Vier nieuwe patiënten met coronavirus in stad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Vier nieuwe patiënten met coronavirus in stad Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Vier nieuwe patiënten met coronavirus in stad Utrecht

Vier nieuwe patiënten met coronavirus in stad Utrecht
In de gemeente Utrecht zijn woensdag vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus. In de stad zijn nu achttien mensen besmet, meldt het RIVM.

In de gemeente Utrecht zijn woensdag vier nieuwe patiënten positief getest op het coronavirus. In de stad zijn nu achttien mensen besmet, meldt het RIVM.

Update donderdag 12 maart 14.30 uur: Lees hier een update van de cijfers van het RIVM op DUIC.

In de provincie Utrecht zijn volgens het RIVM nu 66 bevestigde gevallen van het coronavirus, zes meer dan dinsdag. In Nederland zijn er sinds dinsdag 121 nieuwe patiënten. Het aantal besmettingen is nu landelijk 503. Ook is een vijfde persoon overleden aan de ziekte, hij of zij was 68 jaar en had een zwakke gezondheid.

De GGD Utrecht roept mensen die bezorgd zijn op om de richtlijnen van het RIVM te blijven volgen. De GGD en huisartsen bepalen samen of mensen op het coronavirus getest moeten worden. Niet iedereen wordt getest, zodat er genoeg tests voor handen zijn voor de mensen die ze het hardst nodig hebben, aldus de GGD.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ja, als je gaat testen in plaats van ‘niet meten is niet weten’ dan gaat het ineens hard natuurlijk. Boem. 121 besmettingen erbij in een dag, waarbij het uiteraard een saillant detail is dat heel veel van de nieuwe besmette gevallen (zorgpersoneel) eenvoudigweg niet getest zouden zijn door de GGD omdat ze niet tot de gedefinieerde doelgroep behoren (geen risicogebied bezocht)….Het is on-voor-stel-baar wat hier in Nederland gebeurd…

  We lopen EXACT 13 dagen achter op het schema van Italië (een menselijke drama!), met als verschil dat Italië in een vroeger stadium werkelijke indammingsmaatregelen nam met quarantainezones.

  Het is te laat. Dit gaat he-le-maal mis…..Pas op uzelf de komende tijd en tref maatregelen. Plaats uzelf waar mogelijk alvast in quarantaine. Bezoek geen ouderen of zieken, ook al voelt u zich prima. Dit betekent namelijk niet dat u geen corona heeft, noch betekent dit dat u niet besmettelijk bent. Er lopen duizenden (zo niet: tienduizenden) besmette personen rond die compleet buiten zich blijven omdat uw overheid weigert te testen. U bent er mogelijk 1. Bescherm uzelf en anderen.

 2. Joas

  @ Scherpschutter

  De mensen die andere besmetten zijn mensen die weigeren de adviezen die de overheid vanaf dag 1 geeft op te volgen. Het probleem zit hem in de mens, niet in de overheid. De adviezen zijn namelijk vrij helder en duidelijk.

  We leven niet in een dictatuur en dat willen we ook graag houden zo.

  Grappig dat u nu als eerste en enige zo paniekerig richting overheid aan het wijzen bent, terwijl u altijd de eerste bent die roept dat de overheid zich te veel met u bemoeit.

  Nu blijkt dat de burgers de simpelste adviezen en regels al in de wacht slaan.

  Overigens. Bent u nog niet massaal aan het inzetten op dalen van aandelenkoersen en instorten van de economie? Dat kan toch ook in beleggingsland. Kan je rijk mee worden. Iets in me zegt dat dit nu veelvuldig aan het gebeuren is. Mensen die alleen voor geld gaan, gaan namelijk letterlijk over lijken.

  Ook 1 van de redenen waarom mensen blijven werken terwijl ze ziek zijn.

  Ze zijn namelijk bang, dat ze op de door u bewierookte vrije markt hun baan kwijt raken als ze zich ziek melden bij lichte klachten. Dat gebeurd namelijk gewoon. Zo werkt de door u bewierookte vrije markt namelijk. Recht van de sterkste enzo. Waar u doorgaans zo voor bent.Dat is dus de voornaamste reden dat mensen elkaar aan het besmetten zijn in de openbare ruimte en binnen bedrijven. Omdat ze naar hun werk blijven gaan. Omdat je jezelf simpelweg niet ziek kan melden bij een keelpijntje, wat wel een beginnen symptoom kan zijn.

  Des te opmerkelijker vind ik dat u nu al een week lang hier massaal paniek aan het zaaien bent en tegen u natuur in aan het reageren bent. Opmerkelijk.

  Ik verwonder mij er enorm over eigenlijk en het maakt dat alles wat u hier al jaren rondbazuint aan teksten nu zeer belachelijk over komt.

 3. Geert

  Is meneer de (niet meer zo scherp-)schutter gepromoveerd tot doem-goeroe?
  Mijn god, doe eens normaal zeg!

  Normaliter ben je altijd al ernstig aanwezig met boute uitspraken maar nu ga je wel heel erg over de top als paniek-kip!
  Het probleem bagatelliseren is onverstandig maar in paniek raken is totaal onnodig!
  Duik maar een tijdje onder in een stille donkere kelder. Wordt je misschien wat rustiger en milder van!
  Sterkte!

 4. HArry

  Het is al weken bekend dat deze Corona A-symptomatisch is.

  In normale taal betekent dit dat je al besmettelijk bent voordat je verschijnselen krijgt. Dus barst het inmiddels van superverspreiders die zelf niets denken te hebben of een klein verkoudheidje.

  Kortom, vermenigvuldig de huidige RIVM getallen rustig maar maal 7 of 10.

  Dit is niet indammen dit is de Oosterschelde wagenwijd openzetten bij een springvloed met een flinke zuidwester.

  En dan kan het vrij schadelijk gaan worden. Wellicht de nieuwe beleidsoplossing tegen de vergrijzing, zorgvraag, woningnood, stikstof en CO2.

 5. Zwakschutter

  En koop ook vooral een Aluminium hoedje erbij…

 6. Marcel

  @scherpschutter
  De wereld vergaat zo te zien. U stond vanmorgen op en dacht: wow dat is wat.
  De paniekdeur is aan de achterkant van het gebouw.
  Gewoon een griepje in iets stevigere vorm. Waait letterlijk vanzelf over.

 7. Koel Hoofd

  @ Scherpschutter, een zinnig advies.

  Dankzij dit corona wordt ik steeds kritischer op Nederlandse wetenschappers en het blinde vertrouwen wat daarin door Nederlanders wordt gesteld.
  Wat is er gebeurd met het Hollandse nuchtere boeren verstand?
  De wetenschap is eecht niet zaligmakend, maar dankzij gezond nuchter boerenverstand heeft de mensheid al vele duizenden jaren alle mogelijke crises met succes overleefd.
  Hollandse nuchterheid, daar ontbreekt het hier steeds meer aan in Utrecht stad.

 8. Gerard Brugmans

  Rustig, rustig Scherpschuttermans, geen paniek, in Nederland heb je draagvlak nodig voor moeilijke maatregelen. Brabant is de intro, binnenkort is de rest van het land aan de beurt. Te voortvarend handelen roept weerstand op, maar binnenkort zijn we gewoon blij als de boel hier ook op slot gaat!

 9. Scherpschutter

  @Joas 15:48

  En dan heeft u het over het advies om de handen goed te wassen en in uw elleboog te niezen? En nu dus de handen niet te schudden? Om een AIRBORNE virus tegen te houden?!

  Verder lukt het u niet om mij te provoceren. Daar bent u volwassen noch bij de pinken genoeg voor.

  @Harry 17:10

  Minimaal. Er zijn deskundigen die denken dat de huidige aantallen alleen in Brabant al een 100(!) voud zijn.

  @Marcel 18:46

  Ik stel voor dat u dit als deskundig viroloog even persoonlijk in Italie gaat uitleggen.

  @Koel Hoofd 18:57

  Na decennia van uithollend staatsonderwijs is denk ik nog maar een procent of 5 van deze bevolking in staat tot coherent onafhankelijk kritisch denkwerk. Utrecht is daar helaas geen uitzondering op.

  @Gerard Brugmans

  Ik volg u, maar dat is uiteraard mosterd na de maaltijd. Rutte fungeert nu louter nog als een soort palliatieve zorgverlener…Colijn riep zijn bevolking in 1940 op lekker te gaan slapen (niets aan het handje) de avond voordat de Duitsers hier binnenvielen, waar Colijn al van op de hoogte was. Rutte en zijn staatsfazallen zijn de Colijnen van 2020….Er had weken geleden al SNOEIHARD moeten worden ingegrepen. Al is het maar door de bevolking zelf te mobiliseren met het eerlijke verhaal. Nu is het veel te laat. We gaan Italie achterna. En Italie is pas net begonnen!

  Zorg voor uzelf, goede mensen. Uw overheid doet het niet.

 10. Gajes

  @Koel Hoofd

  Het gebrek aan vertrouwen in wetenschap is een gevaarlijke ontwikkeling, helaas nog gesteund door bepaalde politici ook. Wetenschap is waarheidsvinding, gebaseerd op feiten. Daarmee overstijg je juist het beperkte denkvermogen van een individueel mens en kun je zien wat wel en niet werkt. Het nuchtere boerenverstand dat u noemt is stukken onbetrouwbaarder want de leek weet niet waar hij/zij het over heeft. En ook: het nuchtere boerenverstand is bij iedereen anders zoals je ook ziet bij mensen die nog steeds luchtig doen over deze uitbraak (‘gewoon een griepje’: ja qua symptomen, maar het probleem betreft de schaal waarop dit gebeurt), hun nuchtere boerenverstand zorgt voor verdere verspreiding omdat ze zich niet aan de adviezen houden. Uw nostalgische referentie aan de Hollandse nuchterheid stamt bovendien uit een tijd met een veel lager aantal contacten, minder mensen en minder complexe maatschappij.

  Niemand kan in de toekomst kijken, we weten niet of het genoeg gaat zijn, maar het aantal gevallen in NL stijgt niet harder dan in landen met een strengere aanpak. Ik zie geen reden om ‘de wetenschap’ in twijfel te trekken, het is bovendien schadelijk voor wetenschap (en daarmee, onze samenleving) in het algemeen

 11. Joas

  @ Koel Hoofd

  Volgens mij piep je wel anders als medici jou in een situatie waar jij er ernstig aan toe bent moeten helpen, of niet? Dan is de wetenschap ineens wel ok? Een beetje selectief shoppen niet waar?

  Of wanneer je in je auto stapt of je huis binnen wandelt. Aangezien we in een nogal geavanceerde samenleving wonen is alles wat je om je heen ziet en waar jij dag-in dag-uit gebruik van maakt wetenschap. Het internet waar je nu je nonsens via de wereld inclineert bijvoorbeeld. Het apparaat waar je op typt.

  Maar gewoon naar zinnige adviezen luisteren, ho maar. De reden dat Corona zich toch verspreid in Brabant en Nederland is, omdat mensen die milde symptomen hebben of in contact zijn geweest met besmette gevallen (als ze dat weten) al meermaals de adviezen compleet in de wind hebben geslagen.

  Je wil niet weten tussen hoeveel niezende en hoestende mensen, en mensen die overduidelijk koorts hadden, ik in de trein heb gezeten de afgelopen 2 weken. En nu heb ik zelf milde klachten; dus ben ik nu alleen in zelfquarantaine gaan zitten, maar mocht ik voor gisteren andere mensen besmet hebben, dan hebben vooral die mensen dat op hun geweten. Aangezien ik jong, gezond en niet echt ziek ben, kan ik me ook niet bij de huisarts of GGD melden op dit moment, terwijl ik waarschijnlijk Corona onder de leden heb en iedere dag in een van de drukste treinverbindingen in het land heb gezeten.

  Mocht ik andere mensen besmet hebben, dan komt het in de eerste plaats door andere mensen die de afgelopen 2 weken massaal ieder advies in de win hebben geslagen, omdat ze het virus gebagaltaliseerd hebben; mensen die dus twijfelen aan de wetenschap. Daar moet je zijn.

  Er zijn trouwens aanwijzingen dat Corona wel eens een honderdduizend jaren oud virus zou kunnen zijn dat vanuit het vanwege klimaatverandering keihard ontdooiende permafrost op de steppes in Rusland vrij is gekomen uit de bevroren grond en via dieren weer de wereld in is geholpen. Maar dat permafrost op grote schaal aan het smelten is, zal ook wel weer niet waar zijn in uw belevingswereld.

 12. Sjaak

  @ Harry

  Grappig dat je nu ineens meer verwacht van de overheid.

  2 weken geleden was je nog tegen de invloed van de overheid op je leven.

  Beetje hypocriet niet waar?

  Blijkt het dat de mens en de markt, die vanuit ander belangen opereren, dit toch niet even eigenhandig kunnen fixen? Was de markt niet DE oplossing?

  Ik zie vooral dat onder druk en invloed van die markt er bepaalde keuzes niet gemaakt worden, omdat de economie vooral door moet rollen. Misschien moet je eens bij al die lobbyclubs aankloppen die bepaalde keuzes belangrijker vinden dan andere.

 13. Joas

  @ Scherpschutter

  Het advies is en was om bij verkoudheidsklachten, griepachtige klachten,koorts niet naar buiten te gaan, niet te gaan werken en in zelfquarantaine te gaan.

  Het Nederlands beleid, al vele malen uitgelegd, is er niet op gericht om te voorkomen dat er mensen ziek worden, maar wel gericht op het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden. Dit om de zorgvragen laag te houden en de zorg niet te overbelasten, zodat zij de zwakkeren kunnen voorzien van goede medische zorg en zich niet met ieder geval, de milde klachten, hoeven bezig te houden. Dit is al vanaf dag 1 het devies. Maar u probeer er een heel ander verhaal van te maken.

  Maar vrees vooral het lijden dat u vreest. Bent u al ziek eigenlijk? Kans is best groot dat het snel gebeurd, want ik ben besmet door iemand anders en heb zonder dat ik het wist door Utrecht gelopen.

  Overigens klopt u voorspelling van het aantal besmettingen dat u dagelijks post verre van, maar daar hoor ik u ineens niet meer over. Het tabelletje wordt ook niet meer geplaatst. U zat in uw verkeerde voorspelling al aan het veelvoud van het werkelijke aantal van nu.

  Het aantal besmettingen in Nederland loopt gelijk op met landen die wel drastische maatregelen hebben genomen, dus je kan net zo hard concluderen dat die dus eigenlijk niet werken. Die landen hebben inmiddels allemaal een overbelasting van de ziekenhuizen en paniek in het land.

 14. Scherpschutter

  Joas 12/3/2020 – 12:10

  “Het advies is en was om bij verkoudheidsklachten, griepachtige klachten,koorts niet naar buiten te gaan, niet te gaan werken en in zelfquarantaine te gaan.”

  Nee. Dat is het advies nu. Het advies was heel anders…Overigens komt ook dit advies extreem tekort, aangezien asymptomatische besmetting en overdracht een week of vier geleden al is bewezen. Uw geliefde overheid gaat hopeloos te werk.

  “Het Nederlands beleid, al vele malen uitgelegd, is er niet op gericht om te voorkomen dat er mensen ziek worden, maar wel gericht op het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden.”

  Nope. Dagelijks landen er nog vliegtuigen uit China, Iran, Korea en zelfs Italië. Zelfs grote evenementen gaan nog door. Er wordt niet eens getest tenzij u in een risicogebied bent geweest of direct contact heeft gehad met een coronapatient. Geen quarantainezone’s. He-le-maal niets….Nederland heeft de minste maatregelen van de hele E.U. Dat is natuurlijk niet omdat ze het aantal besmettingen zo laag mogelijk willen houden.

  “Bent u al ziek eigenlijk? Kans is best groot dat het snel gebeurd”

  Wie zal het zeggen? Voel me prima, maar zoals je weet: dat zegt helemaal niets. Zoals ieder verstandig mens HANDEL ik wel alsof ik besmet ben. Dat zou ieder sociaal mens doen.

  “Overigens klopt u voorspelling van het aantal besmettingen dat u dagelijks post verre van”

  Natuurlijk klopt die intussen verre van meer! Nederland voert vrijwel geen tests uit…Niet meten is niet weten immers en niet weten is de kop lekker in het zand kunnen houden. Lijkt me logisch en overigens heb ik op 4 maart (de eerste dag dat ik de berekening plaatste) dit er ook bijgezegd.

  “Het aantal besmettingen in Nederland loopt gelijk op met landen die wel drastische maatregelen hebben genomen, dus je kan net zo hard concluderen dat die dus eigenlijk niet werken.”

  Nee, het aantal GECONSTATEERDE besmettingen loopt in gelijke trend op…Niet het aantal besmettingen. Dat zijn twee verschillende zaken. Wat je kunt concluderen is dat ze zodra ze WEL gaan testen hier men zich helemaal de rambam schrikt van hoeveel mensen er besmet zijn. Mensen die doodziek thuis zitten (het zijn er duizenden in Nederland!) worden niet eens getest als ze niet OF in een risicogebied zijn geweest OF direct contact hebben gehad met een andere patiënt…

  Bent u getest en bewezen patiënt? Zo ja: neem uw verantwoordelijkheid jongeman. Strikte solitaire opsluiting voor minimaal een maand. U bent NIET genezen zodra u een week geen symptomen meer vertoont.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).