Vishandel Volendam wil terug naar winkelcentrum Hoog Catharijne - De Utrechtse Internet Courant Vishandel Volendam wil terug naar winkelcentrum Hoog Catharijne - De Utrechtse Internet Courant

Vishandel Volendam wil terug naar winkelcentrum Hoog Catharijne

Vishandel Volendam wil terug naar winkelcentrum Hoog Catharijne
Vishandel Volendam zat 38 jaar in Hoog Catharijne
De bekende Vishandel Volendam heeft plannen om terug te keren naar winkelcentrum Hoog Catharijne. De zaak sloot na 38 jaar de deuren in het winkelcentrum en opende een nieuwe viswinkel in Leidsche Rijn Centrum. Maar nu zijn er weer gesprekken met Hoog Catharijne over de opening van een nieuwe zaak.

De bekende Vishandel Volendam heeft plannen om terug te keren naar winkelcentrum Hoog Catharijne. De zaak sloot na 38 jaar de deuren in het winkelcentrum en opende een nieuwe viswinkel in Leidsche Rijn Centrum. Maar nu zijn er weer gesprekken met Hoog Catharijne over de opening van een nieuwe zaak.

Dagelijks kwamen er honderden mensen bij de vishandel in Hoog Catharijne. Er stond regelmatig een rij, maar in 2018 sloot de winkel na 38 jaar de deuren.

Door de verbouwing van het winkelcentrum, de verruimde openingstijden en de verhoogde huur zagen de Volendamse broers Henry en Marco Schilder geen andere mogelijkheid dan te vertrekken. Hun nieuwe winkel in Leidsche Rijn Centrum opende in 2018.

De reacties waren overweldigend vertelt Marco Schilder. “Iedereen vond het jammer dat we vertrokken uit Hoog Catharijne, en wij natuurlijk ook. Maar de situatie in het winkelcentrum was te onzeker, we kregen geen toezeggingen over verbouwingen of data. We hebben toen maar het zekere voor het onzekere genomen en besloten om naar Leidsche Rijn te verhuizen. We wilden ook niet opeens op straat staan.”

Maar nu zijn Marco en Henry toch weer in gesprek met Hoog Catharijne: “Het is nog niet helemaal concreet maar de plannen liggen er. We zouden dan terugkomen in dezelfde gang in een tijdelijke locatie en krijgen na 1 of 2 jaar een nieuwe permanente plek. Maar we kunnen dus nog niet met de volle honderd procent zeggen of en wanneer de zaak opengaat. De winkels in Leidsche Rijn en Overvecht blijven ook gewoon open.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Ben D

  Eindelijk eens goed nieuws over HC, ik hoop het van harte! Het was een van de weinige winkels die voor mij interessant waren in dat hele winkelcentrum.

 2. Herman

  Gegokt en verloren, deze visboeren dachten groter te zijn dan onze Franse vrienden.
  Foutje dus, na alsnog de hoofdprijs betalen en tot 8 uur open.

  Het gras leek groener in leidsche rijn, maar daar komt iedereen van de koude kermis thuis, dat Vinex oord is behalve huizen helemaal niets.

 3. Utrechter2

  @Herman: en de grootste winnaar is de consument, want die krijgen de hoofdprijs (3x hogere huur) verrekent in de visprijs terwijl dat gedeelte van HC alleen een nieuwe betegeling krijgt en een verfje.

 4. MJPD

  @Herman
  Dit is een absolute kwaliteitszaak. Wat een hoop afgunst voor deze hardwerkende “visboeren”. Zij hebben iets bereikt wat u vanuit uw zolderkamer nooit zult kunnen bereiken. En als afsluiter ook nog even een sneer naar Leidsche Rijn.

 5. JdV

  Overvecht is ook een prima vestiging, goed te bereiken en gratis volop parkeerruimte. Kan ik meteen alle boodschappen doen bij de Hema, AH en diverse andere prima winkels daar. Jammer voor de huurders van Klepierre. Maar wellicht kan de vishandel een stuk van Hudson Bay huren als dat binnenkort gesloten gaat worden.

 6. Massegast

  Klépierre en Vishandel Volendam zijn tot het inzicht gekomen dat ze elkaar meer nodig hebben, dan ze zich vorig jaar realiseerden.

 7. Peter Villevoye

  Haaa !! De “juwelier” komt terug ! Jaaa, hun prijzen waren niet mals, maar de delicatessen waren het waard. Zóveel lekkers lag er altijd in de vitrines, dat het moeilijk kiezen was…

  Volgens mij zouden ze een top-omzet kunnen draaien daar beneden op die lege hoek. Misschien kunnen ze samen met SLA iets uitbaten, want die bieden eigenlijk wat te eenzijdige keuze als je samen met iemand iets wilt gaan eten. Zou een mooie en super gezonde combi zijn !

  Enfin, ik ga duimen voor een terugkeer van de Volendamse visjes.

 8. Jan

  Laten we hopen dat dit het begin is van de terugkeer van de ‘gewone winkels’. De ketens gaan geleidelijk aan failliet, dus binnenkort veel leegstand in de Koop Kathedraal.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).