Vernielingen aan 90 grafstenen op begraafplaats Daelwijck in Utrecht Vernielingen aan 90 grafstenen op begraafplaats Daelwijck in Utrecht

Vernielingen aan 90 grafstenen op begraafplaats Daelwijck in Utrecht

Vernielingen aan 90 grafstenen op begraafplaats Daelwijck in Utrecht
Aan zo’n 90 grafstenen op begraafplaats Daelwijck zijn afgelopen weekend vernielingen aangericht. De politie, die spreekt van een ‘laffe daad’, heeft de zaak in onderzoek. De gemeente Utrecht laat weten contact op te nemen met nabestaanden.

Aan zo’n 90 grafstenen op begraafplaats Daelwijck zijn afgelopen weekend vernielingen aangericht. De politie, die spreekt van een ‘laffe daad’, heeft de zaak in onderzoek. De gemeente Utrecht laat weten contact op te nemen met nabestaanden.

De vernielingen werden zondag ontdekt en moeten ergens zaterdagnacht of zondagochtend aangericht zijn. Foto’s, kandelaren en andere spullen zijn beschadigd. Maandag zijn verschillende nabestaanden bezig om alles weer in orde te maken.

De grafstenen die beschadigd zijn lijken geen onderling verband te hebben, ook zijn er geen teksten aangebracht. De gemeente Utrecht laat weten aangifte te doen en adviseert andere betrokkenen dat ook te doen.

14 Reacties

Reageren
 1. Fien van de Beerenburger

  Mis-se-lijk-ma-kend Tis erg dat je op elk pad van een kerkhof/begraafplaats nu ook al camera’s zou moeten zetten. heel triest.

 2. Dennis

  Te ziek voor woorden!
  Wat voor mensen doen zoiets?
  Het gaat in rap tempo berg afwaarts met dit land..

 3. Van Meeuwen

  Wat bezielt zo iemand? Dan moeten er toch wel de nodige steken los zitten in het hoofd.
  Je zou haast medelijden krijgen. Dit soort figuren zijn intens sneu en enorme losers.

 4. Katja

  Ziek.

 5. de Kreek

  Ik hoop dat ze gepakt worden en alle schade moeten betalen die ze hebben aangericht. Al moeten ze daar 100 jaar voor kromliggen, ik heb hier geen woorden voor!!!!!

 6. Koel Hoofd

  Grafschennis op begraafplaats Daelwijck Overvecht.
  Sprakeloos…

 7. Le coq sportif

  Dit soort lui zou toch gepakt moeten kunnen worden. Bewakingsbeelden uit de buurt opvragen ed. Paar jaartjes tbs lijkt me niet verkeerd voor dergelijke gekken

 8. engel van dienst

  Triest, voor de nabestaanden.

 9. Wilma

  Waar moet het toch heen in deze wereld
  WAAROM in godsnaam???
  Verdrietig en sterkte voor diegenen bij wie dit is aangedaan

 10. Ptr

  Mijn moeder lag hier vroeger begraven.
  Het woord “empathie” is aan de daders niet besteed.
  Triest.

 11. WillemZ

  Walgelijke daad. Waar haal je het motief vandaan om zoiets te doen. Denk aan hoe jou hetzelfde kan overkomen. Je ouders, broer, zus je liefde van je leven.

 12. Luuk Upuuk

  Om andere reden dan dit, kies ik ervoor gecremeerd te worden. Ik krijg altijd al een raar gevoel als ik archeologen met menselijke resten en een kwasje bezig zie. Maar als mensen een plek hebben om hun dierbare te kunnen herdenken en dan gebeurt er zoiets……. Dit soort tuig heeft geen idee wat ze aanrichten en welk verdriet ze veroorzaken.

 13. M.

  Dit soort vandalisme is helaas van alle tijden, maar ik vrees dat het door het toenemend gebrek aan opvoeding van de kinderen alleen maar erger zal worden.

 14. Statler

  @Luuk Upuuk
  het nare is dat ze zich dat waarschijnlijk heel goed bewust zijn. Wreedheid door bewuste vernieling.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).