Verslavingszorg van Jellinek verhuist van ABC-straat naar Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant Verslavingszorg van Jellinek verhuist van ABC-straat naar Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn | De Utrechtse Internet Courant

Verslavingszorg van Jellinek verhuist van ABC-straat naar Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn

Verslavingszorg van Jellinek verhuist van ABC-straat naar Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn
Beeld: Google Streetview
Jellinek gaat vanaf april 2018 ruimte huren binnen de muren van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. Eerder was al bekend dat Jellinek, het voormalig failliete Victas, vanaf april uit het pand aan de ABC-straat in het centrum van Utrecht moest. In het Antonius komen cliënten van Jellinek die op vrijwillige basis deelnemen aan behandeling om te stoppen met alcohol- of drugsgebruik.

Jellinek gaat vanaf april 2018 ruimte huren binnen de muren van het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. Eerder was al bekend dat Jellinek, het voormalig failliete Victas, vanaf april uit het pand aan de ABC-straat in het centrum van Utrecht moest. In het Antonius komen cliënten van Jellinek die op vrijwillige basis deelnemen aan behandeling om te stoppen met alcohol- of drugsgebruik.

In de ruimte die Jellinek gaat huren zat eerder ouderenpsychiatrie van Altrecht, maar die afdeling vertrekt (gedeeltelijk) naar Zeist. De zorg die Jellinek in de besloten afdeling gaat aanbieden betreft kortdurende detoxbehandelingen (opname 7 tot 14 dagen) en klinische vervolgbehandelingen (opname 6 tot 12 weken).

Het is volgens Jellinek, Altrecht en het Antonius belangrijk dat het zorgaanbod van Jellinek geen gevolgen heeft voor patienten of medewerkers van het ziekenhuis of omwonenden. Daarom zijn er afspraken gemaakt die worden toegelicht op een informatiebijeenkomst. Ook het feit dat het gaat om behandeling op vrijwillige basis is voor het St. Antonius positief.

5 Reacties

Reageren
 1. Karla

  “Het is volgens Jellinek, Altrecht en het Antonius belangrijk dat het zorgaanbod van Jellinek geen gevolgen heeft voor patienten of medewerkers van het ziekenhuis of omwonenden. Daarom zijn er afspraken gemaakt die worden toegelicht op een informatiebijeenkomst.”
  Hoe heel anders gaat het er aan toe op de Wittevrouwenkade! Daar dumpen Gemeente en Arkin stiekem gewoon overlast middenin een kinderrijke woonbuurt, tegen het advies van de politie en een hele hoop anderen in, de buurt moet verplicht meedoen in beheerplannen, en pas een informatieavond als er heel heel heel hard om gevraagd wordt.
  Of….ik krijg het bijna niet geschreven….zouden ze geleerd hebben van de gang van zaken rond de Wittevrouwenkade?

  *daverend hoongelach*

 2. henk

  Middenin een kinderrijke buurt…. U kent Utrecht? Het ziekenhuis ligt langs de zeer kinderrijke A2 snelweg, voor ongeveer 60%, en dan met een dikke sloot ertussen en een groot veld beginnen de appartementenblokken zonder tuinen die niet zonder sleutel toegankelijk zijn.

  *daverend hoongelach*

 3. Eveneens een Utrechter

  Uhm.. @henk, anders lees je het berichtje waarop je reageert even; Karla heeft het over de wittevrouwenkade, die ligt niet naast de A2.

 4. Cico

  Ik snap heel goed dat mensen balen van een methadonverstrekker in hun buurt. Maar zullen we anders eens niet het chantage-argument ‘kinderen’ gebruiken, maar gewoon voor jezelf spreken. Of leg eens uit wat er nou zo gevaarlijk is voor kinderen.

 5. nvt

  het moge duidelijk zijn dat verslaafde menen nit cht welkom zijn door he beleid wat de overheid decenia lang heeft gevoerd in pas met america me hun oorlog tegen de drugs de comsumenten zijn de dupe vn mensen als hary graas die mensen misleid meevte wertken aan nieuwsuur iteme,s waarin drugsgebruik als overlastplegers oren betiteld waar geen enkele reden meer is om dingen te laten de opiaatgebruiker wpordt letterlijk door de maatschapij uitgekotst zowel in ectens als erbuiten jarrelange detentie,s voor kleine diefstallen zijn de normaalste zaak geworden en dat alleen omdat een klein groepje zogenaamde deskundige de heele samenleving op de kast jaagt met een politiek of voorlichting die niet realistisch is maar besstaat uit mensen bang maken en e gebruikers afschilderen als onbetrouwbare individuen ik denk dat ik zelf moet kunnenn en beslissen nof ik een joint rook of heroine mits eenander hier geen last van heeft een groot deel of redelijk deel van de rijke in nederland is cocaine heel normaal ndie zie je niet bij jellenec juist de wat minder rijke burgers komen in contackt met justitie etc en lui als jellenec hoe benger de burger des dikker de portemonee van de behandelaars men maakt misbruik van de mogelijkheid piaten te mogen verstrekken want waarom wachtlijstenzich niet aan de hanrijking voor verslaafde houden geen extramurale fase etc omdat de verstreking nu lekker verdient een drankje van opiaten maken is in een lab zo gebeurt maakt het roken overbodig los van dat het goedkoper is en ntraverneus gebruik ook versllaafde zijn bisnes geworden voor de hulpverleening dji en politie indien men zo m zou gaan met gewone rokers zou morgen heel nederland bij de rechtbank staan en dan de bemoeizorg en ik denk grass ga eens wat aan je eigen probleem doen meneer mofine ging u voor tav het drankje beetje aanpassing en dag wachtlijsten voor de heroinebehandeling toezicht betaald goed los van de reputatieschade ik zie bners niet bij het heroineprojeckt zitten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).