Video: bestuurder crossmotor glijdt onderuit na achtervolging door Zuilen Video: bestuurder crossmotor glijdt onderuit na achtervolging door Zuilen

Video: bestuurder crossmotor glijdt onderuit na achtervolging door Zuilen

Video: bestuurder crossmotor glijdt onderuit na achtervolging door Zuilen
Opnieuw heeft de politie een video gedeeld van een bestuurder van een crossmotor die aan agenten wilde ontkomen. Na een achtervolging door de Utrechtse wijk Zuilen, gleed de bestuurder uiteindelijk onderuit op een brug aan de Keulsekade.

Opnieuw heeft de politie een video gedeeld van een bestuurder van een crossmotor die aan agenten wilde ontkomen. Na een achtervolging door de Utrechtse wijk Zuilen, gleed de bestuurder uiteindelijk onderuit op een brug aan de Keulsekade.

Het incident gebeurde woensdag. Agenten zagen een crossmotor zonder kenteken tegen de rijrichting over het fietspad rijden. Toen de bestuurder van de motor de politieauto had opgemerkt, ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Tijdens de achtervolging werd assistentie opgeroepen van andere eenheden en ook de politiehelikopter. Uiteindelijk bleek de extra inzet niet nodig omdat de bestuurder onderuitgleed.

De politie schrijft op sociale media dat ze de verdachte daarna hebben behandeld als slachtoffer. “Zo hebben wij de bestuurder gestabiliseerd waar nodig, een isolatiedeken aangeboden tegen de regen en de ambulance laten komen om eventuele verwondingen te laten behandelen. […] Op wat kleine verwondingen na, maakt de bestuurder het goed.” Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt en de motor is in beslag genomen.

Overlast

De politie zegt tot slot dat er in Zuilen veel overlast is van motorscooters en motoren die ‘zonder redelijk doel’ door de wijk scheuren. “Onze vele melders ervaren hierdoor veel overlast en het zorgt voor erg gevaarlijke situaties”, aldus de politie.

Eerder deze week verscheen ook al een video van een crossmotor die op de vlucht sloeg voor agenten. Ook deze man is aangehouden. De video van de achtervolging door Zuilen is onder dit bericht te zien.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Subsidie

  Hoop dat er nog vele mogen volgen! Het gescheur door Lombok door huurauto’s gaat ook echt nergens mee over. De hele dag moet je thuis in de herrie zitten en oversteken is gevaarlijk. Recent nog is er iemand zelfs doodgereden door dit tuig aan de Spinoza weg. Vreemd genoeg is er vanuit de gemeente geen enkele reactie. Heb het met veel verschillende mensen besproken en IEDEREEN ziet dat het vooral allochtonen zijn die zo rijden maar een cultuurgerichte aanpak komt er niet. En Abdel B. die Tim heeft doodgereden? Die krijgt 3 jaar rijontzegging..

 2. Uuutje

  Wat een sukkel. En dan nog proberen weg te strompelen……Lafbek.

  Tel even hoeveel mensen er onderweg in gevaar gebracht zijn door deze actie.

  Wel knap dat de agenten in de auto van die afstand kunnen zien dat degene een marokkaans uiterlijk heeft.

  Vraag is of dat ook klopt?

 3. Bernhard

  @Uuutje: Wat denk je zelf? Zouden ze het verzonnen hebben omdat het smerige racisten zijn, of is er inderdaad veel overlast van Marokkaanse jongens op crossmotoren en zou het best wel eens kunnen kloppen?

 4. Esrin W.

  Sja Uutje, de wijk waarin het plaatsvond en dan het type jongen op het scootertje. Dat is een óptelsommetje. Er wordt al 30 jaar weggekeken. Hou dat vooral vól.

 5. Lombokker

  Fijn dat hij gepakt is, ik hoop dat de politie nog veel meer van dit soort idioten van de weg haalt. Gelukkig voor deze mafkees is hij er met slechts een paar blauwe plekken en een bekeuring vanaf gekomen. Maar het had natuurlijk ook veel slechter af kunnen lopen. Voor hemzelf, maar ook voor anderen.

  @Uutje: Hij had geen helm op, dus dan kan je dat prima zien.

 6. P-trus

  Jammer dat hij als ‘slachtoffer’ wordt gezien. Ik zou zeggen: bovenop die (fikse, mag ik hopen) bekeuring, verbeurd verklaren die motor, en verplichte werkstraf t.b.v. (echte) verkeersslachtoffers!

 7. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Veel hersens heeft hij blijkbaar niet om zo dom ervandoor te gaan ….

 8. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Ik ben echt heel erg blij dat de bestuurder niets heeft overgehouden aan zijn val 😉.

 9. Uuutje

  @ Bernard

  Politie mag nooit van aannames uitgaan. Dat creëert namelijk een enorme blinde vlek, met alle gevolgen van dien. Dingen zijn pas zeker, als ze zeker zijn.

  Snap niet dat mensen als jij dat niet begrijpen. Totdat ze zelf slachtoffer worden van verkeerde aannames. 1 Marokkaan gisteren op een crossmotor maakt nog niet dat het er vandaag weer 1 is. Daarnaast. Knap dat je van die afstand in iemands paspoort kan kijken en ook knap dat je van die afstand het verschil tussen een Marokkaans, Tunesisch, Algerijns of Egyptisch uiterlijk kan zien.

 10. Uuutje

  @ P-trus? Wordt hij als slachtoffer gezien dan?

  Waar, wanneer en door wie? De politie ziet hem toch acht als dader, gaat er vol gas achteraan en rekent hem in. Ooggetuigen (zijn ze zelf) + video. Wat wil je nog meer?

 11. Esrin W.

  Een scooter in dié wijk met dát rijgedrag, dat heet een optelsommetje Uuutje.

 12. Uuutje

  @Esrin W.

  Jij begrijpt het niet waarom politie en justitie pas conclusies mogen trekken als de feiten daar zijn? En waarom aannames tot ernstige fouten kunnen leiden?

  Juiste communicatie was overigens geweest: “licht getinte huisdkleur”; meer feiten had de politie op dat moment niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).