Video: Demonstranten blokkeren vrijdag Vueltaparcours in Utrecht Video: Demonstranten blokkeren vrijdag Vueltaparcours in Utrecht

Video: Demonstranten blokkeren vrijdag Vueltaparcours in Utrecht

Video: Demonstranten blokkeren vrijdag Vueltaparcours in Utrecht
Screenshot uit de video
Ten minste vier klimaatactivisten gingen vrijdag tijdens de ploegentijdrit van de Vuelta in Utrecht midden op het parcours zitten. Zij werden echter door medewerkers, omstanders en de politie weer van de weg gehaald voordat de renners bij de plek aankwamen.

Ten minste vier klimaatactivisten gingen vrijdag tijdens de ploegentijdrit van de Vuelta in Utrecht midden op het parcours zitten. Zij werden echter door medewerkers, omstanders en de politie weer van de weg gehaald voordat de renners bij de plek aankwamen.

De politie meldde vrijdagavond al dat twee personen in Utrecht waren gearresteerd omdat zij het parcours van de wielrenners probeerden te blokkeren. De mensen werden opgepakt op de plek waar de tijdrit startte. Volgens de politie was opgetreden ‘voor de veiligheid van deelnemers’.

Op internet circuleren beelden van demonstranten die midden op het parcours in Utrecht gaan zitten. Zij worden uitgefloten en vervolgens door medewerkers van het evenement, omstanders en de politie weer van de weg gehaald. De beelden daarvan zijn op de website Dumpert te zien.

Of de arrestanten van vrijdagavond bij deze demonstranten hoorden is niet bekend.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Och gut, klimaatactivisten.. En vervolgens met een dieselbusje naar het cellencomplex gereden worden, wat een ironie toch weer.

 2. klok

  Wat denk je dat die boerentractoren aan diessel gebruiken dan?

 3. homie

  No cycling on a dead planet ?? lekkere open deur

 4. Realist

  @Klok. Een ‘boerentractor’ (hihi..) heeft hier niets mee te maken. Die gebruiken wel wat maar de boeren demonstreren dan ook niet voor het klimaat maar voor verkeerde keuzes van de regering.

 5. Jantientwintig

  …Maar ze hebben wel meteen Utrecht Internationaal op de kaart gezet !

 6. Koel Hoofd

  Klimaatactivisten die protesteren tegen fietsers op de Vuelta…
  Right, het moet niet gekker worden.
  Die verketterde activistische boeren waren voorbeeldig vandaag, aandacht van Vuelta intl. versie was ook lovenswaardig (NPO versie was policor woke benepen). Maar die klimaatactivisten die systematisch ernstig grensoverschrijdend gedrag vertonen worden door diezelfde partijtjes welke de boeren demoniseren op het schild gehesen. Nederland is echt compleet gek geworden. Goed dat deze ontspoorde mafketels zijn verwijderd, maar had liever gehad dat het hele peloton erovereen was gefietst. Dan was er misschien 1% gezond verstand ingedaald.

  Was verder weer eens de standaard dodelijk saaie wieleretappe maar de scenery was nice, ben er opgegroeid. Er zijn kortere wegen naar Utrecht.

 7. klok

  @ Realist

  Deden ze maar wat aan het klimaat. Het gaat mij om de hypocrisie van lieden zoals jij. Relatief onschuldig verzet zwaar bekritiseren en gevaarlijk verzet toejuichen.

  Boeren maken al zelf meer dan 40 jaar verkeerde keuzes. Uiteraard onder druk van 3e partijen, maar toch. Er zijn ook genoeg boeren die de afgelopen 40 jaar andere keuzes hebben gemaakt (biologisch en duurzaam boeren) en die weinig problemen hebben.

  Neemt niet weg dat je beter geen wedstrijd kan blokkeren. Maar er stond vandaag ook een vrachtwagen lang op het parcours. Als je dit veroordeeld moet je dat ook veroordelen. Maar ja, je voert hier een nogal eenzijdige agenda op DUIC die met de werkelijkheid weinig van doen heeft. Je probeert alleen die werkelijkheid bewust te manipuleren. Mensen komen er nog wel achter.

 8. Jacco

  als je wil demonstreren heb je een trekker bezig, het cda is dan zo om.
  Zonder trekker geen gevolg.

 9. Don

  Hoog tijd om extension rebellion als een verboden organisatie aan te merken. En respect en hulde voor de mensen uit het publiek die deze zelfingenomen milieuactivisten van het parcour verwijderen.

 10. Utrechter

  Ga naar Rusland om te protesteren tegen de uitstoot van de oorlog in Oekraïne.

 11. Kakhiel

  @realist: idd die boeren van jou zijn tegen het klimaat doei

 12. klok

  @ Realist
  https://www.ftm.nl/artikelen/de-prijs-van-gras?share=O%2BsH0Wk%2BzpDFdh5pQEnlVd%2BS4Vq2%2BGQecpWhsfv0i4D0UWiChtz2aFMDhcZ%2FjOU%3D&fbclid=IwAR1OUI6LGd4i-7dNnWaHwi4qwhEYY4X54WNaCfNOr8BSIk4W6BAXgIhoKyY

 13. Syndicaatje

  Het is allemaal de schuld van de rabobank.

 14. Realist

  @Klok. Je snapt er weinig van met je whataboutism. Dit was een belachelijke actie van klimaatdrammers niet van de boeren, die waren zo slim om op een andere manier actie te voeren. De manier waarop jij boeren in diskrediet brengt en hoe je het hebt over een ‘boerentractor’ (ik blijf erin) geeft aan dat je alleen maar de voorgekauwde randstedelijke mening volgt en niet zelf nadenkt.

 15. Klok

  @ Realist

  Zegt de koning van de whatsaboutisms….

  En de boeren hebben werkelijk ALLES van doen met de klimaatproblematiek. Misschien is het je even ontgaan, maar gisteren blokkeerden de boeren met een anti-Rutte vrachtwagen het parcours in Brabant, hetgeen strafbaar is; en werden NIET van het parcours verwijderd, maar men trad in overleg met ze. Daarnaast stond je via dit medium nog niet zo lang geleden levensgevaarlijke acties van boeren waarbij doden hadden kunnen vallen toe te juichen. Ik keur geen protest goed, ik toon jou ongelooflijk hypocriete gelul aan.

  En ik denk zelf na en dat is voorgekauwd randstaddenken? Wtf? Waar heb jij het over man. Kap toch eens met die bewust aangewakkerde tegenstellingen tussen randstad en platteland die in de praktijk veel kleiner zijn.

  @Don
  Het was geen actie van Extinction Rebellion. Die houden andere acties die over het algemeen weinig voorstellen, behalve dat tijdelijk het verkeer wordt tegengehouden.

 16. Nico

  Ik vraag mij echt af of al dat volk dat zo nodig bij wieler wedstrijd moet demonsteren niets beters te doen heeft? Op visite bij opa en oma of met kids naar sportveld of zoiets als werken b.v. verzin is wat. I.v.m. met de Realist die wist te vertellen dat boeren al 40 jaar de verkeerde keuzes maken waar was deze Realist dan zeg 38 jaar geleden toen hij natuurlijk al zag dat de boeren keuzes verkeerd waren en belangrijker waarom heeft hij toen niet ingegrepen of er poging toe gedaan…? Je kunt tegenwoordig niets meer zeggen of doen of het is slecht voor het millieu. Pff ik ben er wel een beetje klaar me. Waar is de zure regen eigenlijk gebleven en uhh gat in ozon laag ook al poosje niet over gehoord…………………………………..

 17. Klok

  @ Realist en Nico:

  Lees en huiver: https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=Mest+verstikt+Noord-Brabant&coll=ddd&identifier=MMCC01:048164026:mpeg21:a00141&resultsidentifier=MMCC01:048164026:mpeg21:a00141&rowid=1

  We spreken:…..1969 (!!!!).
  Reden dat er niet gehandeld is: de boerenlobby via het CDA, de Rabobank en de land-tuinbouw en veeteeltorganisaties.

 18. Grassprietje

  Gekke tekst op de shirts, maar lang niet zo gek als wat er gebeurt. We moeten minder vliegen, maar deze mensen (sporters + crew = honderden) vliegen zo even half Europa door om ‘ook eens ergens anders te fietsen’. Het gaat om niets meer dan een ander uitzicht voor fietsers die nauwelijks tijd hebben om rond te kijken..? Ik vind het maar raar dat we dat met z’n allen toejuichen en er zoveel geld in steken. Hulde aan deze demonstranten dat ze een tegengeluid laten horen!

 19. Jozef

  @klok, ga lekker op een biodynamische wortel kauwen. Het gaat niet om het milieu maar om het stoppen met veeteelt. De veganistische terreur schrijft voor dat ieder geslacht dier er één te veel is. Ben je echt begaan met het milieu, klim dan in een schoorsteen van Tata Steel, de grootste vervuiler van ons land en ook nog eens de grootste verbruiker van het kostbare grondwater. Maar nee, Tata wordt zelfs gecompenseerd voor de hoge prijs die zij moeten betalen voor hun CO2 emissierechten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).