Veel meer mis bij kinderdagverblijf Jolie in Lunetten | De Utrechtse Internet Courant Veel meer mis bij kinderdagverblijf Jolie in Lunetten | De Utrechtse Internet Courant

Veel meer mis bij kinderdagverblijf Jolie in Lunetten

Veel meer mis bij kinderdagverblijf Jolie in Lunetten
Google streetview kinderdagverblijf Jolie
Er zijn veel meer misstanden bij kinderdagverblijf Jolie in de Utrechtse wijk Lunetten dan een incidentele striptease-act. Dat blijkt uit een serie inspectierapporten die maandag gepubliceerd zijn. Er worden tal van overtredingen genoemd.

Er zijn veel meer misstanden bij kinderdagverblijf Jolie in de Utrechtse wijk Lunetten dan een incidentele striptease-act. Dat blijkt uit een serie inspectierapporten die maandag gepubliceerd zijn. Er worden tal van overtredingen genoemd.

Kinderdagverblijf Jolie kwam eerder dit jaar in het nieuws vanwege een striptease-act die werd opgevoerd op de werkvloer, terwijl er kinderen aanwezig waren in het gebouw. Nu blijkt dat er nog veel meer mis is bij de instelling. Er komen al jaren meldingen en signalen binnen bij de gemeente Utrecht, onder andere over de wijze waarop omgegaan wordt met kinderen binnen Jolie.

In de meest recente rapporten worden tal van overtredingen genoemd. Zo uit de inspectie kritiek op onder andere het pedagogische beleid, hoe Jolie omgaat met klachten en geschillen, de diploma’s van de medewerkers, de veiligheid voor de kinderen en de groepsgroottes.

In de rapporten is een grote rol weggelegd voor de inmiddels opgestapte directrice van Jolie. Zij zou de medewerkers als een soort ‘pitbull’ commanderen: “Als zij in de ochtend binnenkomt schiet al het personeel in de houding.” In het rapport wordt ook gemeld dat medewerkers de auto en de woning van de voormalige directrice moesten wassen.

Bij het kinderdagverblijf inmiddels is een interim-manager aangesteld die orde op zaken moet stellen. De gemeente dreigt met sluiting als dit niet snel genoeg gebeurt.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Henk

  Dat daar meer mis is, is helaas voor mij (en ik denk voor velen) niet echt een verrassing.

  Het kinderdagverblijf snapte blijkbaar niet dat gedrag zoals het opvoeren van een striptease in een kinderdagverblijf door de maatschappij als zeer ongepast wordt gezien.

  Vervolgens is men ook nog zo slim bent om te liegen over wat er precies is gebeurd terwijl men heel goed wist dat er beeldmateriaal is.

  Als je alleen al af zou gaan op deze twee punten dan ontkom je er, denk ik, haast niet aan om de conclusie te trekken dat de leiding van deze tent totaal ongeschikt is. Helaas uitte dat zich blijkbaar in nog veel meer overtredingen.

 2. Rietje

  Ach ja, de tijd waarin echt alles maar moet kunnen. Vrijheid blijheid en wat die meer zij. Ego en genot bepalen de keuzes. Verantwoordelijkheid nemen, waarom zou je ?!
  Het moreel kompas is helaas volledig zoek bij sommigen.

 3. cas

  Dus een falende instantie probeert nu leuke pr te maken…. Snel een rapportje tikken en publiceren na jaren indicatie dat het daar niet goed zit.

 4. nina

  Tot mijn spijt heb je helemaal gelijk, Rietje.

 5. Ger

  check de reacties bij het eerste bericht nog eens….

 6. J Vis

  Over moreel kompas gesproken, waar ik het mee eens ben. Hoe bijzonder is het, dat ouders hier hun kinderen nog steeds naar toe brengen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).