Vijf auto’s uitgebrand aan de Tigrisdreef in Utrecht Vijf auto’s uitgebrand aan de Tigrisdreef in Utrecht

Vijf auto’s uitgebrand aan de Tigrisdreef in Utrecht

Vijf auto’s uitgebrand aan de Tigrisdreef in Utrecht
Archieffoto
Aan de Tigrisdreef in de wijk Overvecht zijn er afgelopen nacht meerdere auto’s  uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt tijdens de brand.

Aan de Tigrisdreef in de wijk Overvecht zijn er afgelopen nacht meerdere auto’s  uitgebrand. Er is niemand gewond geraakt tijdens de brand.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) ontving de meldkamer rond 01.15 uur een melding over een brand bij drie auto’s. Dit aantal breidde zich uit naar vier en uiteindelijk vijf voertuigen.

Na 11 minuten werd de brand opgeschaald naar een ‘middelbrand’, omdat er een tweede tankautospuit nodig was om de brandende auto’s te blussen.

De oorzaak van de brand is nog niet achterhaald en de politie doet momenteel onderzoek naar het incident. De woordvoerder meldt dat de brand met twee bluswagens spoedig is geblust, “maar vijf voertuigen vliegen niet uit zich zelf in brand.”

5 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Hoewel het meestal de krant niet haalt, gaan de autobranden het hele jaar gestaag door, dus niet alleen rond oud en nieuw. Vorig jaar waren het er iedere maand gemiddeld een stuk of 10, meestal in lanen (Kanaleneiland) of dreven (Overvecht).

 2. Pee

  Tsja typerend voor zo’n ‘prachtwijk’

 3. Koel Hoofd

  @Lombokker
  Dat is niet waar, per maand 10 dus 12×10=120 auto’s per jaar in Utrecht city in de fik want de meeste vatten ‘spontaan vlam’ met oud en nieuw.
  Cijfers autobranden/jaar die ik snel kon vinden
  2019 = 153 auto’s
  2020 = 118
  2021 = 88
  bron https://www.ad.nl/utrecht/ondanks-regen-aan-autobranden-met-jaarwisseling-gingen-er-toch-minder-autos-in-vlammen-op-in-2021~a932cbe9/
  Cijfers voor 2022 en 2023 niet gevonden.

 4. Rietje

  Het zal je auto maar zijn..
  Sterkte.

 5. Massegast

  Er was eens een prinsje en die wilde graag een auto. Er voor werken wilde hij echter niet. Om hem heen zag hij allemaal auto’s. Het maakte hem woedend. Waarom zij wel en ik niet. Zijn conclusie was snel getrokken. Als ik het niet heb, dan zij ook niet. Wat rest is zwerven door de nacht en je ding doen…. Heerlijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).