Vier prijswinnende ideeën voor slimme vervoerskeuzen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Vier prijswinnende ideeën voor slimme vervoerskeuzen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Vier prijswinnende ideeën voor slimme vervoerskeuzen in Utrecht

Vier prijswinnende ideeën voor slimme vervoerskeuzen in Utrecht
In het pop-up paviljoen op het Westplein zijn gisteren vier winnende ideeën gekozen die moeten bijdragen aan een gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad. Gemeenschappelijke inkoop van duurzame mobiliteit, een stimulerende fiets app, deelauto’s op zonnestroom en een campagne om vervoer te delen zijn de prijswinnende projecten.


In het pop-up paviljoen op het Westplein zijn gisteren vier winnende ideeën gekozen die moeten bijdragen aan een gezonde, aantrekkelijke en bereikbare stad. Gemeenschappelijke inkoop van duurzame mobiliteit, een stimulerende fiets app, deelauto’s op zonnestroom en een campagne om vervoer te delen zijn de prijswinnende projecten.

De gemeente Utrecht vroeg inwoners en bedrijven naar goede ideeën voor slimme vervoerskeuzes. De winnaars van de prijsvraag krijgen ieder maximaal €30.000 om hun idee uit te voeren. Wethouder Lot van Hooijdonk reikte gisteravond de prijzen uit: “Ook deze prijsvraag laat weer zien dat het in Utrecht de moeite waard is om de creativiteit van de stad aan te boren. Wat mij opviel was dat veel van de initiatieven te maken hebben met autodelen”.

De prijsvraag maakt deel uit van het programma ‘Utrecht aantrekkelijke en bereikbaar’. In dit programma werkt de gemeente aan de kwaliteit van de openbare ruimte en stimuleert ze het gebruik van openbaar vervoer, fiets en schone vervoersmiddelen. Dit doet de gemeente samen met iedereen die in Utrecht woont, werkt, studeert, uitgaat en winkelt.

Winnende initiatieven

DDK wint in samenwerking met Paul Hoffschult en Bas Hilckmann. “Het voorstel heeft de onuitsprekelijke naam o030o gekregen”, vertelt wethouder Van Hooijdonk lachend. Het plan moet gezamenlijke inkoop en het delen van duurzame mobiliteit mogelijk maken. Deelnemers verenigen zich in een virtuele mobilitycommunity, ze kopen zelf duurzame mobiliteit in en regelen het delen ervan via de community.  Het vormt de veelbelovende start van het nieuwe, gezamenlijke initiatief: BLUEMOTIVE

De stichting Soesa met Ring Ring, een initiatief om mensen op een ludieke manier te stimuleren om te gaan fietsen. Deelnemers downloaden een app die het aantal gefietste kilometers bijhoudt. Elk kwartaal wordt degene die het meeste heeft gefietst beloond. En de deelnemers kunnen fietskilometers inleveren voor korting bij lokale ondernemers.

Parkhuis Lombok met een deelauto op zonnestroom, 1000 mensen krijgen de gelegenheid om eenmalig een elektrische deelauto uit te proberen.

Serge Calon met een campagne om mensen te bewegen vervoermiddelen te delen, bewoners stimuleren elkaar door middel van een crossmediale campagne via onder andere social media.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 Reacties

Reageren
  1. Ulaan

    Tja… Alsof we in een kringetje zitten op een verjaardag waar we niet onderuit konden. Zoiets.

  2. Corrie

    Jullie houden me toch wel op de hoogte van RingRing? En dat is ook te gebruiken door Maarssenaren?

  3. Joop

    Met RingRing moet je dus een smartphone hebben en de locatiegegevens permanent doorsturen. Zonder dat zal het niet werken. Zo geef je dus ongewild ook je locatiegegevens door via al je andere app’s. De uitgevers hiervan zullen er blij mee zijn. Daar verdienen ze hun geld mee.
    Toegegeven, bijna niemand weet dat dat nu ook al gebeurt, als je de functie niet hebt uitgezet.

  4. Jack

    Ergens op het web wat meer te lezen/zien over deze ideeen?

  5. Ernst

    Voor Jack en andere geïnteresseerden een link naar het elektrische auto project:
    http://www.lombox.nl/nieuws/lombokkers-elk-jaar-gratis-rit-in-elektrische-auto

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).