Video: Man die in Utrecht vanuit raam wapen richt op voorbijgangers aangehouden Video: Man die in Utrecht vanuit raam wapen richt op voorbijgangers aangehouden

Video: Man die in Utrecht vanuit raam wapen richt op voorbijgangers aangehouden

De politie heeft zondag beelden gepubliceerd van een arrestatie uit 2021 in Utrecht. De verdachte richtte even daarvoor vanuit zijn woning een wapen op voorbijgangers.

De politie heeft zondag beelden gepubliceerd van een arrestatie uit 2021 in Utrecht. De verdachte richtte even daarvoor vanuit zijn woning een wapen op voorbijgangers.

Op 5 september 2021 kreeg de politie een melding over een man die vanuit zijn raam een vuurwapen zou richten op voorbijgangers. Meerdere agenten rukten vervolgens uit naar de woning boven het winkelcentrum in Lunetten en ook werd een arrestatieteam opgeroepen.

Toen de politie zich had opgesteld rondom het huis hing de man weer uit het raam met het wapen in zijn hand. Er werd besloten de omgeving verder af te zetten en te wachten op het arrestatieteam.

Op een gegeven moment kwam de man via de voordeur naar buiten, waar hij snel kon worden ingerekend. Het ging om een 44-jarige inwoner van Utrecht. Uiteindelijk bleek dat de man geen vuurwapen in zijn hand had, maar een veerdrukwapen.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Tja. Een legaal “wapen” dus. Dat was een kostbare vergissing, met al die politie inzet. Beetje net zoals jongetjes die met airsoft spul rondlopen.

 2. Jeroen

  @JdV de ‘vergissing’ andersom (aannemen dat het slechts om airsoft gaat terwijl het wel een echt wapen is) zou nog veel kostbaarder geweest kunnen zijn.

 3. Katja

  Nieuws uit 2021 ?

 4. Luuk Upuuk

  Dit is een anderhalf jaar oud filmpje dat een politieblogger nu gevonden heeft en op zijn Youtubekanaal heeft gezet…….

 5. Taeke D.

  Een veerdrukwapen is ongevaarlijk?
  Wel lekker actueel, dit bericht!

 6. w

  het lokale blogje plaats een lokaal vlogje, 18 maanden na dato lol

 7. Solo

  Hij kon toch broek aantrekken .toen hij naar binnen ging.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).