Vernielde ruiten nieuwe fietsenstalling na 6 weken nog steeds kapot | De Utrechtse Internet Courant Vernielde ruiten nieuwe fietsenstalling na 6 weken nog steeds kapot | De Utrechtse Internet Courant

Vernielde ruiten nieuwe fietsenstalling na 6 weken nog steeds kapot

Vernielde ruiten nieuwe fietsenstalling na 6 weken nog steeds kapot
De vernielde ruiten van een gloednieuwe fietsenstalling aan de Weg tot de Wetenschap zijn nog steeds niet gerepareerd. Tien van de zestien ramen werden eind juni kapotgeslagen door drie minderjarige jongens.

De vernielde ruiten van een gloednieuwe fietsenstalling aan de Weg tot de Wetenschap zijn nog steeds niet gerepareerd. Tien van de zestien ramen werden eind juni kapotgeslagen door drie minderjarige jongens.

Nu, ruim zes weken verder, zijn een meerderheid van de ruiten van de glazen overkapping nog steeds volledig gebarsten. Vlak na het incident in juni was de fietsparkeerplek afgezet met een rood lint. Dat lint is inmiddels weggehaald en de stalling – die naast een tramhalte van de Uithoflijn ligt – kan gewoon gebruikt worden door fietsers.

Eind juni zag een getuige hoe drie minderjarige jongens met een voorwerp de glazen overkapping van de fietsenstalling aan het vernielen waren. De getuige belde het noodnummer 112 en niet veel later kon de politie de verdachten arresteren.

De politie zei toen dat de schade op de jongens of op hun ouders wordt verhaald. Ook zouden de baldadige jongemannen zich moeten melden bij Halt.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Waarom wordt er überhaupt glas gebruikt voor fietsenstallingen en bushokjes?

 2. Ed Flabbergast

  @Bernhard:
  Ja, het kan veel leuker!
  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/07/bushokjes-als-ruimteschepen-in-de-voormalige-sovjet-unie-a1464055

 3. Zuilen 030

  @ED; geweldige bushokjes!,
  Voorstel;
  Een prijsvraag uitschrijven, alle hokjes van beton, de leukste 100 plaatsen en laten beschilderen door Jan is de Man, weg met die eenheidsworst.

 4. bee

  zie het maar als kunst.

 5. Robertjc

  Ik weet niet wie die dingen zo ontwerpt dat ze niet hufterproof zijn. Al die kapotte bushaltes en dit soort fietsenstallingen hebben inmiddels toch wel afdoende bewijs geleverd dat de opzet van die dingen heel erg anders moet.
  Of zit er ergens iemand met aandelen in de glashandel?

 6. Wim Vreeswijk

  Je zou ook onbreekbaar plexiglas kunnen installeren in deze bushokjes ?!

 7. herman

  Vervangen door beton en laat maar volspuiten door die grafity figuren.

  Mooie win-win, die dingen kunnen niet kapot en ze kunnen lekker spuiten.
  Ziet er uiteindelijk nog fleurig uit ook!

 8. C.

  “De politie zei toen dat de schade op de jongens of op hun ouders wordt verhaald. Ook zouden de baldadige jongemannen zich moeten melden bij Halt.”

  Ik denk dat de dadertjes op dit moment extra vakantiewerk doen, om de schade te kunnen vergoeden en dat het daarop wachten is, denkt u niet?

 9. Bernhard

  Eens met bovenstaande reacties. Beton en evt. dik plexiglas lijkt me veel beter. En goed idee om Utrechtse graffiti kunstenaars ze wat op te laten fleuren.

 10. NBU

  Ik sta versteld van bovenstaande reacties. “Waarom wordt er glas gebruikt en geen beton?” Wat is de volgende stap, geen glas meer in de winkelruiten? Metalen hekken van 3 meter hoog rond bomen en groen? Vuilnisbakken van beton? Moet de hele buitenomgeving dan van hufterproof materiaal gemaakt worden? Doe ff normaal en maak dingen gewoon niet kapot! Gedraag je buiten gewoon zoals je thuis ook doet. Ik denk dat die vernielers thuis ook de glazen niet ingooien.
  Ik zou de energie liever steken in het opvoeden van de bevolking. Ouders en hun baldadige kroost wijzen op de grote schade die zij hiermee veroorzaken. Scholen, buurtcentra en welzijnswerkers mee laten werken hierin. En bovendien, zeker de schade verhalen bij de veroorzakers! Tot die nog niet betaald hebben de schade lekker laten zitten. In het uiterste geval zelfs bij de schade vermelden wie dat veroorzaakt heeft!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).