Video: Dollemansrit eindigt op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Video: Dollemansrit eindigt op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Video: Dollemansrit eindigt op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Video: Dollemansrit eindigt op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht
Screenshot uit de video.
Politievlogger Jan-Willem heeft woensdag een video gepubliceerd waarin een achtervolging te zien is. De dollemansrit eindigde uiteindelijk op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

Politievlogger Jan-Willem heeft woensdag een video gepubliceerd waarin een achtervolging te zien is. De dollemansrit eindigde uiteindelijk op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

Een automobilist van een witte Volkswagen Golf negeerde het stopteken van de politie. Direct daarna werd de achtervolging ingezet. De videobeelden beginnen aan de voet van de Gele Brug.

De automobilist rijdt via een omweg naar de Amsterdamsestraatweg. Daar wordt hij uiteindelijk klemgereden en gearresteerd.

Bekijk hieronder de video van Politievlogger Jan-Willem.

12 Reacties

Reageren
 1. Berk

  Nice! Bevredigend om te zien dat zon mafkees toch gepakt wordt. Dit zijn toch wel de klusjes waarvoor je politieagent bent geworden denk ik.

 2. Ouwe henk

  Ghoed gedaon van de politie

 3. erwin

  Mooi werk van die agenten! Toffe baan hebben ze hoor!

 4. Bromsnor

  Soms begrijp ik zo’n knie in de nek wel. Wat een etter.

 5. Angelique

  Dat is de Hogeweidebrug, die geel is.

 6. Koel Hoofd

  Wat een levensgevaarlijke etterbak!
  Bedankt politie voor deze goeie actie!

 7. Bernhard

  Uitstekend werk verricht door onze politiemensen.

 8. Lachgas

  Snap politietekort nu ook. Vanwaar al die agenten achter die auto aan?

 9. Robertjc

  Prima kijkje in de keuken van de politie. Mooi om getuige te zijn van de mate waarin het werk is uitgekristalliseerd in zinvolle protocollen, en onder momenten van hoge druk afwegingen blijven worden gemaakt om te voorkomen dat er onschuldige slachtoffers vallen. Regelgeving die vóór ego’s en adrenaline gaat. Bewonderenswaardig is de coördinatie van de centralist. Wat een werk om dit allemaal aan te leren, de nodige diploma’s in te behalen, en wat een tijd zul je nodig hebben om je dit werk eigen te maken om zo een dukdalf voor de agenten buiten te kunnen zijn. Prettig ook vind ik de stembeheersing, en de bijna vriendelijke toon tijdens het communiceren van de betrokkenen. De finale actie om de witte Golf uiteindelijk tot staan te krijgen was even briljant als een doelpunt van Marco van Basten.

 10. MJPD

  Het is een minderheid van witte Volkswagens Golf die het verpest voor de meerderheid. Strakke actie van de politie. Nu aub geen taakstrafje van een D66-rechter.

 11. Esrin W.

  @Lachgas: vanwege de skills welke per persoon duidelijk verschillen. Kijk maar goed hoe de eerste diender wat nonchalant de fysieke controle probeert te krijgen. Met een vrij simpele beweging ontworstelt de bestuurder zich en ontsnapt ook nog bijna.

 12. JdV

  @mjpd: het is een blanke VW Golf. Geen witte.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).