Vier meter hoge muzikale schommels voor volwassenen op de Neude | De Utrechtse Internet Courant Vier meter hoge muzikale schommels voor volwassenen op de Neude | De Utrechtse Internet Courant

Vier meter hoge muzikale schommels voor volwassenen op de Neude

Vier meter hoge muzikale schommels voor volwassenen op de Neude
Op de Neude wordt maandag de muzikale schommelinstallatie Wannaplay? geïnstalleerd.

Op de Neude wordt maandag de muzikale schommelinstallatie Wannaplay? geïnstalleerd.

Het project Wannaplay bestaat uit meerdere schommels van vier meter hoog, deze staan opgesteld in een halve cirkel van veertig meter breed. Door te schommelen worden er klanken en geluiden opgewekt. De geluiden zijn samples die zijn gemaakt en ingespeeld door Nederlandse hedendaagse componisten, zodanig dat ze gezamenlijk een harmonische compositie moeten vormen als er door meerdere mensen tegelijk wordt geschommeld.

Aankomende maandag om 15.00 uur zullen de schommels in gebruik genomen worden door onder andere 3FM presentator Sander van Doorn, directeur TivoliVredenburg Frans Vreeke, Gedeputeerde van de provincie Utrecht Mariette Pennarts en componist Willem Jeths.

De schommels zullen een week lang op de Neude staan vanwege het festival de Buma Classical Convention. Dit festival vindt plaat op 28 en 29 november in TivoliVredenburg en staat volledig in het teken van de klassieke muziek in Nederland.

1 Reactie

Reageren
  1. [email protected]

    liever een ijsbaan met een zwart..witte..piet als ijsmeester..wat een crap

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).