Video: Politie grijpt in bij samenscholing studentencomplex Pythagoraslaan | De Utrechtse Internet Courant Video: Politie grijpt in bij samenscholing studentencomplex Pythagoraslaan | De Utrechtse Internet Courant

Video: Politie grijpt in bij samenscholing studentencomplex Pythagoraslaan

Video: Politie grijpt in bij samenscholing studentencomplex Pythagoraslaan
In een filmpje op Dumpert is te zien hoe de politie een samenscholing beëindigt bij het studentencomplex De Sterren aan de Pythagoraslaan. Zodra agenten het terrein op komen rijden rennen mensen verschillende kanten uit.

In een filmpje op Dumpert is te zien hoe de politie een samenscholing beëindigt bij het studentencomplex De Sterren aan de Pythagoraslaan. Zodra agenten het terrein op komen rijden rennen mensen verschillende kanten uit.

Het AD schrijft dat het om een uit de hand gelopen pubquiz gaat. Bewoners zouden in eerste instantie vanaf hun balkon meedoen aan het spel, maar uiteindelijk besloot een aantal om toch naar buiten te gaan. Al snel arriveerde de politie.

Vanaf een balkon van één van de woningen wordt een binnenplaats van De Sterren gefilmd. Te zien is dat minimaal twee politieauto’s het terrein op rijden en dat mensen op straat verschillende kanten op rennen.

Noodverordening

Vervolgens klinkt de luidspreker van één van de politieauto’s. “Hier spreek de politie. U houdt zich niet aan de noodverordening. Indien u geen afstand neemt, wordt de samenkomst beëindigd.” Hierna stopt het filmpje.

Om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt iedereen geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarnaast wordt ook aangeraden om thuis zo min mogelijk bezoek te ontvangen. Wanneer de regels worden overtreden kan de politie ingrijpen.

Bekijk hier de video.

13 Reacties

Reageren
 1. Hans

  De politie zou vanmiddag ook eens moeten gaan controleren bij de Geertjeshoeve in Haarzuilens (gem. Utrecht). Maar ja, da’s vast te ver weg.

 2. Peet

  Je zou toch denken dat studenten wat slimmer zijn
  Corona plank voor studenten hoofd

 3. amy

  geen huisgenoten?

 4. W

  Wat een laffe studenten!!!
  Wie A zegt(negeren! gezondheidsregels ivm vreselijke ziekte Corona!) moet dan ook B zeggen! (en blijven zitten bij een politiecontrole)!
  Ik hoop om tig redenen! dat deze studenten geen medicijnen studeren!
  Weglopen doen gastjes, die auto’s in de brand steken!

 5. Umc

  Tip voor studenten,,,loop eens weekje mee ,Corona afd umc

 6. ineke

  Hoe bestaat het: een uit de hand gelopen pubquiz! Hoe werken die breinen?
  Net het Corinapad van De Bilt naar Utrecht gefietst. Zouden alle “wielrenners” die vlak naast elkaar hijgend mij rakelings passeren het nog niet zo goed snappen?

 7. Luuk Upuuk

  Dat moet dan in de toekomst het kader van dit land gaan vormen.

 8. Teunemans

  Wat denk je van de hardlopers in het Zocherpark?

 9. w.knoop

  Bij IBB complex zitten ze ook op een kleitje

 10. Dave

  Wegrennen ook

 11. Bernhard

  Allemaal huisgenoten van elkaar! Studenten hebben het momenteel loodzwaar, las ik af gelopen week nog op DUIC, dus laten we ze dit niet misgunnen.

 12. JdV

  Inderdaad Bernhard. Net zoals kerk/moskee/feest bezoekers allemaal huisgenoten van elkaar zijn. Iedereen heeft het moeilijk. Handhaven is zooo niet 030 zou een GL burgemeester zeggen.

 13. Justin Case

  Triets, genant, onbeschoft! bepaalde groepen hebben schijt aan de samenleving, steken een dikke middelvinger op naar de gezondheidszorg en voelen zich onoverwinnelijk. In dit soort gevallen mag best een extra straf worden opgelegd. Paar weken meelopen op de afdeling corona in het umc bv.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).