Verschillende coronamaatregelen vanaf vandaag versoepeld; terrassen weer open en geen avondklok meer Verschillende coronamaatregelen vanaf vandaag versoepeld; terrassen weer open en geen avondklok meer

Verschillende coronamaatregelen vanaf vandaag versoepeld; terrassen weer open en geen avondklok meer

Verschillende coronamaatregelen vanaf vandaag versoepeld; terrassen weer open en geen avondklok meer
Verschillende coronamaatregelen zijn vanaf woensdag versoepeld. Zo gaan vandaag de Utrechtse terrassen weer gedeeltelijk open, geldt er geen avondklok meer en mogen niet-essentiële winkels weer klanten zonder afspraak ontvangen.

Verschillende coronamaatregelen zijn vanaf woensdag versoepeld. Zo gaan vandaag de Utrechtse terrassen weer gedeeltelijk open, geldt er geen avondklok meer en mogen niet-essentiële winkels weer klanten zonder afspraak ontvangen.

Vorige week maakte demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie bekend dat het kabinet een aantal coronamaatregelen gaat versoepelen. Rutte noemde dat een ‘spannend besluit’. Een van die versoepelingen houdt in dat de terrassen tussen 12.00 en 18.00 uur weer open mogen.

Aan een tafeltje mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij het gaat om personen uit één huishouden. Op terrassen mogen maximaal vijftig mensen zitten. Tafels op het terras moeten op anderhalve meter uit elkaar staan, tenzij er een kuchscherm tussen de tafels staan.

Winkels

Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken en elektronicawinkels, mogen vanaf vandaag tot 20.00 uur openblijven. Ook hoeven klanten niet meer van tevoren een afspraak te maken. Wel blijven winkels gebonden aan een maximumaantal klanten in de winkel. Dat aantal wordt gebaseerd op de grootte van de winkel. Marktlieden mogen vanaf woensdag ook weer niet-essentiële producten verkopen.

Tot slot gaat het thuisbezoek van één naar twee personen per dag en mogen er bij begrafenissen honderd mensen aanwezig zijn. Eerder gold daar nog een maximum van vijftig personen.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Gisteren in de parken, vandaag op de terrassen: overal is de opgestoken dikke middelvinger naar de dolgedraaide zorg goed te zien. En opnieuw heeft het feestvolk niet door dat ze wéér hun eigen glazen aan het ingooien zijn: eerst worden nieuwe versoepelingen uitgesteld, daarna worden de oude versoepelingen teruggedraaid en over een paar weken gaat alles weer dicht!

 2. RABE

  En nu maar hopen dat we er verstandig mee omgaan, dan hebben we er langer plezier van.

 3. Katja

  Bestaat het leven alleen maar uit terras-zitten ?

 4. cas

  Wat ik niet snap is dat iedereen lekker lallend over elkaar mag spugen en drinken op een terras maar buitensport nog uit den boze is….
  Als je het over vreemde keuzes hebt…

 5. JdV

  @Katja: Nee hoor. Lekker crossen over de Amsterdamsestraatweg is ook belangrijk. Met hoge snelheid , wedstijdjes.

 6. Katja

  Oh ja, dierentuinen mogen nog niet open, is ook buiten.
  Op de terrassen zit men vlak bij elkaar, maar in de ZOO’s loopt men langs elkaar heen, nog kleinere kans op besmetting. Vind ik raar.

 7. yoyo

  gooi dan maar gewoon alles open zodat de mensen zich kunnen verspreidden. Nu staan ze allemaal hutje bij mutje. Laat ze zelf maar kiezen of ze het veilig vinden. maar dan ook niet klagen als er straks geen bedje meer is he.

 8. Hans

  Het gevaar van het corona-virus wordt vooral door jonge mensen schromelijk onderschat.

  https://www.nporadio1.nl/blok-toine/onderwerpen/76056-2021-04-29-willem-ii-aanvaller-elton-kabangu-kreeg-corona-en-belandde-op-de-ic

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).