Vermiste kat uit Utrecht na zeven maanden teruggevonden in Duitsland Vermiste kat uit Utrecht na zeven maanden teruggevonden in Duitsland

Vermiste kat uit Utrecht na zeven maanden teruggevonden in Duitsland

Vermiste kat uit Utrecht na zeven maanden teruggevonden in Duitsland
Een vermiste kat uit Leidsche Rijn is na zeven maanden teruggevonden in het Duitse Bocholt. De kat, Aurelius genaamd, kwam normaal gesproken iedere avond terug naar binnen via het kattenluikje, maar die ene vrijdagavond bleef het stil in het huis van Elze en Aldo Brinkman. De baasjes hadden na al die maanden inmiddels de hoop opgegeven, totdat gisteravond de telefoon ging: Aurelius is 150 kilometer verderop gevonden in Duitsland. 

Een vermiste kat uit Leidsche Rijn is na zeven maanden teruggevonden in het Duitse Bocholt. De kat, Aurelius genaamd, kwam normaal gesproken iedere avond terug naar binnen via het kattenluikje, maar die ene vrijdagavond bleef het stil in het huis van Elze en Aldo Brinkman. De baasjes hadden na al die maanden inmiddels de hoop opgegeven, totdat gisteravond de telefoon ging: Aurelius is 150 kilometer verderop gevonden in Duitsland. 

“Zeven maanden geleden, op een vrijdagochtend voordat we naar het werk gingen, zagen we een van onze twee katten voor het laatst. Natuurlijk waren we enorm verdrietig dat Aurelius niet meer thuis kwam”, zo vertelt Aldo. 

De 2-jarige kat leefde, samen met de andere kat van de baasjes, overdag buiten en kwam iedere avond of nacht weer thuis via het kattenluikje. Deze keer kwam alleen zijn huisgenoot Tiberius thuis. De baasjes dachten: ‘Aurelius komt vanzelf wel weer’, maar ook de volgende ochtend was hij nog niet thuis. “We hebben toen door de hele buurt posters opgehangen, de dierenarts gebeld, en omdat hij gechipt is, hebben we hem ook als vermist opgegeven op de website van de chipfabrikant NDG en bij Amivedi”, aldus de baasjes. 

Na zeven maanden hadden Elze en Aldo Brinkman de hoop wel opgegeven. “We dachten dat hij verongelukt was en door iemand heel lomp bij het gft was gedaan. Of ontvoerd en dat hij nu bij andere mensen woonde. Het verdrietigst vonden we nog wel de onzekerheid.” 

Telefoontje

Dinsdagochtend kreeg Elze een telefoontje van een dierenasiel in Duitsland. “Ben je je kat kwijt?”, luidde de vraag aan de telefoon. In eerste instantie dachten de Utrechtse baasjes dat het om hun andere kat Tiberius ging, totdat bleek dat het om de vermiste Aurelius ging. Aldo: “De mevrouw in Duitsland snapte de verwarring niet. ‘Een zwarte kat, toch?’, vroeg ze. ‘Ja, maar we zijn Aurelius al zeven maanden kwijt!’ De mevrouw in Duitsland was er ook stil van.” 

Flinke wandeling

Elze nam woensdag een vrije dag op en reedt ‘s ochtends naar Bocholt om Aurelius op te halen. “Aurelius zou gezond zijn, ‘maar wel een beetje magertjes’”, zegt Aldo. Hoe de kat 150 kilometer verderop terecht is gekomen en wie hem heeft gevonden, is nog niet bekend. “We zullen straks het hele verhaal horen. Aurelius, inmiddels bijna 3 jaar, heeft in ieder geval een flink aantal kilometers afgelegd met die kleine pootjes.”

“Als Aurelius straks weer thuis is, zorgen we dat zijn lievelingseten klaar staat. Zijn speeltjes hebben we nooit weg durven gooien, ondanks dat zijn grote huisgenoot Tiberius niets om kattenspeeltjes geeft.” 

Thuiskomst

Inmiddels is Aurelius weer terug bij zijn baasjes in Leidsche Rijn en heeft hij zijn speeltjes weer gevonden. “Aurelius wil heel veel kopjes en aandacht. Hij is nog wel duidelijk ondervoed en heeft een ruige vacht gekregen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij weer helemaal zal opknappen”, zo laat baasje Aldo weten.

Hoe de kat uiteindelijk in Duitsland is gekomen, is nog onduidelijk. “Een Duitse mevrouw heeft hem naar het asiel gebracht. We hebben haar telefoonnummer gevraagd om haar een bedankje te sturen.”

13 Reacties

Reageren
 1. soylent

  mogen we de afloop van dit verhaal lezen zodra Aurelius weer terug is?

 2. Realist

  Ik zou Aurelius verhoren. Misschien is hij meegelift met een plofkraker en heeft nog waardevolle informatie te miauwen.

 3. jankanerwatvan

  eerder een buitendier dan een huisdier. typisch om te zien dat deze kat ondanks conditionering geen baas nodig heeft maar nog nog steeds zelfstandig kan functioneren. ik wens je nog vele mooie reizen toe Aurelius!

 4. Hetty

  Zo blij voor de eigenaren/baasjes, of liever dienaren, dat deze schat weer terug is. Zo zie je, hoe belangrijk het chippen van een hond en kat is.
  Ik vermoed, dat hij in een vrachtwagen is gesprongen. Bij mijn moeder en mij sprong op het Jaarbeursplein heel lang geleden een schat van een Dalmatier zomaar in de auto. Gezien de omgeving concludeerden wij, dat hij verdwaald/vermist was. We hebben de hond naar de politie op het Paardeveld gebracht, en die had al een telefoontje van de ongeruste eigenaresse gehad. We hebben de hond naar dat adres gebracht, waar het gelukkige baasje ons een prachtig boeket overhandigde.

 5. G.H.

  @Realist
  Dat verhoor heeft reeds plaatsgevonden, maar het leverde niets op. Naar verluidt is Aurelius flink onder druk gezet, maar hield hij zijn poot stijf.

 6. Miss Mara

  Wat een leuk bericht!

 7. Martijn

  Ontsnapt aan de Vinex terreur. De weide wereld in! Maar helaas weer gepakt….

 8. Val

  Wat een mooi verhaal dank voor het delen. !!!

 9. Lin

  Welkom thuis, lieve Aurelius!!! Ik kon wel huilen toen ik je slanke koppie zag, wie weet wat je allemaal hebt meegemaakt? Gefeliciteerd, lieve baasjes en poezenbroer! Dikke knuffel van Uiltje, en zijn vrouwtje 🥳🍾🎂💜🙏🏻

 10. Teringjantje

  Maar die andere was dus kennelijk ook pleiten? Als je iemand belt en je zegt: ‘we hebben je kat gevonden’ en krijgt als antwoord: ‘welke?’ dan moet je je katten misschien iets beter in de gaten gaan houden.

 11. Luuk Upuuk

  Katten zijn best wel slim en nieuwsgierig. Als ze weten waar ze altijd terecht kunnen voor eten en drinken, gaan ze echt niet aan de wandel. Mijn vermoeden is dat ie in een stilstaande (vracht)auto op speurtocht is gegaan en dat die daarna richting oosterburen is vertrokken met deze verstekeling aan boord. Eenmaal uit de auto in een vreemde omgeving zal ie aan het dwalen zijn geagaan.

 12. Fred

  Gelukkig is Aurelius op zijn pootjes terecht gekomen en hebben liefhebbende mensen het diertje opgevangen en de chip laten uitlezen.
  Wij zijn het al jaren gewend dat onbekende katten hier komen om uit de voerbakjes van onze eigen katten te eten,momenteel hebben we twee van die kostgangers. Maar jaren geleden hadden we er opeens vijf, dat werd wel wat veel.

 13. J laurijsen

  Helaas zijn er mensen die overlast ondervinden van buurtkatten, die overdag buiten gezet worden als eigenaars moeten gaan werken.
  Nadat hij de eigenaren erop aangesproken had, heeft hij de katten gevangen en in een andere stad losgelaten.
  Volgens zijn zeggen heeft hij dat al met 30 katten gedaan.
  Ik heb me er heel kwaad om gemaakt…..
  Pak dan de eigenaren aan 😖

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).