Vier Utrechtse parken ontruimd vanwege drukte Vier Utrechtse parken ontruimd vanwege drukte

Vier Utrechtse parken ontruimd vanwege drukte

Vier Utrechtse parken ontruimd vanwege drukte
Archieffoto
Vier Utrechtse parken zijn zaterdagavond ontruimd omdat het te druk was. Bezoekers van Park Paardenveld, Lepelenburg, Wilhelminapark en Griftpark werden gevraagd te vertrekken.

Vier Utrechtse parken zijn zaterdagavond ontruimd omdat het te druk was. Bezoekers van Park Paardenveld, Lepelenburg, Wilhelminapark en Griftpark werden gevraagd te vertrekken.

De gemeente Utrecht schrijft op Twitter dat het in de parken zo vol was dat anderhalvemeter afstand houden niet meer goed lukte. “Politie en gemeentelijk Toezicht en Handhaving hebben bezoekers gevraagd de parken te verlaten.”

Volgens de gemeente gaf iedereen gehoor aan het verzoek. De ontruimingen zijn dan ook goed en rustig verlopen.

Luuk Nafzger was getuige van de ontruiming van het Wilhelminapark. Op Twitter schrijft hij dat de politie iedereen via een megafoon opriep weg te gaan. Wie hier geen gehoor aan zou geven zou worden bekeurd.

22 Reacties

Reageren
 1. Jo

  Dat het in het Wilhelminapark te druk zou zijn om anderhalve meter afstand te houden klopt gewoon niet. Was er zelf bij en iedereen hield gewoon minimaal anderhalve meter afstand. Op het filmpje is overigens goed te zien hoe weinig mensen er aanwezig waren.
  Deze actie sloeg, in ieder geval in het Wilhelminapark, hee er helemaal nergens op.

 2. Zuilen030

  Hou toch op, wat een onzin; in de buitenlucht wordt er (bijna) nooit iemand besmet, de ongrijpbare factoren zijn de studentenhuizen en, als het weer slechter wordt en de terrassen dicht gaan, de cafés en restaurants en wat iedereen thuis gaat doen met verjaardagen enz.

 3. B Klappe

  Gisteravond was ik even in het parkje Paardenveld in Utrecht, naast een heel vol terras bij Roost. Heel gezellig allemaal, tot er een politieauto voorbij kwam met de mededeling dat het te druk werd en iedereen weg moest gaan. Al snel volgden er politie op paard en meer politieauto’s en boa’s. De meeste parkgangers stonden snel op en vertrokken onmiddellijk. Dat ging tegen m’n gevoel in, want, alle groepen hielden zeker drie meter afstand. En, geloof mij, ik houd echt niet van drukte. Festivals etc. heb ik altijd al vermeden. Voor het eerst dat ik verhaal hield bij de politie. Het mocht niet baten. Maar in wat voor wereld leven wij? Is dit een machtsspelletje? Ik begrijp opeens wel dat mensen een afkeer krijgen tegen de politie. Ik maak me zorgen, heel veel. Het nieuws wat gisteravond in de media kwam klopt niet, het was niet te druk. En ja, er zullen vast meerdere gezellige spontane huisfeesten zijn geinitieerd bij het verlaten van het park…

 4. Scherpschutter

  Man man man. Wanneer gaan we hier in Nederland nou eens simpelweg naar de wetenschappelijke feiten kijken over hoe de verspreiding van dit virus verloopt? 99.9% van de verspreidingen vindt indoor plaats via aerosolen (de V.S. en Duitsland hebben hun beleid twee weken geleden omgegooid) en mogelijk(!) 0.1% outdoor. Er is geen enkel bewijs voor outdoorbesmettingen….Nul!

  En dan hebben wij hier de Politie die mensen wegjaagt uit een park dat (op basis van deze beelden) niet eens zo druk is omdat onze staatswappies nog altijd lijken te ‘denken’ dat dit virus zich verspreidt omdat we elkaar massaal grote druppels in de mond en neus niezen…! Het is een absurde onderdrukking van burgers die werkelijk nergens voor nodig is en bovendien vermoedelijk ook nog eens contraproductief werkt. Want als je weggejaagd wordt uit een park dan ga je wel met z’n allen binnen zitten waar WEL een kans op besmetting is via aerosols.

  En ondertussen zit de ‘r’ weer in de maand en nemen we nog altijd ook niet de juiste maatregelen om indoorbesmettingen te voorkomen, waarmee dit een pittig griepseizoentje belooft te worden. Werkelijk het enige(!) dat nodig is om besmettingen het komende griepseizoen onder controle te houden is simpelweg een advies om zoveel mogelijk te ventileren, het co2 gehalte in de lucht goed te monitoren en eventueel een virusfilterend luchtreinigssysteem te installeren.

  Ik denk dat eind eerste week oktober (het wordt slecht weer de komende weken, dus iedereen gaat naar binnen) de ernstig zieke 70+’ers al weer ernstig in de penarie zullen zitten, simpelweg omdat de overheid mordicus weigert om de juiste maatregelen te adviseren waarmee deze kwetsbare groep (en ook direct de enige risicogroep) zich kan beschermen tegen dit flutvirusje.

  Het is gewoon nauwelijks te geloven hoe ongelofelijk incompetent deze overheid en haar adviesorganen wel niet zijn…Echt met geen pen te beschrijven.

 5. Bayerwald

  Ben het in dit geval (grotendeels) eens met Scherpschutter.

 6. Joep

  De eerste keer dat ik het een beetje met SS eens lijk te zijn.

  Hier hield iedereen zich ruimschoots aan de afstand en het was niet druk.

  Met dit soort missers door het gezag, zie ook een falende Hugo de Jonge en een in zijn dienst werkend (niet zo onafhankelijk meer) RIVM wakker je complotdenken aan en gaan mensen zich niet meer aan de 3 eenvoudige basisregels: afstand houden, handen wassen, weinig (vreemde) mensen te intiem zien, houden.

  Geef verder iedereen die dichtbij mensen komt, van kapper tot wijkverpleegkundige, nu eens goede beschermingsmiddelen en ga de ventilatie fixen in alle binnen locaties.

  Door het optreden zoals we hier bij de parken zien, krijgen we het virus er zeker niet onder met ons allen.

 7. Bert

  Het is wel weer duidelijk dat onze overheid is bezig geweest met angst zaaien om totalitaire maatregelen door te voeren. Terwijl transparantie en verantwoording ver te zoeken zijn, juist de dingen die nodig zijn om deze “crisis” op te lossen.

  “Never let a good crisis go to waste”

 8. Wim Vreeswijk

  Die 1,5 meter maatregel of 3 meter in een cirkel afstand houden, zal m.i. never nooit een haalbare zaak zijn blijven en je kweekt er alleen maar agressie en polarisatie mee. Als je uitgaat van de bovengenoemde verplichte cirkel van 3 meter x 17,2 miljoen inwoners heb je in Nederland ruim 53.000 vierkante kilometer oppervlakte nodig. Nederland is slechts circa 43.000 vierkante kilometer groot, dus zullen er, als we ons aan het Rutte-De Jonge regiem moeten en willen blijven houden zullen er gewoon 4,3 miljoen inwoners, graag of niet, moeten verhuizen, emigreren of gewoon oprotten. Tijdens de periode Rutte 2010-2020 hebben we er nog eens willens en wetens, alle waarschuwingen ten spijt, nog eens 1,5 miljoen binnen gelaten en nu kunnen we met z’n allen op de blaren gaan zitten en ik heb met niemand medelijden, hooguit met mijzelf..

 9. Hans

  Eventjes wat kanttekeningen. Scherpschutter redeneert vanuit zijn zeer beperkte visie op het in potentie levensgevaarlijke pandemische virus. Daarbij voortdurend schermend. De term ‘wetenschappelijk’. Eerder in dit forum bezigde hij termen als ‘een slap virusje’ wat niks voorstelt en amper een deuk in een pakje boter weet te slaan. Als dit je vetrekpunt is dan moge duidelijk zijn dat de rest van je betoog, wat stoelt op deze onwaarheden, de kant op gaat van zijn rammelend betoog.
  De feiten zijn helaas van een geheel andere orde. Overbodig om dat hier voor de zoveelste keer te moeten beschrijven. Dat zou ongeveer hetzelfde zijn als telkenmale maar weer moeten uitleggen aan de lui die geloven dat de aarde plat is dat zulks niet het geval is. Verspilde energie dus.
  En dan nog dit: ik kan niet invier parken tegelijk aanwezig zijn, die kunst versta ik niet. Hoe het er in die andere drie aan toe ging kan ik niet beoordelen. Maar ik liep dus wel toevallig gisteravond door het Wilhelminapark toen de zogenoemde ‘ontruiming’ plaats vond. Ik deed daarbij twee observaties: 1. Het park zat tjokvol met op – en aan elkaar klittende jonge mensen. En 2: de politie verzocht een ieder op vriendelijke, haast amicale toon om te willen vertrekken. En zulks gebeurde zonder al teveel gemor. Het ging allemaal heel soepel. Heel keurig en netjes gedaan door de politie. We zien graag dat er gehandhaafd wordt. En dat gebeurde hier op een manier die rechtstreeks uit het boekje leek te komen. Hulde, want het is in het belang van de volksgezondheid om de reproductiefactor van dit gemene virus onder het getal 1 te krijgen.

 10. woutvr

  Is het nou echt zo moeilijk je aan de 1,5m regel te houden?

 11. Jaap

  Wil de gemeenteraad aub de burgemeester ter verantwoording roepen.

  Het optreden vd veiligheidsdiensten ondermijnd het vertrouwen in de overheid EN de aanpak vh virus, waar we met ons allen grotendeels zelf verantwoordelijk voor zijn, enorm.

  Door dit soort “grappen”, gaan juist de veelverspreiders, de jongeren onder40 en studenten, alle terechte richtlijnen aan hun laars lappen en kunnen we golf 2 niet meer stoppen.

  Het wordt nu echt hoog tijd dat de gemeenteraad ingrijpt en controle op beleid van college, burgemeester en veiligheidsregio gaat doen nu het nog kan. We zijn weer enorm aan het sukkelen en laten het virus gewoon toeslaan. Erger nog: complotwappies krijgen zo steeds meer aanhang.

 12. Marcel de Korte

  @Scherpschutter | ‘In De VS en Duitsland daalt sinds twee weken het aantal geïnfecteerden.’ Tenminste, volgens Nieuws van de Dag reporter Scherpschutter 🙂

 13. Willem

  Benieuwd hoeveel besmettingen voorkomen zijn door deze actie!
  Ik schat 0.
  Goeie prio dus weer @politieutrecht!

 14. Rose

  Wat een poppenkast….

 15. HArry

  Soms moet je als overheid om het angstvuur een beetje aangenaam te houden even flink porren met wat handhavingsangst.

  Het overheidsplannetje wordt zo langzamerhand wel erg ongeloofwaardig.

 16. Hans

  5,1 miljoen besmettingen in India.
  Wakker worden a.u.b.

 17. Niels Bokhove

  Hou toch eens op met dat irritante anonieme (dus laffe) geroeptoeter op internet. Er zijn veel te veel zogenaamde deskundigen in NL. Groepen houden misschien voldoende afstand, binnen veel groepen zeker niet, zag ikzelf. En hoe laveer je veilig tussen de groepen door? De politie weet heel goed wat zij doet, er zijn duidelijke instructies.

 18. Anoniem

  Sommige vrienden zijn evengoed een soort familie van elkaar, een huishouden. Mensen die alleen wonen, zoeken soms andere constructies. En dat is ieders goed recht. De psychische consequenties van alle maatregelen worden onderschat of sterker nog, nauwelijks bekeken door meneer Rutte en zijn vriendjes. Enfin, en beter anonieme geluiden, dan geen geluiden. Kennelijk zijn mensen tegenwoordig vaak angstig om voor hun mening uit te komen. Jammer dat we in zo’n tijd leven. En zo’n politie op paard snoert je wel heel makkelijk. Ik dacht ook dat de politie wel wist wat ze doen, maar sinds de actie van gisteravond trek ik het geheel in twijfel. Want de meters waren meer dan genoeg, althans bij het park waar wij zaten. Het was slechts de politie die te dichtbij kwam.

 19. Hans Biemond

  Eens met Niels Bokhove. Ik daag iedereen uit die hier een mening wil verkondigen dit voortaan met naam en toenaam te doen. En zich niet niet meer te verschuilen achter een pseudoniem.

 20. Koel Hoofd

  De politie had zondag ook de kades langs de nieuwe singel kunnen schoonvegen want het zat bomvol.
  Ik was blij dat ik er op grote afstand langs kon rijden, veilig in mijn auto!
  Ik rij corona vrij!

 21. Robin

  Meeste besmettingen zijn vinden thuis plaats, maar als je dan in het park afspreekt wordt je naar huis gejaagd?

  Als die foto representatief is dan hadden er 3x zoveel mensen kunnen zijn zonder problemen.

 22. Utrechter

  @ Wim Vreeswijk
  Die berekening klopt niet. Een vierkante kilometer = 1 miljoen vierkante meter. De rekensom leert daarmee dat je slechts 52 km2 nodige hebt om iedereen in NL op 3 meter afstand te kunnen houden.
  Dat moet mogelijk zijn bij 41.500 km2. 😉

  Overigens vind ik de maatregelen in de buitenlucht ook sterk overdreven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).