Verkiezingsborden op tal van plekken in Utrecht beklad; D66 doet aangifte Verkiezingsborden op tal van plekken in Utrecht beklad; D66 doet aangifte

Verkiezingsborden op tal van plekken in Utrecht beklad; D66 doet aangifte

Verkiezingsborden op tal van plekken in Utrecht beklad; D66 doet aangifte
Bron: Twitter Maarten Koning
Op tal van plekken in Utrecht, maar ook in omliggende gemeentes, zijn verkiezingsborden beklad met rode verf. D66 heeft aangekondigd aangifte te doen bij de politie. Overigens zijn niet alleen D66-borden besmeurd, ook borden van andere partijen moesten het ontgelden.

Op tal van plekken in Utrecht, maar ook in omliggende gemeentes, zijn verkiezingsborden beklad met rode verf. D66 heeft aangekondigd aangifte te doen bij de politie. Overigens zijn niet alleen D66-borden besmeurd, ook borden van andere partijen moesten het ontgelden.

Op zich is vandalisme van verkiezingsborden niet nieuw, bij elke stembusgang worden er her en der wel posters van politieke partijen beschadigd. Dit jaar lijkt het echter heel veel te gebeuren. Tal van verkiezingsreclames zijn besmeurd met rode verf.

Lijsttrekker Maarten Koning van D66 Utrecht laat op Twitter weten: “Dit weekend zijn door de hele stad heen verkiezingsborden beklad. Niet alleen borden van D66 werden beklad, vernield of bestickerd. We zijn klaar met dit politiek vandalisme. Daarom doet onze afdelingsvoorzitter morgenochtend aangifte.”

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

16 Reacties

Reageren
 1. Ricard

  Inderdaad al veel borden gespot die zijn beklad, vooral in Zuilen en Overvecht. VVD, FvD, D66. Op de Vlampijpstraat heeft iemand een pisbak bevestigd aan een poster van Forum en Baudet in ‘Bidet’ veranderd, dat vond ik dan wel weer origineel.

 2. Lexus

  Al staat het in de wet anders omschreven: je blijft met je poten van andermans eigendommen af, ook die van de samenleving als geheel. Maar dit bekladden kan toch ook op iets positiefs duiden: de politiek, die ons allemaal aangaat, laat kennelijk mensen niet onverschillig.

 3. VincentZ

  Aangifte tegen wie? Het stomste wat je kunt doen is hier aandacht aan geven. Bij belletje trekken wil je dat iemand opendoet en nog leuker: met gebalde vuist naroept.
  De leus is overigens heel erg slecht, een tante Betje: wij zetten koffie en over.

 4. Lexus

  @VincentZ: over de vraag of de leus een tantebetje is kun je twisten. Overigens is niet de leus beklad, maar de partij die de leus hanteert, een leus waarachter je best achter kunt staan. Maar in dit geval en door deze partij wel vrijblijvend, omdat juist ook D66 in de regeringen van de laatste jaren door snoeihard neoliberaal beleid veel mensen aan de onderkant van de samenleving keihard heeft laten vallen. En dat zou dan nu ineens anders zijn?

 5. Yoshua

  Wanneer je toch bezig bent met spuiten, spuit dan de woorden “vrij en niemand” door, dan is het best geestig zo’n dronkenman actie.

 6. Fred

  Van Voltaire is het volgende citaat overgeleverd: ‘La politique est l’art de mentir à propos’Oftewel politiek is de kunst van het liegen.

 7. Vak K

  Bij het stadion onder de tunnel zag ik een jongedame met rugzak een poster van FvD er af trekken, hen nog getoeterd, maar de vogel was snel gevlogen

  Zo ziet democratie er in Nederland dus uit, of het nou je partij is of niet!

 8. Bert Haamstra

  Nou D66 heeft in ieder geval haar prioriteiten op orde hoor. Vervuiling van hun eigen verkiezingsposter met wat verf en ze doen gelijk aangifte. Maar het uitzicht en woongenot van hele wijken bederven met windmolens vinden ze helemaal prima. D66 in Utrecht volgt duidelijk een MIMBY beleid. Weet dus wat je stemt

 9. GeeWee

  Bekladden mag natuurlijk niet. Wat me wel opvalt is dat de landelijk partijen flinke reclamebudgetten hebben. In alle bushokjes hangen hun posters. De lokale partijen hebben wat dat betreft het nakijken.

 10. Geenstijl@Utrecht

  Ik denk dat je vooral lokaal moet stemmen, dat zijn partijen die dichter bij de mensen in de stad staan,en geen bemoeizucht hebben van landelijke partijen.

 11. Joris

  @ Vak K

  Heb je ook feitelijk bewijs voor je uitspraak?

  Het heeft er juist alle schijn van dat de Forum-aanhang zich landelijk vooral aan dit soort gedrag schuldig maakt.

  Mooi trouwens, die Foruk idioot in Twente die desinfo verspreidde en nu zijn baan kwijt is. Zou vaker moeten gebeuren.

 12. W.

  Stadsbelang Utrecht is ook lekker bezig geweest door op tal van plekken hun enorme poster over de verkiezingsborden heen te plakken. Mag hopen dat zo’n partij daarop aangesproken wordt.

 13. Kadoendra

  D’66 had beter aangifte kunnen doen van hun jarenlange gevoelloze neoliberale beleid!

 14. Vak K

  @ Joris

  Wat bedoel je nou precies?

  Ik zag een jongedame met rugzak die poster er afscheuren, had ik rijdend nog snel een foto moeten maken?

  Zal wel weer iemand van Antifa zijn die ook overal graffiti opspuiten….dat is trouwens wel feitelijk bewijs!

 15. Anne Marie ten Berge

  Ha, ha politiek vandalisme tegen politieke leugens, bestaat dat in het wetboek van strafrecht? Voor een dergelijk bord moeten pecariorechten (leges) worden betaald. Is dat gebeurd?

 16. VincentZ

  Wat mij vooral interesseert. Is er daadwerkerlijk aangifte gedaan? Is de partijbesuurder werkelijk bij een politiekantoor geweest, of deed hij het online. En zo ja, wat doet de politie met deze aangifte. Het is nu allemaal voor de buhne en voor het genereren van extra aandacht voor D66. Ik snap eigenlijk niet dat journalisten hier in meegaan. Doe dat wanneer D66 het werkelijk en bewijsbaar aangifte doet. NIet meegaan in “we gaan het morgen doen” je laat je dan voor het politieke-pr-karretje spannen. Wat is uberhaupt de nieuwswaarde wanneer het bericht geen vervolg of gevolg kent. Nu is het een bericht in de trant van:: Wethouder KLaas Verschuure deed vandaag boodschappen bij de Jumbo.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).