Bouw Dafne Schippersbrug vertraagd | De Utrechtse Internet Courant Bouw Dafne Schippersbrug vertraagd | De Utrechtse Internet Courant

Bouw Dafne Schippersbrug vertraagd

Bouw Dafne Schippersbrug vertraagd
Foto's: Sophie Barkmeijer
De bouw van de Dafne Schippersbrug loop vertraging op. Gisteravond zou begonnen worden met de installatie van de hoofdkabel, maar dat is niet gebeurd.

De bouw van de Dafne Schippersbrug loop vertraging op. Gisteravond zou begonnen worden met de installatie van de hoofdkabel, maar dat is niet gebeurd.

Aannemer Strabag en onderaannemer Mammoet hebben besloten de hijsplannen met minimaal één week uit te stellen. Reden voor uitstel is dat de kabel bij de eerste handeling voor transport anders reageerde dan was berekend. Het is nog niet duidelijk welke gevolgen dit heeft voor de overige werkzaamheden. De verwachting is dat hier volgende week meer over bekend wordt.

De brug moet bijdragen aan een betere, snellere en veiligere fietsverbinding tussen Leidsche Rijn en het centrum van Utrecht. Het ontwerp van de brug is uniek. Aan de kant van Oog in Al gaan fietsers en wandelaars over het dak van de Openbare Basisschool Montessori omhoog.

brug_4 brug_6 brug_9

Fietspad over het dak van de Openbare Basisschool Montessori. Foto: Robert Oosterbroek
Fietspad over het dak van de Openbare Basisschool Montessori. Foto: Robert Oosterbroek

16 Reacties

Reageren
 1. Herman

  Hopeloze brug. Deze brug kost circa drie keer zoveel als de fietsbrug die tussen Houten en Nieuwegein is aangelegd.

  En dat alleen maar omdat de vormgeving zo bijzonder is. Dat de verantwoordelijk wethouder mooi weer wil spelen is prima, maar doe dat met je eigen geld en niet ons belastinggeld.

 2. Sjonnie

  Tsja. Een brug vernoemen naar een uitstekende atlete die op het ultieme moment echter door problemen te langzaam was, vraagt om problemen en vertraging.

 3. Willem

  @Herman Wat zijn de feiten? Zijn de situaties gelijk? Hoe weet jij zo goed hoe het precies allemaal zit? Waar haal jij jouw cijfers vandaan? Waarom deze reactie naar aanleiding van dit bericht?

 4. Ramon

  Hopeloze reactie Herman. Alleen maar middelmaat bouwen omdat het lekker goedkoop is? Mooie brug , erg leuke oplossing met die school onder het fietspad. Hopelijk snel weer door met de bouw

 5. Frank

  Geweldige mooie brug. Fijn dat er gekozen is voor een interessantere vormgeving in plaats van een doodsaaie rechttoe-rechtaan brug.
  En een verstandig besluit om de zaak uit te stellen. Niemand wil een tweede Alphen a/d Rijn.

 6. Cico

  Ook nogal een belangrijke brug als je Leidsche Rijn wilt ontsluiten. Het schijnt dat er 80.000 Utrechters wonen

 7. Rene schoenmakers

  Wat een zure reacties allemaal, bah!

 8. Zwaan

  Helemaal met @Hermans eens.

  Voor de mensen die “extra geld” over hebben voor de vormgeving etcetera. Mooi, daar mogen ze van mij wel een wetsvoorstel voor schrijven.

  Dat men bij projecten 3 alternatieven heeft.
  1. Gewoon de simpele basis, een Brug ….. honderdduizend.
  2. Upgepimde brug …… miljoen.

  Met daarbij, dat als u voor optie 2 kiest, alle voorstanders voor optie 2. Mocht dit de winnaar zijn, na stemming. Alle voorstanders alles extra meebetalen, wat extra boven op optie 1 erbij komt..

  Dan zou ik die gastue wel willen horen over ………. ontwerpen etcetera. Betaal dat lekker uit je eigen zak en niet uit gemeenschapsgeld.

 9. Utrechter

  Waarom worden fietsers in vredesnaam verplicht om die lus te fietsen? Heuvelop kan je met een aanloopje, sportieve instelling (past best bij de naam van de brug) of e-bike een eind komen. En heuvelaf is natuurlijk helemaal een makkie. Een shortcut zou erg fijn zijn! En het lusje voor alle fietsers die het te steil vinden, prima toch? Bij de gele brug aan de LR-zijde was er voorheen ook altijd een olifantenpaadje…

 10. herman

  @Willen.

  De feiten vind je op:
  Kosten (25 mln euro) Schippersburg:
  https://www.duic.nl/algemeen/bouw-van-miljoenen-kostende-fietsbrug-over-amsterdam-rijnkanaal-van-start/

  Kosten (6,1 mln euro) fietsburg Nieuwegein- Houten
  http://www.dearchitect.nl/nieuws/2013/06/11/fietsbrug-over-het-amsterdam-rijnkanaal-bij-de-plofsluis.html

 11. WP

  @Herman, ik leef graag in een land waar ook aandacht wordt besteed aan hoe iets er uitziet. In de oud communistische landen kun je vandaag nog steeds zien hoe troosteloos de omgeving wordt wanneer je alleen nog maar functioneel gaat bouwen…

 12. herman

  @WP
  Natuurlijk is vormgeving belangrijk voor onze beleving.

  Maar functioneel is niet perse lelijk of troosteloos, die brug bij de Plofsluis is niet lelijk, je kunt deze ook sierlijk en rank noemen en de brug valt niet op in de omgeving. Opgaan in de omgeving is ook een kwaliteit.

  Daarnaast ligt de Schippersbrug niet op een in het oog vallende plek, de brug ligt in een bocht op een locatie die vanaf weinig plaatsen zichtbaar is.
  De Clausbrug bijvoorbeeld is een brug die op een opvallende plaats ligt, deze brug is vanaf vele plaatsen zichtbaar en juist dan is een bijzonder ontwerp dat extra kosten met zich meebrengt zeer gerechtvaardigd.

 13. Fred

  De Feiten.
  Een fietsbrug + een school versus alleen en fietsbrug.
  De ‘hogere’ kosten zijn niet voor een ‘bijzondere’ brug.maar voor een heel ander bouwwerk.

 14. Teunis

  Lekker zinvol om het nu nog over de kosten te gaan hebben. Geniet er nou maar van dat er iets unieks komt.

 15. herman

  @Fred, de feiten zijn dus dat je voor 18,9 mln euro (25-6,1) een school met wat infra bouwt?

  @Teunis, klopt dit zijn voldongen feiten, maar leren van ervaringen tbv de toekomst kan veel verkwisting van ons belastinggeld schelen.

 16. BramD

  Wat is er trouwens voor voetgangers gereld?
  Moeten zij ook die lus lopen?
  Of komt daar een doorsteek voor?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).