Vijver leeggepompt na vondst fiets bij zoektocht naar Anne Faber | De Utrechtse Internet Courant Vijver leeggepompt na vondst fiets bij zoektocht naar Anne Faber | De Utrechtse Internet Courant

Vijver leeggepompt na vondst fiets bij zoektocht naar Anne Faber

Vijver leeggepompt na vondst fiets bij zoektocht naar Anne Faber
Eerder deed de technische recherche onderzoek in een bosperceel enkele honderden meters verderop.
Na de vondst van de vermoedelijke fiets van de vermiste Anne Faber in de Blookervijver bij Huis ter Heide hebben hulpdiensten de hele nacht doorgewerkt om de vijver leeg te pompen.

Na de vondst van de vermoedelijke fiets van de vermiste Anne Faber in de Blookervijver bij Huis ter Heide hebben hulpdiensten de hele nacht doorgewerkt om de vijver leeg te pompen.

Donderdagavond iets voor 19.00 uur werd er een fiets gevonden in de vijver in het Blookerpark die sterke gelijkenis toont met het rijwiel van Anne. Zowel de handremmen, het rekje, het merk en de sticker komen overeen met de gezochte fiets. De politie geeft ook aan: “Alles wijst erop dat de fiets van Anne is, onderzoek moet hier nog zekerheid in geven.” Het parkje ligt op enkele honderden meters afstand van de vindplaats van de kleding die vermoedelijk van de vermiste 25-jarige Utrechtse is.

Na de vondst van de fiets werd er een dregteam ingezet om de bodem van de vijver te onderzoeken. Toen dat werk klaar was kwamen er twee grote pompen om de vijver helemaal leeg te pompen. Er is nog niks bekend gemaakt over eventuele vondsten. Het onderzoek ter plekke loopt nog.

Sinds Anne vermist raakte, afgelopen vrijdagavond tijdens een fietstocht, zijn er zoekacties in het gebied. Eerder werd door een voorbijganger al vermoedelijk de jas gevonden van de Utrechtse. Deze jas is naar het NFI gestuurd voor DNA-onderzoek. De familie riep donderdag het leger op om te helpen met zoeken. Leden van de Mobiele Eenheid hebben ook al twee dagen in linie stukken bos doorzocht.

Vandaag wordt door de ME verder gezocht rondom de vijver in het Blookerpark. Ook wordt er door burgers en ME gezocht aan de andere kant van de Amersfoortseweg. Op dit moment zijn er voldoende familie en vrienden die daar mee zoeken.

Lees alles over de vermissing van Anne Faber in ons dossier.

1. Vindplaats jas – 2. Vindplaats fiets

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).