Video: Politie schiet op rijdende auto bij winkelcentrum Overvecht na autokraak | De Utrechtse Internet Courant Video: Politie schiet op rijdende auto bij winkelcentrum Overvecht na autokraak | De Utrechtse Internet Courant

Video: Politie schiet op rijdende auto bij winkelcentrum Overvecht na autokraak

Video: Politie schiet op rijdende auto bij winkelcentrum Overvecht na autokraak
Foto: Robert Oosterbroek
De politie heeft dinsdagmiddag op een rijdende auto geschoten in Overvecht. Agenten betrapten twee autokrakers op heterdaad. Toen de verdachten probeerden te vluchten is er zo’n tien keer geschoten. Het gebeurde allemaal bij het grote winkelcentrum in de wijk.

De politie heeft dinsdagmiddag op een rijdende auto geschoten in Overvecht. Agenten betrapten twee autokrakers op heterdaad. Toen de verdachten probeerden te vluchten is er zo’n tien keer geschoten. Het gebeurde allemaal bij het grote winkelcentrum in de wijk.

Een video op Twitter laat zien dat het kort chaotisch was bij het winkelcentrum. Toen de politie de autokrakers betrapten gingen ze ervandoor. Meerdere auto’s hebben schade opgelopen door het incident. Een van de wagens botste op de stoep tegen het verzamelpunt voor winkelwagentjes.

Op de beelden, die hieronder staan, is te zien dat de politie meerdere schoten lost. Er zou zeker zo’n tien keer geschoten zijn op de rijdende auto. Een verdachte kon al gauw aangehouden worden, maar de andere wist in eerste instantie te ontkomen. Hij kon later op een andere plek alsnog opgepakt worden.

De toegang tot de parkeerplaats op de Seinedreef, bij het winkelcentrum, is lange tijd afgesloten geweest. Op meerdere plekken lagen kogelhulzen. De politie heeft urenlang onderzoek verricht.

In een tweede video wordt iemand aangehouden.


26 Reacties

Reageren
 1. Erwin

  Lekker wijkie!

 2. Mijn naam is Haas

  Je zal er met je kinderen lopen,en toevallig treft een politiekogel jou of je kind,ik vraag mijzelf af of het nodig was om je pistool te trekken en te schieten …. vóóral in dit winkelgebied.
  De politie mag best optreden, maar ik vind deze situatie erg gevaarlijk voor omstanders.

 3. Kees

  Subsidiariteit en proportionaliteit beginsel, ik vraag mijzelf af of dit hier goed is overwogen met al het rondlopende publiek.

 4. JdV

  Net zo belachelijk als de politieheli inzetten voor een winkeldief. Proportionaliteit schijnt een onbekend woord te zijn bij de Nederlandse Politie.

 5. G.T.CH. Fietsen

  De politie stelt de heilige koe boven een mensenleven en lost een salvo schoten. Van de pot optreden deel zoveel.

 6. Y

  Heftig je zou maar doodgeschoten worden door een politie kogel voor 50 euro.
  Hopelijk schrikken deze gasten zich kapot en stoppen ze met stelen en hopelijk schrikt de politie ook en stoppen ze met schieten naar kruimeldieven en de kogels bewaren voor de grote jongens.

 7. Lombokker

  Leuk hé. Het wordt steeds gezelliger in Utrecht.

 8. Inwoner van Utrecht

  Ik vind dit echt een zorgelijke ontwikkeling, dacht altijd dat je je dienstwapen in uiterste noodzaak mocht gebruiken, nu autokrakers straks een pakje koeken een reden om waarschuwings schoten te lossen.
  Een kogel afgeschoten kan rare banen maken,ik vraag mij af of deze agent een goede afweging heeft gemaakt.

 9. Klaas

  Wacht met het oordeel over subsidiariteit en proportionaliteit tot alle feiten beschikbaar zijn. Tot die tijd, een agent schiet niet voor de gezelligheid en veiligheid is niet gratis. Onze dienders zijn vakmensen die veel te verduren krijgen. Uiteraard zal dit verder onderzocht en geevalueerd worden

 10. Said R.

  Ik kan me niet voorstellen dat het hier alleen ging om een autodiefstal. Dat moet dan op zijn minst gebeurd zijn door een schietgevaarlijke topcrimineel.

 11. Jonas

  Lekker wijkie inderdaad!

 12. Vingervlug

  Vind dit beter dan dat zij die lui makkelijk hadden laten vluchten en niks hadden gedaan.
  Wil de reacties dan wel eens horen over het zogenaamde slappe optreden van de dienders.

 13. Hadjememaar

  Ik begrijp niets van de reacties hier. Er wordt altijd geroepen dat er niet wordt gehandhaafd in Utrecht. Nu treed de politie op tegen een paar nietsontziende criminelen (ze hadden zich ook kunnen overgeven toen ze aangehouden werden) en is het weer niet goed. Ik weet zeker dat het schietincident vakkundig geëvalueerd wordt. Laten we het even aan de experts overlaten of hier proportioneel geweld is gebruikt.

  Wat mij betreft: Hulde aan de hermandad die criminelen op heterdaad betrapt en arresteert!

 14. Nlz

  Wat de reaguurders hierboven in dit stuk niet lezen, maar wat elders wel vermeld wordt is dat de autokrakers met hun auto inreden op de agenten in kwestie. In zo’n geval is het niet zo gek dat die daar hun wapen voor trekken en schieten.

  Maar goed, de politie kan het in Nederland nooit goed doen bij een groot deel van het volk. Of ze treden te slap op, of ze treden buitenproportioneel op, er is blijkbaar geen tussenweg bij de toestenbordridders.

 15. Ruben

  Ik snap ook niks van de reacties.
  Er wordt daar dagelijks ingebroken door een enorm gevaarlijke criminele bende en ik juich het alleen maar toe dat ze alles op alles zetten om zo’n gast een keer te pakken. Ik hoop dat die naar zijn handlangers geleid kunnen worden.
  En de politie weet heus wel wat ze doen als ze schieten. Die doen dat niet zomaar en zeker niet waar mensen lopen. Wat een conclusies weer..
  In mijn auto is daar ook een keer ingebroken, terwijl ik even 5 minuutjes wat in een winkel moest halen. Dat geintje heeft me 700 euro gekost.

 16. Gerard Jager

  Liever dat ‘autok’ in de (eerste) weglaten.

 17. Bert

  @Klaas en Hadjememaar, helemaal mee eens. Al die ongenuanceerde reacties, tis zo makkelijk. Wat als de gestolen auto wordt gebruikt bij een overval of een andere misdrijf. Of te wel zo kun je nog wel even doorgaan met……wat als….. Laat de politie zijn werk doen en ga er vanuit dat zij inderdaad niet zomaar gaan schieten.

 18. trol

  De agenten doen dit echt niet zomaar, zeker als ze weten dat ze dagen papierwerk moeten invullen, zich moeten verantwoorden, voor commissies moeten verschijnen en ook nog worden gedaagd door niet bestane slachtoffers die vinden dat hun veiligheid in het geding

 19. Robert

  Totaal gestoord daar het magazijn leeg te schieten op twee autodieven.
  Ziek word je er van.

 20. Ruben

  Robert, er is niet geschoten OP autodieven, maar soms is een salvo waarschuwingsschoten nodig om iemand tot stilstand te krijgen. Daarnaast waren het geen autodieven, maar autokrakers, die al jaren de buurt terroriseren daar.
  Hoe je in hemelsnaam de actie van de politieagenten kan afkeuren is me een raadsel. Die lui doen ongelofelijk goed werk in Utrecht.

 21. robert

  Ik heb het niet over hun ongelooflijke goede werk. Het is goed dat ze er zijn en ze hebben me in het verleden meermaals heel goed geholpen. Mijn wijk is veilig. Alle steun en respect.
  Wat ik aangeef, is dat het op dat punt en op dat moment van de dag idioot is een dergelijke actie uit te voeren. Ik zie een oudere fietser op 10 meter staan en mensen, die op een doodnormale dag hun dagelijkse dingen aan het doen zijn.
  Volgens eerder officieel politiebericht zijn er ‘waarschuwingsschoten’ gelost. Terwijl ze toch echt gericht aan het schieten zijn op vluchtende figuren, die op dat moment geen directe en acute bedreiging vormen. Voor wat? Een auto van een habbekrats.
  Mensenleven zijn toch echt meer waard en ik verwacht van de politie, onze beschermers, dat ze betere afwegingen maken, dan dit wildwest tafereel.

  Nogmaals, ik ben niet tegen politie.

 22. Erwin

  Misschien dat al die negatieve reaguurders onder het vervolgbericht hun excuses kunnen aanbieden.. ?!
  Het lijkt dus allemaal wat genuanceerder te liggen.

 23. [email protected]

  Ik vind dat er te gauw is geschoten zeker in een winkelcentrum gebied, mischien waren de heren wel in paniek en maakte angstvallig een verkeerde beslissing.

 24. Koel Hoofd

  Hulde voor de agenten!
  Die soepkippen die klagen dat het gevaarlijk is of buitenproportioneel, ga lekker in een hutje op de hei in een stiltegebied wonen.

 25. JdV

  @erwin:wellicht dat de politie excuses kan aanbieden voor het feit dat ondanks het afvuren van maar liefst 7 schoten een verdachte gewoon kan ontkomen. Zonder resultaat het leven van onschuldige omstanders in gevaar brengen is wel een excuus waardig lijkt me. Je zal er maar lopen met je kind.

 26. Wilma

  “polissie!” “polissie!” blij dat ze er zijn hoor!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).