Vier nieuwe verdachten aangehouden voor rellen Utrecht Vier nieuwe verdachten aangehouden voor rellen Utrecht

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor rellen Utrecht

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor rellen Utrecht
De politie heeft weer vier verdachten aangehouden die aanwezig waren bij de rellen op 14 augustus. Het gaat om vier jongens van 13, 15, 17 en 18 jaar die strafbare feiten pleegden tijdens de rellen. 

De politie heeft weer vier verdachten aangehouden die aanwezig waren bij de rellen op 14 augustus. Het gaat om vier jongens van 13, 15, 17 en 18 jaar die strafbare feiten pleegden tijdens de rellen. 

Een 18-jarige Utrechter werd op 30 augustus aangehouden. Hij was duidelijk op beeld te zien toen hij een camerapaal vernielde. Hij was op 14 augustus nog 17 jaar.

Afgelopen dinsdag hield de politie een 13-jarige jongen uit Harmelen aan. Hij gooide op de bewuste datum stenen naar een ME-voertuig.

De 15-jarige en 17-jarige jongens, beiden uit Utrecht, werden deze week aangehouden. De eerste voor het vernielen van een bushokje, een camerapaal in brand steken en vuurwerk gooien. De ander alleen voor het gooien van vuurwerk.

Meer aanhoudingen

De vier verdachten die nu zijn opgepakt, werden herkend op de beelden door agenten, door kijkers van het opsporingsprogramma van RTV Utrecht of ze hebben zichzelf na de eerste uitzending gemeld. Op 29 augustus en 2 september werden daar beelden in getoond van de relschoppers. Hun gezichten waren geblurd, omdat het om minderjarigen gaat.

De politie verwacht in de komende tijd nog meer aanhoudingen te doen. De recherche is nog op zoek naar de andere verdachten.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Alle schade door dit tuig laten betalen
  Geen geld!?
  Dan ouders aansprakelijk stellen

 2. GeenStijl @Utrecht

  Ook de ouders aanpakken, ……

 3. Esrin W.

  Al die wishfulthinkingreacties hier geven de onmacht aan van het systeem wat continue faalt. Om even de vinger nog een keer op de zere plek te leggen: laat even weten hier wat er met deze aanhoudingen verder gaat gebeuren. Antwoord: helemaal niks.
  @Peet en SteenGijl: zolang iedereen het huidige rechtssysteem in stand houdt en blijft stemmen op de partijen die dit mogelijk maken zal er niks veranderen. Hier een beetje gillen om zwaardere straffen. Zinloos.

 4. Lombokker

  Hoe staat het eigenlijk met het opsporen en vervolgen van verdachten bij de Pegida-rellen die hier vorig jaar plaatsvonden? Daar heb ik al heel lang niets meer over gehoord.
  https://www.duic.nl/criminaliteit/tweede-aanhouding-voor-ongeregeldheden-tijdens-pegida-demonstratie/

 5. GeenStijl @Utrecht

  Deze linkse burgemeester vind onderzoekjes naar een knuppel methode belangrijker dan opsporing van criminele raddraaiers.

 6. Koel Hoofd

  @Lombokker…uhh…goeie vraag!?
  De mogelijke antwoorden zijn legio, een wilde greep uit de lucht:
  Misschien is het voor de gemeente makkelijker om de opdracht te geven om minderjarigen te arresteren dan mondige volwassenen met een advocaat onder speed dial? Geldingsdrang van de loco? Druk van intolerante publieke opinie?
  Doorgeslagen politieke incorrectheid? De eerste stappen naar totalitairisme?
  De sociaal elitaire subsidievangende sector heeft meer werk nodig?

  Slechts één ding is hier zeker: rechts heeft hier niets mee te maken want die zit in de oppositie en mag enkel vragen stellen waarop nietszeggende maar politiek correcte antwoorden worden gegeven omdat er meer onderzoek nodig is….

  @ Esrin, je slaat de spijker op de kop.

 7. Wim Vreeswijk

  [email protected]:; De verantwoordelijke ouders inderdaad aanpakken, maar dan via de kinderbijslag, net zolang totdat alle schade, die aangebracht is door hun kroost afbetaald is met rente en invorderingskosten..

 8. Kadoendra

  Feitelijk gaat het hier over kleine criminaliteit, maar doordat het zichtbare criminaliteit is wekt het veel reacties op.
  De kleine crimineeltjes uit dit artikel kunnen nog heel veel leren van witteboordencriminelen.
  Bezie de voormalige voorzitter van de VVD Henry Keizer, die had vanachter zijn bureau een bedrijf met een waarde van 25 miljoen euro achterover gedrukt.
  Brammetje Mozkowics kon er ook wat van, met een paar pennenstreken op het belastingformulier even de belasting voor vele miljoenen getild.
  Jochie Klaasje Dijkhof heeft nog voorgesteld om criminaliteit in achterstandswijken harder te bestraffen, ja Jochie Klaasje Dijkhof weet ook donders goed dat witteboordencriminelen niet in de achterstandswijken wonen!

 9. GeenStijl @Utrecht

  @Kadoendra,

  Een ezel zal nooit een paard worden,dus deze jongeren ook nooit een volwaardig burger van Nederland, zolang men niet hand in eigen boezem steekt.

 10. Lombokker

  @Kadoendra
  Dit is geen ‘kleine criminaliteit’, maar verstoring van de openbare orde.
  Dat is dus iets héél anders; of noemt u voetbalrellen ook kleine criminaliteit?

 11. Kadoendra

  @Lombokker

  Juridisch gezien vallen de bovenstaande zaken onder kleine criminaliteit, of denkt u dat de bovenstaande crimineeltjes een levenslange straf gaan krijgen?!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).