie Marco Pololaan nog een keer op de tekentafel | De Utrechtse Internet Courant

Verkeerssituatie Marco Pololaan nog een keer op de tekentafel

Verkeerssituatie Marco Pololaan nog een keer op de tekentafel
De situatie op de Marco Pololaan
De nieuwe verkeerssituatie op de Marco Pololaan in Kanaleneiland gaat nog een keer bekeken worden. De situatie vergt extra aandacht, omdat fietsers in de verdrukking komen nabij de kruising met de Churchilllaan en Bevrijdingslaan.

De nieuwe verkeerssituatie op de Marco Pololaan in Kanaleneiland gaat nog een keer bekeken worden. De situatie vergt extra aandacht, omdat fietsers in de verdrukking komen nabij de kruising met de Churchilllaan en Bevrijdingslaan.

De kruising bij de Marco Pololaan wordt opnieuw ingericht in het kader van het aanleggen van de nieuwe busbaan. Ook de rest van de openbare ruimte wordt meegepakt. Nu blijkt alleen dat de uitwerking niet overal goed werkt. Het fietspad vanuit de Marco Pololaan richting de kruising met de Churchilllaan en Bevrijdingslaan stopt ineens waardoor fietsers in de verdrukking kunnen komen.

De problemen zijn ook bekend bij de projectleider en de gemeente laat weten dat er verschillende varianten bekeken worden om de situatie ter plekke te verbeteren.

 

 

Fotoverslag

5 Reacties

Reageren
 1. G. de Vries

  Het is inderdaad voor fietsers onoverzichtelijk! Het gaat soms maar net goed met gevaarlijke manoeuvres.
  Tevens wik ik even pleiten voor het behoud van de bushaltes lijn 7 pal voor het winkelcentrum Hammerskjoldhof op de Trumanlaan ( in het verlengde van de Marco Pololaan). Er zijn zo veel mensen ( goed of slecht ter been) die hier namelijk gebruik van maken. Voorheen reed lijn 7 hier niet langs en nu met alle bouwwerkzaamheden wel. Het zou jammer zijn om veel mn ouderen uit K’eiland maar ook uit de omringende wijken hun ‘uitje’ aan het winkelcentrum te ontnemen. Wie weet wat de plannen zijn? Immers het lijken nu tijdelijke bushaltes.

 2. cas

  Tjsa, wat had je anders verwacht van het huidige bestuur? Een gedegen oplossing die veiligheid bood aan de weggebruiker? of het altijd zo goed mogelijk auto pesten….. Ten koste van de veiligheid voor fiesters in dit geval.

 3. JdV

  +1 voor Cas

 4. Nico

  Gelukkig nu wel het inzicht om de boel te gaan aanpassen. Het is nu nog relatief rustig vanwege de vakantieperiode. Desondanks is de verkeerssituatie al gevaarlijk genoeg. Eenzelfde soort flessenhals is aangelegd op de Ostadelaan bij het Diakonesssenhuis. Fietsers komen daar ook in de verdrukking.

 5. Robbeknol

  Vrienden,

  Willen jullie alsjeblieft een volgende keer ook een overzichtsfoto plaatsen? ‘t Is allemaal heel mooi in close-up, maar ik heb anderen er bij nodig gehad om de juiste locatie te traceren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).