Video: Politie achtervolgt crossmotor door centrum van Utrecht Video: Politie achtervolgt crossmotor door centrum van Utrecht

Video: Politie achtervolgt crossmotor door centrum van Utrecht

Politieagenten hebben een video gedeeld van een achtervolging van een crossmotor door het centrum van Utrecht. De bestuurder van de crossmotor beging meerdere overtredingen.

Politieagenten hebben een video gedeeld van een achtervolging van een crossmotor door het centrum van Utrecht. De bestuurder van de crossmotor beging meerdere overtredingen.

Op de beelden is te zien hoe de motorrijder een wheelie maakt, tientallen kilometers te hard rijdt en gesloten slagbomen bij een spoorwegovergang negeert. Daarop volgt een achtervolging.

Meerdere motoragenten en een helicopter zitten de bestuurder achterna. Hij rijdt langs het Griftpark in noordelijke richting. Uiteindelijk wordt de crossmotorbestuurder in Bilthoven bij de kladden gegrepen.

De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Verdere straffen bepaalt de Officier van Justitie.

10 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Fijn dat ze deze idioot hebben gepakt, maar ik zou liever zien dat er structureel iets gedaan wordt tegen dit soort verkeersterroristen. Houd eens een technische controle, want de meesten hebben een ‘sportuitlaat’ die veel meer herrie maakt dan volgens de typegoedkeuring is toegestaan.
  Op de Kanaalstraat, Amsterdamse Straatweg en elders is dit soort verkeersgedrag dagelijks te zien, maar ik krijg nou niet de indruk dat dit veel prioriteit heeft bij de politie. Dat er nu een is gepakt, is wat mij betreft slechts een druppel op een gloeiende plaat.

 2. Rietje

  Knettergek om jezelf en anderen zo in gevaar te brengen.

 3. Wies

  Ik zou zeggen ga met een stoeltje op bepaalde kruispunten zitten op een zomerse avond. Noteer de kentekens, hou die mensen wat langer in de gaten gericht, pak rijbewijs af voor 10 jaar en ik denk dat het snel ophoudt. Ik zie verkeershufters hier soms wheelies maken in een woonwijk (!). Zult maar net op de fiets met zo’n sukkel in contact komen…

 4. isabelle

  Dit is toch het dagelijkse verzetje van een groot aantal motorrijders in Utrecht?

  Goed dat de politie iets doet, maar een eenmalige actie in 10 jaar tijd is geen videovermelding of schouderklopje waard….

 5. RvD

  Misschien een idee om de rekening van de politie inzet te verhalen op de bestuurder?

 6. Hns

  @Wies, ja en als je dan als fietser zo’n sukkel tegenkomt, dan rijd je gewoon door zeker? Ben je net zo’n verkeershufter als die andere😄😄

 7. Bernhard

  Wheelies trekken en rondscheuren met (motor)scooters en crossmotors is hier in Overvecht aan de orde van de dag. Men laat ook gerust kinderen een rondje rijden. Politie en handhaving zijn vaak nergens te bekennen. Worden de usual suspects toch een keer betrapt, dan blijft het bij een vermaning of kleine boete. Vaker is de vogel al gevlogen of kan de politie niet achterhalen wie de bestuurder was.

  Het enige dat hier werkt is lik op stuk. Taakstraf (iets met verkeer?) + tweewieler verbeurd verklaren + alle betrokkenen een lange/permanente rijontzegging. Die cultuur van elkaar het hand boven het hoofd houden moet je doorbreken.

 8. Trebor

  Zo eens met lombokker DOE HIER IETS AAN.!! zo zijn deze auto’s niet goedgekeurd door het RDW
  Pak die gasten aan !!!

 9. Azijnplasser

  Na aanhouding, ter plekke het pretvoertuig in brand steken en het uitgebrande wrak vooral laten staan. Dit natuurlijk ter lering en vermaak.

 10. Lombokker OG

  Eens met Lombokker. De Kanaalstraat oversteken met je kind is een dagelijks avontuur dankzij dit soort mafkezen. De dubbelgeparkeerde auto’s zijn zelfs een grotere uitdaging voor dit soort sukkels. Kun je lekker slalommen. Ik denk dat hardrijdende motoren en quats een grote veiligheidsissue voor de Kanaalstraat (en andere straten) zijn dan hardrijdende auto’s op dit moment. Het is er te druk met auto’s, maar die staan vooral in een file en veroorzaken dubbelgeparkeerd veel overlast. Los van de vieze uitstoot die ze geven. Die motoren zijn levensgevaarlijk vanwege de hoge snelheden. Speelgoed voor de coke boys wanna be Taghi’s. En inderdaad, ik zie ook quats met kinderen achterop, zonder helm.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).