Vermoedelijke bestuurder dodelijk ongeval Waterlinieweg meldt zich | De Utrechtse Internet Courant Vermoedelijke bestuurder dodelijk ongeval Waterlinieweg meldt zich | De Utrechtse Internet Courant

Vermoedelijke bestuurder dodelijk ongeval Waterlinieweg meldt zich

Vermoedelijke bestuurder dodelijk ongeval Waterlinieweg meldt zich
Foto: Lucas Benschop
De vermoedelijke bestuurder van de Volkswagen die zaterdagochtend betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Waterlinieweg heeft zich gemeld bij de politie. Dit deed hij kort nadat agenten het voertuig in Utrecht aantroffen.

De vermoedelijke bestuurder van de Volkswagen die zaterdagochtend betrokken was bij een dodelijk ongeval op de Waterlinieweg heeft zich gemeld bij de politie. Dit deed hij kort nadat agenten het voertuig in Utrecht aantroffen.

Volgens de politie heeft de man gezegd dat hij betrokken is bij het ongeval. Of hij ook daadwerkelijk achter het stuur zat wordt niet gezegd. De politie zet het onderzoek naar het dodelijke ongeval door.

Zaterdagochtend werd vermoedelijk rond 07.00 uur een voetganger doodgereden op de Waterlinieweg. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Fort Lunet III. Na het ongeval is de automobilist doorgereden.

De politie is daarna een zoekactie gestart. Daarbij werd via een Burgernetmelding gevraagd om uit de kijken naar een Volkswagen met schade aan de voorzijde. Die auto is zaterdagmiddag door agenten in Utrecht aangetroffen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  “Dit deed hij kort nadat agenten het voertuig in Utrecht aantroffen.”
  Ja, zo kan iedereen zich wel “vrijwillig” melden. In de tussenliggende tijd heeft zijn lichaam wel het alcohol uit plm. zes alcoholische consumpties af kunnen breken. En misschien heeft hij “van de schrik” nog even een paar borrels genomen toen hij thuiskwam.

  Met zo’n verhaal kan je bij de rechter wel aankomen, zo heeft de praktijk geleerd. En daar krijg ik een heel slecht gevoel bij.

 2. Utrechter

  @Lombokker: inderdaad, de laatste dodelijke aanrijding met een voetganger, die bij de Berekuil, ging met hoge snelheid en onder invloed. Toen werd de doodrijder door de rechter ook beloond met een lagere straf omdat hij zich ‘vrijwillig meldde’ nadat al z’n alcohol uit het bloed was. En natuurlijk dat ‘de voetganger daar natuurlijk niet mogen lopen’. Eventjes twee maanden de bak in en je kan weer vrolijk verder rijden.

 3. Dennis

  Wat doet een voetganger op de Waterlinieweg?

 4. Frits

  @Dennis
  Pech met de auto
  Verdwaald
  Verward
  Na ruzie uit de auto gezet

  Vul aan…

 5. Koel Hoofd

  Zal de vraag van Dennis aanscherpen: wat doet een voetganger op het asfalt op de waterlinieweg terwijl er ook een berm is?

 6. [email protected]

  Misschien is het verstandig om de feiten af te wachten van dit trieste relaas.

 7. Frits

  @Koel Hoofd
  Hopelijk is er al slachtofferhulp geregeld voor de arme bestuurder en kan hij de schade aan zijn auto verhalen op de nabestaanden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).