Vier personen opgepakt in Utrecht na WK-wedstrijd Marokko tegen Portugal Vier personen opgepakt in Utrecht na WK-wedstrijd Marokko tegen Portugal

Vier personen opgepakt in Utrecht na WK-wedstrijd Marokko tegen Portugal

Vier personen opgepakt in Utrecht na WK-wedstrijd Marokko tegen Portugal
Vier personen zijn zaterdagavond in Utrecht opgepakt nadat de feestelijkheden vanwege de winst van Marokko tegen Portugal omsloegen in ongeregeldheden. De politie zegt meer arrestaties niet uit te sluiten.

Vier personen zijn zaterdagavond in Utrecht opgepakt nadat de feestelijkheden vanwege de winst van Marokko tegen Portugal omsloegen in ongeregeldheden. De politie zegt meer arrestaties niet uit te sluiten.

Na een spannende kwartfinale tegen Portugal wist het nationale team van Marokko weer te winnen op het WK voetbal in Qatar. Net als tijdens voorgaande overwinningen vierden de supporters feest op en rond het Moskeeplein in Utrecht. Dat ging gepaard met vuurwerk, toeteren en dansen.

Honderden mensen waren naar Lombok gekomen om de overwinning op Portugal gezamenlijk te vieren. “Wat geweldig mooi voor Marokko! Hier wordt geschiedenis geschreven. Ik hoop en verwacht dat er een mooi feest wordt gevierd in onze stad”, schreef burgemeester Sharon Dijksma op Twitter.

Grimmig

Maar het feest werd in de loop van de avond steeds grimmiger. “Rond het Moskeeplein ontstond door vernielingen, gooien van zwaar vuurwerk en agressie tegen de politie, een gevaarlijke situatie en daarom is Mobiele Eenheid ingezet”, liet de politie weten via sociale media.

De ME veegde vervolgens het Moskeeplein leeg. In de straten daaromheen vond een kat-en-muisspel plaats tussen agenten en jongeren. Rond 23.10 uur liet de politie weten dat de rust weer was teruggekeerd. “In Utrecht zijn tot nu toe vier aanhoudingen verricht, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.”

Gekoppelde berichten

35 Reacties

Reageren
 1. Hamza

  Wat een top feest was het. Inshallah wat hebben mijn Marokkaanse broeders het goed gedaan. Volgende keer een nog groter feest.

 2. JdV

  Vreemd. Ik lees overal dat mensen met een niet-autochtone achtergrond gewoon Nederlanders zijn, zeker als ze hier geboren en getogen zijn. Dan zou je denken dat als je wieg in Nederland heeft gestaan je zou juichen voor het Nederlands elftal. Waar komen dan toch al die supporters voor vele andere landen vandaan die tijdens dit soort wedstrijden juichen voor een land waar ze geen binding mee hebben?
  Het zal toch niet zo zijn dat de intergratie mislukt is?

 3. Hans

  @JdV
  Onnozele vragen stellen is ook een kunst.

 4. Robert

  JdV integratie moet wel van twee kanten komen.

 5. René

  @JdV: Of zou je kunnen stellen dat de integratie juist wel is geslaagd wanneer de supporters van Marokko zich net zo gedragen als de supporters van onze eigen FC?

 6. Utrechtvoorutrecht

  @JvD Er zijn ook mensen die negatief zijn over alles in hun stadsie, terwijl ze er toch geboren en getogen zijn. Wat is daar dan misgegaan?

 7. Koel Hoofd

  @JvD
  Hoezo nou weer mislukt?
  Ze doen exact hetzelfde als FC Utrecht hooligans!

 8. JdV

  @Hans:onnozele antwoorden geven is een nog grotere kunst.
  @Robert: nee hoor. Als jij verhuist naar Australie pas je je aan op de Australische maatschappij. Australie gaat echt niet speciaal voor jou haring met uitjes verkopen of folders bij de gemeente in het Nederlands drukken.

 9. Pee

  @Hans
  Onnozele antwoorden ook.
  @jdv
  Heeft gewoon gelijk.
  @Robert
  Dat klopt en wij hebben daar genoeg ons best voor gedaan maar het blijft een eenrichtingsverkeer, dat blijkt keer op keer.

 10. Willem

  @ JdV
  Tsja wereldburger. Neem eens een kijkje in staten als Iowa en Michigan, waar de van Hollanders afstammende calvinisten al 150 jaar hun afkomst koesteren. Ze eten daar nog gewoon snert, mijn beste. En vast ook nog wel een harinkje met een uitje.

 11. Leander

  In Casablanca is de overwinning rustig verlopen,
  waarom kan dat daar wel ?

 12. Utrechtvoorutrecht

  @JdV Nu zie ik het, u heeft het over inteRgratie. Dan heeft u gelijk. Maar wel het verzoek om nog even de Nederlandse taal te leren, we zijn per slot van rekening in Nederland, he.

 13. Koel Hoofd

  @JdV 11/12/2022 – 12:18
  Die Australiers zullen dat niet voor je doen want die vinden rauwe gezouten haring smerig en dan glijdt het nog naar binnen ook.
  Maar die ex-Hollanders wel want ze missen haring met uitjes en willen nieuws uit de Nederlandse immigrantengemeenschap in het Nederlands lezen, en die stroopwafels en Goudse kaas zijn er ook niet aan te slepen.
  Dus je punt is?

 14. Lombok bewoners

  Brussel Antwerpen Rotterdam Den Haag Amsterdam utrecht Rotterdam Luik
  Rellen rellen ellende ellende
  In Marokko zelf was het groot feest, zonder rellen
  Je kan niet oordelen, dat zijn kleine groepjes
  Waar het aan ligt ?
  Opvoeding
  Karakter
  Eindeloze gepamper
  In utrecht zijn er zelfs 4 opgepakt
  Dat worden weer pamperstrafjes
  Tot de volgende keer mijnheer

 15. Yoshua

  @Jdv,
  Heb toevallig familie in Australië, Canada en de VS.
  Denk je werkelijk dat die geen Nederlands spreken, geen haring met uitjes eten?
  Geen drop meer lusten, geen jenevertje drinken met een blokje oude kaas?
  Op Koningsdag geen oranje bittertje met oranje tompouce nemen?
  Denk je werkelijk dat in de Australische bejaardenoorden geen Nederlandstalige informatie wordt verstrekt van de overheid.
  Denk je dat Nederlandse Australiërs, canadezen en Amerikanen niet juichen voor het Nederlands elftal?
  Nederlanders in Australië, canada en Amerika zijn een stukje nationalistischer dan die in Nederland wonen.
  Wie heeft er een portret van onze Koning, koningin en Koningsmoeder in huis hangen?
  De geëmigreerde Nederlanders hebben dat massaal.
  Wat dat betreft lijken ze verdacht veel op de migranten die hier zijn komen wonen.

 16. Jozias

  @ JdV (en pee)

  In New York spraken de Vlaamse en Nederlandse migranten rond 1899 nog steeds Nederlands in hun zwaar gereformeerde (en orthodoxe) kerkdiensten. Kijk “Gangs of New York” van Scorsese eens(waar decennia aan onderzoek onder ligt) en kijk hoe ook de “Nederlandse” bendes huis hielden in New York. Sommige van deze Nederlanders leefden toen al 200 jaar in de VS!!!

  In Australië vieren de (Zuidelijke) Nederlanders nog Carnaval en in Canada voelen de Nederlanders zich na 60 a 70 jaar nog Nederlands en geen Canadezen. Ze blijven elkaar opzoeken en integreren voor geen meter, dit tot afgrijzen van de Canadezen (en ze houden er vreemde zeer gereformeerde gewoontes op na zo nu en dan> kindermisbruik in de kerk?). Hoe deze migranten zich verhielden tegenover de oorspronkelijke bewoners> de natives en de aboriginals verdient zeker geen schoonheidsprijs. En dan hebben we het dus gewoon over moderne geschiedenis in de afgelopen 70 jaar.

  Kortom, migranten die niet integreren en buiten de box vallen is geen nieuw en ook gene typisch Nederlands verschijnsel.

  En ja; er is een Marrokkaans jongeren- en jongensprobleem. Dat zien we nu ook weer. Al een jaar of 30. Dat had de politiek nooit moeten ontkennen. Overigens deed de PvdA dat ook niet. Was het niet Oudkerk die de hele goegemeente over zich heen kreeg toen hij het over r*tmarrokkanen had? Juist dit ontkennen verklaart de aanhang van Wilders, die verder geen enkele haalbare oplossing aandraagt, buiten dit probleem benoemen.

  Maar de andere kant is dat wanneer Feyenoord of Ajax iets winnen de hele steden in een warzonen veranderen en er steevast tonnen/ miljoenen aan schade is. Bij de FC Utrecht gaat het meerdere keren per seizoen mis. Feyenoord en Ajax op een grotere schaal dan bij de Marrokkanen nu en bij de FCU is het een vergelijkbare schaal. Kennelijk is er ook gewoon sprake van een voetbalhooliganprobleem bij jonge mannen met testeron. De Marrokkanen zijn hier helaas gene uitzondering op.

  Duidelijk hoe beperkt jullie wereldvisie en tunnelvisie is. Dat lees je hier dagelijks meerdere keren in de reacties terug.

  Niemand praat het geweld van de Marrokkaanse jongeren goed. Maar jullie gebruiken het gewoon weer om je gebruikelijk rechtse onderbuikk*ts te ventileren. Eigenlijk zijn jullie net zulk t*ig als de mensen die jullie dagelijks door het slijk halen. Ongeacht of info feitelijk is of niet.

 17. The true vlerk

  @jdv laat zien hoe men een populistich -en bovenal idioot- punt maakt terwijl het over wat anders gaat.

 18. Michael

  Toch nog een beetje zondag @jdv?

 19. Katja

  4 maar liefst !

 20. Luuk Upuuk

  @jdv, ooit in een Australisch gemeentehuis geweest? Folders in het nederlands zijn er wellicht niet te vinden, maar wel in talen waar jij waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

 21. GeertWilWel hoor.

  Hans bukt graag voorover,zeker voor ……… of niet Hans.

 22. Jcc

  Normaalste zaak van de wereld! Koreaanse-Nederlanders, Kroatische-Nederlanders en Spaanse-Nederlanders maakten er ook een teringzooi van en relden met de ME. Oh nee…

 23. David

  @Jozias
  Dat ook Nederlanders in het buitenland hun tradities behouden is een feit. Maar we zien niet dat deze Nederlanders na afloop van een gewonnen wedstrijd bepaalde wijken in Melbourne onveilig maken.

  Waar we het hier over hebben is het onderliggende probleem omtrent de Marokaanse gemeenschap. Dat jongetjes in deze families worden geprezen als kleine prinsen en nooit wat verkeerd kunnen doen is denk ik het centrum van het probleem. Het maakt namelijk niet uit hoe ze hier op school presteren, ze blijven hun eer behouden in de familie.

  Ben vroeger in Zwolle opgegroeid en ben meerdere keren door Marokanen groepen zonder enkele reden in elkaar geslagen. Dit heeft altijd veel impact op mij gehad, en durfte eigenlijk nooit door mijn wijk te fiets. Heb altijd met vraag rondgelopen; maar waarom?..

  En omdat we in politiek niet een bepaalde groep mogen aanwijzen, gaan we hier ook nooit een gerichte oplossing voor vinden. Hoe denk jij daar over?

 24. Ton

  @ Leander
  Wat opvalt bij de beelden van de feesten in Marokko: ontspannen vrolijkheid, kleurig, jongens en meisjes vieren samen feest (meeste meisjes zonder hoofddoek), jong en oud door elkaar, ook kinderen, ziet er best gezellig uit.
  In Nederland beelden van vrijwel uitsluitend jongens en jongen mannen, hoofdzakelijk zwart gekleed en met een verbeten triomfantelijkheid.
  Disclaimer: nieuwsbeelden zijn natuurlijk altijd per definitie niet representatief: de camera kan niet overal tegelijk zijn (Ik was zaterdagmiddag in de binnenstad en zag daar ook het jonge ‘Marokkaanse’ echtpaar met kinderwagen shoppen, de ‘Marokkaanse’ marktkoopman hard werken, de ‘Marokkaanse’ homo met zijn blonde vriend. Dat beeld bestaat ook.)

 25. Bill

  Vreemd. JdV claimt Nederlander te zijn maar kan geen foutloos Nederlands schrijven en heeft duidelijk een totaal verkeerd beeld van hoe geëmigreerde Nederlanders zich gedragen. Het zal toch niet zo zijn dat de educatie mislukt is?

  Dat zou in ieder geval het kortzichtige en naïeve wereldbeeld verklaren.

 26. JdV

  @Luuk: Zou goed kunnen, mijn Aboriginal is wat roestig idd.
  @Bill: Ja, jij maakt nooit een tikvoudje, hij die zonder zonde is…. Ik heb familie in zowel Australie als in de VS. Jij ook?

 27. Realist

  @Jozias. Oudkerk werd door de PvdA keihard teruggefloten omdat PvdA juist één vd ontkenners is (en hij zei overigens een woord wat met de ‘k’ begint), ken je historie.

 28. Exces

  @ Jcc

  Engelse Nederlanders dan weer wel. En Nederlandse Nederlanders maken er ieder jaar 1 grote teringbende van in Salou, Benidorm, Mallorca, Chersonisos, etc..

 29. w

  3x minder!

 30. Jozias@jozias.nl

  @Realist

  En Oudkerk was zelf geen PvdA dan? Overigens was niet de gehele partij het met het terugfluiten eens.

 31. Bill

  JdV: o dus je zegt eigenlijk dat ik jou (en de rest van de Nederlanders) niet over één kam moet scheren met de anderen als je iets verkeerds doet? Is dat onterecht, als ik dat doe? Interessant. Of “vreemd”, in JdV-taal.

 32. Johan

  @ JdV

  Kennelijk hebben al die geëmigreerde familieleden van je het contact met je verbroken. Anders had je geweten dat ook Nederlanders in exile nog generaties lang vasthouden aan hun oude gewoontes.

 33. Angelique

  Mensen mensen, het gaat er om dat er gereld wordt door Marokko-supporters, laten we het daar eens over hebben. Waar komt dat vandaan?

 34. JdV

  @johan: 1) jij weet helemaal niks over mijn warme familiebanden. 2) je hebt zelf geen familie in het buitenland.
  Dus jouw oordeel en aannames zijn van nul.en generlei waarde.
  @bill: nee dat zeg ik niet maar je bent duidelijk in de war. Geeft niks hoor. Sterkte.

 35. Bill

  @JdV: Nee, je bent inderdaad de redelijkheid zelve en ik ben blij dat je denkt te spreken namens de Gewone Nederlander die “gewoon vragen stelt”. Het is ook lovenswaardig dat DUIC alle ruimte geeft aan deze xenofobie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).