Vierentwintig bestuurders op de bon geslingerd bij controle Lessinglaan en Cartesiusweg | De Utrechtse Internet Courant Vierentwintig bestuurders op de bon geslingerd bij controle Lessinglaan en Cartesiusweg | De Utrechtse Internet Courant

Vierentwintig bestuurders op de bon geslingerd bij controle Lessinglaan en Cartesiusweg

Vierentwintig bestuurders op de bon geslingerd bij controle Lessinglaan en Cartesiusweg
De Utrechtse politie heeft maandagavond 24 bekeuringen uitgedeeld aan mensen die een verkeersovertreding begingen op de Lessinglaan of Cartesiusweg. Eén van de staande gehouden bestuurders reed bijna twee keer te hard.

De Utrechtse politie heeft maandagavond 24 bekeuringen uitgedeeld aan mensen die een verkeersovertreding begingen op de Lessinglaan of Cartesiusweg. Eén van de staande gehouden bestuurders reed bijna twee keer te hard.

In totaal gingen 22 boetes naar mensen die te hard reden. Op zowel de Lessinglaan als de Cartesiusweg is een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur toegestaan.

Een bestuurder die 98 kilometer per uur reed kwam het hardst voorbij rijden. Voor deze persoon werd een proces verbaal opgemaakt.

Twee mensen zijn op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthielden tijdens het rijden.

Voetganger

Vorige week is een 23-jarige man aangehouden op de Cartesiusweg. Even daarvoor kwam hij met 120 kilometer per uur voorbijrazen. Toen agenten de man staande wilde houden ging hij ervandoor.

Tijdens zijn vluchtpoging schepte hij een voetganger die later met verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht. Uiteindelijk kon de wegpiraat worden ingerekend.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. mees kees

  Als ‘rotte appel’ val je vroeg of laat toch op in de mand met vers fruit! Goed dat de politie de kwaliteit van het fruit in de gaten houdt. Iets met vitale beroepen….

 2. Lombokker

  Goed bezig hoor! Ik denk dat de politie niet eens zo heel lang bezig is geweest. Wat mij betreft mogen ze hiermee nog wel een tijd doorgaan, dan wordt het verkeer een stuk veiliger.

 3. Peet

  Complimenten voor de politie

 4. W

  Goed gedaan Politie!

 5. joost

  De welbekende route tussen Kanaleneiland en Overvecht.

  Ga eens voor de grap een uurtje naast die weg zitten, de ene flaneer aso na de andere in hun polootjes en statusmerken bakken.
  100 drempels en flitspalen zou misschien nog zin hebben. (zei hij cynisch)

 6. wollie

  Mijn voorzichtige conclusie:
  a. boetes zijn te laag
  b. pakkans is te laag
  c. beide…

  zegt u het maar

 7. har

  Helemaal eens met Joost, als bewoner langs de route. Ik zou alleen niet willen spreken van ‘route’. Meer gepast zou zijn racecircuit, en Max Verstappen zou hier een watje zijn. En met de komst van het mooie weer is het er niet beter op geworden, met de motorrijders en hun fijne ‘sportuitlaten’. Ik houd nu eigenlijk al jaren ramen en deuren gesloten, niet vanwege vieze lucht, maar puur om het permanente gebulder, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, nog een beetje buiten te houden. Ik ben altijd blij als het zondag twee uur ‘s nachts is, dan even tien minuten geen geluidsoverlast, als ik geluk heb…

  100 drempels en flitspalen zou misschien nog zin hebben. (zei hij cynisch)

 8. Scherpschutter

  Opnieuw een sterke indicatie dat alle verhalen over de racebaan vol Wild West taferelen zwaar zwaar overtrokken zijn. Slechts 24 boetes in een uur of 3/4 controleren. Poe poe… That’s it?! Dat zijn 6-8 boetes per uur (veruit de meesten voor lichte vergrijpen ook nog), waarvan er ook nog eens 2 zijn voor het in de hand houden van een mobiele telefoon.Er komen daar honderden auto’s per uur langs.

  De autohatende soep wordt weer eens niet zo heet gegeten als hij opgediend werd, zullen we maar zeggen….

 9. Sjaak

  @ misplassert

  Als je een potentieel moordwapen bestuurt dan is iedere wetsovertreding, zij het een kleine, er 1 teveel. Dit, omdat de gevolgen nogal groot en dodelijk kunnen zijn. Dus ook met een telefoon in je hand zitten ja.

  Dit is heel lang niet strafbaar geweest, maar aangezien de mens in dit soort gevallen in sommige gevallen de eigen verantwoordelijkheid niet aan kan (met veel dodelijke ongevallen tot gevolg) heeft men dit in een wet moeten gieten.

  Iets in me zegt dat ze 2 uur hebben gecontroleerd. Ik vind 24 overtredingen, waarvan 22 snelheidsgerelateerd op 2 uur behoorlijk veel trouwens. In de AVOND (maandagavond) komen daar zeker geen honderden auto’s meer langs (zeker nu niet). Het laat zien welke problemen er met bepaald autoverkeer op bepaalde punten in de stad zijn.

  Zo iemand met 98 km per uur, is gewoon misdadig slecht bezig. Hij zou jou kond, partner, man, vrouw, vriend maar dodelijk laten verongelukken en die kans is zeer aanwezig.

  Bedenk Coronacrisis, de straten zijn in de avonden leeg en verlaten, dan is 24 een dikke vangst (misschien wel meerderheid van de gecontroleerde voertuigen). Kun je nagaan hoe in het in niet Coronaperiodes gesteld is.

 10. Koel Hoofd

  Ik kan me vergissen, want ik woon niet langs die route. Maar “vroeger” (ruim 10 jaar terug ofzo?) was de overlast voor de bewoners daar toch een stuk minder. Want mensen konden direct op de A2 of in LR komen via de verlengde Vleutenseweg. Nu moet alles en iedereen, of ze willen of niet, via het 24okt plein gedoceerd de brug over omdan op een klote kruispunt boven de snelweg te moeten kiezen waar ze heen moeten. Dan staat men ook nog overal stil want fietsers hebben voorrang bij stoplichten en anders dan nemen ze het wel. Dus de omwonenden moeten nu echt hun ramen en deuren gesloten houden om niet vergast te worden met de groene groeten van GL.

  Die eikels die op hoge snelheid tussen kanibaleneiland en overvecht racen waren er in het verleden ook al. Gelegenheidshardrijders blijf je houden en doe je niets aan. Nou ja, 100 vet hoge drempels en flitspalen is wel een idee….

 11. JdV

  @sjaak: fout. Buiten crisistijden is het op die route zo druk dat er in de spits (van 7 tot 11 en van 15.00 tot 20.00) niet eens 30 km per uur gemiddeld mogelijk is. Drukke wegen bieden geen gelegenheid om 98 km per uur te halen in de stad.

 12. Sjaak

  @ JdV

  Volgens mij zitten we in een crisis. Net als gisteren, maandagavond. Volgens mij was de controle in de avond, ook nog eens, na 20 uur.

  Ook de ooggetuigen en aanwonenden signaleren dat het een racebaan is.

  Overigens weet ik dat je betoogje niet klopt. Er wordt daar wel degelijk veel en vaak geraced.

 13. Marcel

  Dan nog een tip voor de politie. Op de n230, rondweg naar Amsterdam, is het nu een racebaan voor motoren. 8800 decibel, en 180 km is een makkie. De weg is rustig dus daar gaan ze. Tevens de welbekende Golfjes en BMW die zich nergens wat van aantrekken. Samen……….. phhhh

 14. 2.0 tdi

  Waarom woon je lamgs een ringweg in een stad met +300k inwoners om vervolgens te klagen over het verkeer. Ik zou zeggen pak jullje spullen en verhuis lekker naar maartensdijk of oud zuylen. Help je gelijk ook met de woningcrisis door op jullie plek jongeren te laten wonen die nog niet zo zuur zijn als de meeste die wonen rond deze ringweg en zitten op deze site. Kunnen jullie lekker genieten van jullie oude dag en kan het stadsleven gewoon doorgaan zonder jullie zeurende vibe.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).