Video: Utrechtse politie zet de achtervolging in op gezocht persoon Video: Utrechtse politie zet de achtervolging in op gezocht persoon

Video: Utrechtse politie zet de achtervolging in op gezocht persoon

Utrechtse politieagenten moesten in de nacht van 31 december op 1 januari onder meer de achtervolging inzetten op een persoon die werd gezocht voor een verdachtenverhoor. De politievlogger Jan-Willem deelde op Youtube een videoverslag van de dienst tijdens oud en nieuw.

Utrechtse politieagenten moesten in de nacht van 31 december op 1 januari onder meer de achtervolging inzetten op een persoon die werd gezocht voor een verdachtenverhoor. De politievlogger Jan-Willem deelde op Youtube een videoverslag van de dienst tijdens oud en nieuw.

Temidden van het feestgedruis en vuurwerk op de Utrechtse Kanaalstraat ziet de politie een bekend persoon voorbijkomen. Hij wordt nog gezocht voor een af te leggen verdachtenverhoor. De auto waarin de verdachte zit, verdwijnt in de nacht.

Toch zijn de agenten in dienstwagen hem vlug op het spoor. In de video is te zien hoe twee personen op een gestolen scooter en zonder licht proberen te vluchten voor de agenten. Maar op de scooter komen ze niet ver. De politie geeft het duo op de scooter een duwtje met de voorbumper van de politiewagen, waarop de tweewieler omvalt. 

Aanhouding

De personen maken zich vervolgens snel uit de voeten, maar een agent zit ze al op de hielen.  Hij weet de gezochte persoon aan te houden. De andere diender voorkomt ondertussen dat omstanders er met de scooter vandoor gaan. In de scooter wordt inbrekerswerktuig aangetroffen.

Ook moeten de agenten uitrukken voor een verkeersruzie, gooien met vuurwerk en andere verdachte situaties.

De achtervolging begint in minuut 14.10 van de video.

4 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Hopelijk is dit plichtsgetrouwe heerschap snel op vrije voeten, zodat hij z’n onmisbare bijdragen aan onze samenleving kan voortzetten.

 2. Oom Tom

  Het valt mij op dat er over het algemeen ABNederlands wordt gesproken door de deelnemers van dit leerzame filmpje.

 3. Lombokker

  De Kanaalstraat, altijd gezellig daar. Overdag tenminste, ‘s avonds en ‘s nachts is het een heel ander verhaal. Het publiek dat daar rondhangt is overigens niet uit de wijk afkomstig, die komen uit andere delen van Utrecht.
  Wat mij betreft mogen ze alle vreetschuren daar dichtgooien, dat zou een hoop ellende schelen.

 4. Bernhard

  @Lombokker: Gewoon een keer flink schoonvegen. Laat de FIOD/NVWA maar eens binnenvallen bij al die schimmige kebabzaakjes. Permanente gebiedsverboden voor overlastgevers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).