Vier weken cel voor man die speler FC Utrecht Ramon Leeuwin aanreed | De Utrechtse Internet Courant Vier weken cel voor man die speler FC Utrecht Ramon Leeuwin aanreed | De Utrechtse Internet Courant

Vier weken cel voor man die speler FC Utrecht Ramon Leeuwin aanreed

Vier weken cel voor man die speler FC Utrecht Ramon Leeuwin aanreed
Ramon Leeuwin werd afgevoerd in de ambulance. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De 19-jarige man die op 30 juni 2017 FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin aanreed met zijn scooter, is vrijdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken. Ook moet hij een vordering betalen van 4100 euro.

De 19-jarige man die op 30 juni 2017 FC Utrecht-speler Ramon Leeuwin aanreed met zijn scooter, is vrijdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken. Ook moet hij een vordering betalen van 4100 euro.

Op de vrijdagmiddag reed de verdachte met een scooter op het terrein bij het trainingscomplex van stadion Galgenwaard. Volgens getuigen reed de man ruim 50 kilometer per uur. Hij slingerde over de weg zodat voetgangers moesten uitwijken. Hoewel diverse mensen hem waarschuwden remde hij niet af. Een andere speler wist nog weg te stappen om een aanrijding te voorkomen. Ook Ramon Leeuwin probeerde de scooterrijder te ontwijken maar deze reed frontaal en met hoge snelheid op hem in.

Hij hield er een gescheurd trommelvlies aan over, met gemiste wedstrijden en een herstelperiode van zes weken tot gevolg. Na de aanrijding probeerde de man te vluchten maar supporters en spelers van FC Utrecht wisten hem te overmeesteren.

‘Hij ging niet aan de kant’

Vandaag moest de verdachte niet alleen terecht staan voor het veroorzaken van gevaar op de weg, maar ook voor heling van de scooter. Op de scooter zat een kentekenplaat van een scooter waarvan aangifte van diefstal was gedaan. Omdat er onduidelijkheid was over het merk van de scooter kon dit feit niet bewezen worden.

De verdachte, die niet bij de zitting aanwezig was, kon hier ook geen duidelijkheid over geven. Hij kon zich ook niet verantwoorden voor het ‘volstrekt onverantwoorde, levensgevaarlijke gedrag’, zoals de rechter het typeerde. Bij de politie had de verdachte verklaard: “Hij ging niet aan de kant, toen knalde ik tegen hem op.” Hij ontkende te hard te hebben gereden, te zijn gewaarschuwd en ‘kankerutrecht’ geroepen te hebben. Wel gaf hij toe te hebben gemerkt dat de rechterrem het niet goed deed.

Strafblad

Op basis van de vele getuigenverklaringen vonden zowel de officier van justitie als de rechter bewezen dat de man zich schuldig had gemaakt aan het veroorzaken van gevaar op de weg. In combinatie met zijn strafblad is hiervoor een onvoorwaardelijke celstraf van vier weken op zijn plaats. Ook moet de verdachte een bedrag van 4100 euro aan Leeuwin betalen, voor zowel materiële als immateriële kosten.

1 Reactie

Reageren
  1. Wim Vreeswijk

    Ramon Leeuwin zou volgens het A.D. hedenmorgen ook nog blijvend letsel hieraan over gehouden te hebben, want hij ondervindt nog altijd hinder hier van. Dus het prijskaartje voor de dader had m.i. veel hoger moeten worden dan het vonnis van 4100 euro, ook omdat het een proefvoetballer is en hij wellicht verminderd inzetbaar is. Of de dader überhaupt in staat is om wat dan ook te betalen blijft ondertussen een open vraag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).