Vijf aanhoudingen en 286 bekeuringen bij handhavingscontrole in stationsgebied Utrecht Vijf aanhoudingen en 286 bekeuringen bij handhavingscontrole in stationsgebied Utrecht

Vijf aanhoudingen en 286 bekeuringen bij handhavingscontrole in stationsgebied Utrecht

Vijf aanhoudingen en 286 bekeuringen bij handhavingscontrole in stationsgebied Utrecht
Bij een handhavingsactie in het stationsgebied in Utrecht zijn donderdag vijf mensen aangehouden en 286 bekeuringen uitgeschreven. Onder de vijf aangehouden personen zijn drie winkeldieven.

Bij een handhavingsactie in het stationsgebied in Utrecht zijn donderdag vijf mensen aangehouden en 286 bekeuringen uitgeschreven. Onder de vijf aangehouden personen zijn drie winkeldieven.

Een van de vijf aangehouden mensen was een ‘notoire winkeldief’, die na een korte achtervolging kon worden ingerekend. De winkeldief had een volle tas kleding bij zich, die door de politie in beslag is genomen. In totaal werden drie personen aangehouden voor winkeldiefstal en een andere persoon had nog een vervangende gevangenisstraf openstaan. De laatste aanhouding was, omdat diegene probeerde te vluchten terwijl hij werd staande gehouden.

De 286 bekeuringen werden uitgeschreven voor zwartrijden, openbaar dronkenschap, wildplassen, zich bevinden op verboden grond en andere zaken die leidden tot overlast. De politie bekeurde meerdere mensen die erom bekendstaan dat ze vaker overlast veroorzaken in het stationsgebied.

Waardering

Burgemeester Sharon Dijksma was voorafgaand aan de actie in het stadskantoor om de partijen te bedanken voor de handhavingsactie. Ze sprak haar waardering uit voor ‘de dagelijkse inzet van de mensen in uniformberoepen om op te komen voor leefbaarheid en veiligheid van de inwoners en bezoekers van de stad Utrecht’.

De handhavingsactie is een samenwerking tussen de politie, Landelijke Eenheid, NS, Toezicht en Handhaving, de gemeente Utrecht, Trigion en vervoersbedrijven Qbuzz, Syntus en Arriva. Jaarlijks zijn er meerdere van dit soort handhavingsacties.

Wil jij DUIC steunen en een prachtig boek met de beste fotografie en verhalen van Utrecht in 2021 ontvangen? Voor 24,95 euro is DUIC in 2021 te bestellen en daarmee steun je direct onze journalistieke werkzaamheden.

7 Reacties

Reageren
 1. Pee

  Dit schreeuwt om vaker dit soort acties te houden.

 2. Koel Hoofd

  Het is weer helemaal net zoals vroeger.

 3. Lombokker

  Goed bezig, en gezien het resultaat ook hard nodig. Doe dit maar twee keer per week in plaats van één maal per twee maanden (de vorige actie was 18 december).
  https://www.duic.nl/algemeen/grote-actie-in-utrecht-stationsgebied-7-arrestaties-en-325-processen-verbaal/

 4. Thuisblijver

  KH 14:41 ; idd, ooit gekozen voor plan A of plan 1 (zo rond de eeuwwisseling). Het zou allemaal mooier worden. Nog steeds dezelfde rommel. Lachende derde, de projectontwikkelaar.

 5. Goed bezig!

  Zero tolerance please!

 6. Peter

  Inderdaad Pee, dit mag veel vaker gebeuren. De aantallen bekeuringen wijzen daar zonder meer op.

 7. Pieter

  Hopelijk gaan de kletsende ns politie en boa,swat meer doen nu,ik zie ze altijd O.H.bij ingang tov HC

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).