Verkoop monumentale Cereol Silo ligt stil | De Utrechtse Internet Courant Verkoop monumentale Cereol Silo ligt stil | De Utrechtse Internet Courant

Verkoop monumentale Cereol Silo ligt stil

Verkoop monumentale Cereol Silo ligt stil
Foto: BOEi
De verkoop van de monumentale Cereol Silo in Oog in Al ligt voorlopig stil. Dat laat Michiel Rohlof van BOEi, eigenaar van het  gebouw, weten.

De verkoop van de monumentale Cereol Silo in Oog in Al ligt voorlopig stil. Dat laat Michiel Rohlof van BOEi, eigenaar van het  gebouw, weten.

Al enige tijd wordt er gezocht naar een nieuwe bestemming voor de silo. Op de begane grond zit een vestiging van Bibliotheek Utrecht, maar voor de ruimtes erboven zijn vooralsnog geen plannen gemaakt.

Er waren in eerste instantie 9 partijen geïnteresseerd in het pand. Een aantal daarvan hadden ook een volledig uitgewerkt plan. Toch bleken de voorstellen uiteindelijk praktisch of financieel niet haalbaar genoeg om voort te zetten.

Geduld

Michiel Rohlof, woordvoerder van BOEi, laat weten dat het overigens nog steeds in de verkoop staat. “Maar we zijn nu niet actief op zoek naar kopers. Met dit soort panden is het ook een kwestie van geduld.”

De silo is onderdeel van een oude fabriek waar in het begin van de twintigste eeuw lijnzaadolie en veevoer werd gemaakt. Tegenwoordig staat het bekend als de Cereol.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. BW

    Weinig verrassend, want is geinteresseerd in een betonnen blokkendoos van 5 verdiepingen waar geen ramen in zitten en die je er vanwege de monumentale status ook niet in mag zetten? Dan blijven maar weinig mogelijke bestemmmingen over.

  2. Hetty

    Misschien is het een idee, om er een klimmuur in te maken. Dan heb je geen ramen nodig. Alleen moeten de verdiepingsvloeren er dan (deels) uit, en het is de vraag,of dat mag. Je kunt er ook een soort “doolhof” van maken, waar je ,met VR-brillen op, elkaar kunt beschieten. Of er een gigantische escape room van maken. Daar zijn ook geen ramen bij nodig. En de vloeren hoeven er niet uit. Ik hoop van harte, dat voor dit industriele monument een goede bestemming gevonden word.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).