Vijfentwintig Utrechtse parkbezoekers op de bon geslingerd Vijfentwintig Utrechtse parkbezoekers op de bon geslingerd

Vijfentwintig Utrechtse parkbezoekers op de bon geslingerd

Vijfentwintig Utrechtse parkbezoekers op de bon geslingerd
De politie en handhavers van de gemeente Utrecht hebben zaterdag 25 boetes uitgedeeld in verschillende parken. De mensen die een bon kregen hielden zich niet aan het samenscholingsverbod dat is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

De politie en handhavers van de gemeente Utrecht hebben zaterdag 25 boetes uitgedeeld in verschillende parken. De mensen die een bon kregen hielden zich niet aan het samenscholingsverbod dat is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

De bekeuringen werden uitgeschreven aan bezoekers van Park Lepelenburg, Griftpark, Wilhelminapark en Park Paardenveld. Een woordvoerder van de politie zegt dat de situatie in de parken de hele dag goed in de gaten werd gehouden en dat het op een gegeven moment te druk begon te worden.

Toen is er contact geweest met de gemeente Utrecht en is besloten om de parken te ontruimen. “We hebben iedereen aangesproken en gevraagd of ze weg wilden gaan. Alleen in het uiterste geval hebben we een bekeuring uitgeschreven”, zegt een woordvoerder van de politie.

De bekeuring voor het overtreden van het samenscholingsverbod kost 390 euro. De woordvoerder benadrukt dat er alleen wordt beboet als mensen echt niet luisteren. “Alleen als het niet anders kan moet je je laten gelden.”

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
  1. Kermit

    Ja nu lopen we er keihard tegen aan dat Utrecht veel te weinig groen heeft. Alles wordt vol gebouwd. Utrecht is zo Onleefbaar.

  2. Kadoendra

    @Kermit

    Een aantrekkelijke en interessante stad realiseer je inderdaad niet alleen met goede architectuur, maar ook met een aantrekkelijke openbare ruimte en daarin kan stadsnatuur een zeer goede rol bij spelen.

  3. Falo

    @Kermit
    “Utrecht is zo Onleefbaar’ Iedereen recht op zijn eigen mening uiteraard….maar dit lijkt me ietwat overdreven, Maar goed…het hele centrum afbreken er een park van maken dan maar?

    En uiteraard kunt u gewoon in ergens in de leegloop gebieden gaan wonen in Nederland…daar zijn de huizen ook nog eens lekker goedkoop.

  4. Gerard Brugmans

    Kunnen we asjeblieft ophouden met zeuren over te weinig parken of gebrek aan bewegingsvrijheid? Ja, je moet voorlopig gewoon thuisblijven, niet om je te pesten maar omdat je daar levens mee kan redden! Iedereen die daar nu nog steeds moeilijk over doen draagt bij aan het verlengen van de maatregelen, tel uit je winst!

  5. JdV

    @kermit: jammer dan. Dan recreer je lekker in eigen tuin of balkon.

  6. Koel Hoofd

    Tja, te weinig groen zal in de toekomst een groot probleem worden.
    De gemeente zet immers vol in op meer flats en minder groen nog schaarser wordende openbare ruimte. Dat is namelijk wat uitbreiding door inbreiding voor 100.000 nieuwe inwoners op dezelfde 95km2 betekend.
    Maar als je op een flatje of studentenkamertje woont, heb je juist die parken nodig om frisse lucht in te ademen en de beentjes te kunnen strekken.

  7. JdV

    @koel hoofd.: onzin. Fiets een rondje langs de singels. Strek je de beentjes en adem je dezelfde lucht in.

  8. Scherpschutter

    @Koel Hoofd

    Een probleem….voor WIE?

    You can’t have your cookie and eat it too…

    Wie groen wil moet niet in een (groeiende) stad als Utrecht wonen. Steden bestaan uit beton, staal, asfalt en beton. Niet uit bossen, weilanden en parken. Punt.

    Er is niet te weinig groen. Je hebt simpelweg een grotere persoonlijkere behoefte aan groen dan een stad kan bieden. Tijd om te verhuizen naar een boerendorp wellicht?

  9. Teunemans

    Waarom wordt het Zocherpark overgeslagen. Veel wandelaars en daartussen heel veel hardlopers 🏃‍♂️. Die weten niet hoe een meter vijftig er uit ziet. Zij kijken nergens naar.

  10. Kadoendra

    @Scherpschutter

    “Wie groen wil moet niet in een (groeiende) stad als Utrecht wonen. Steden bestaan uit beton, staal, asfalt en beton. Niet uit bossen, weilanden en parken. Punt”.

    Stedelijk natuur is van zeer groot belang!
    Niet alleen voor recreatie maar ook om toeristen meer dan beton, staal en asfalt te kunnen geven.
    Mooie voorbeelden zijn Edinburgh en Lüneburg, deze steden hebben allebei een natuurgebied in hun stad, Arthur’s Seat in Edinburgh en de Kalkberg in Lüneburg.

    Hierdoor zijn deze steden niet alleen aantrekkelijk voor hun bewoners maar ook voor toeristen!

  11. JdV

    @kadoendra: ja joh, want de bevolkingsdichtheid per km2 is ook prima vergelijkbaar tussen NL en Duitsland of Schotland. Weet je wat ook goed kan, Utrecht vergelijken met een stad in Australie. Canberra of zo.
    Als je iets zinnigs wil vergelijken dan zoek je landen met eenzelfde bevolkingsdichtheid.

  12. Frits

    @teunemans,
    Dan ga je ergens anders lopen. Nu ben je onderdeel van het probleem.

  13. Ton

    @ Jeweetwel,
    Dus New York, Parijs, Berlijn, München zijn geen steden ? Ze hebben parken, bossen en soms zelfs weilanden.

  14. Anne Marie ten Berge

    Is er niet een bepaald percentage van het grondoppervlak van iedere stad dat openbaar ‘groen’ moet blijven.? En een percentage dat voor voor kermissen, markten, sportvelden e.d. bestemd is ? De stad moet groeien ? Voor wie en hoe ? Straks gedwongen te wonen in een nieuw te bouwen wijk waar je geen auto mag hebben omdat er geen straat voor je huis loopt om te kunnen laden en lossen ? Nou daar zal je de politieke elite die dat bedacht heeft NIET zien gaan wonen.

  15. wollie

    @teunemans bij hardlopen kunnen virusdeeltjes wel tien meter ver komen. daar waar hardlopers zijn blijf ik weg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).