Vleutenseweg krijgt deze maand nieuwe verkeerslichten Vleutenseweg krijgt deze maand nieuwe verkeerslichten

Vleutenseweg krijgt deze maand nieuwe verkeerslichten

Vleutenseweg krijgt deze maand nieuwe verkeerslichten
Archieffoto: Pixabay
De gemeente start op maandag met het vervangen van de verkeerslichten op de Vleutenseweg. Dit gebeurt bij de kruising met de Busken Huetstraat/Hasebroekstraat en J.P. Coenstraat/Johannes Camphuysstraat. De werkzaamheden moeten op 9 juli klaar zijn.

De gemeente start op maandag met het vervangen van de verkeerslichten op de Vleutenseweg. Dit gebeurt bij de kruising met de Busken Huetstraat/Hasebroekstraat en J.P. Coenstraat/Johannes Camphuysstraat. De werkzaamheden moeten op 9 juli klaar zijn.

Volgens de gemeente zijn de verkeerslichten en de bijbehorende installatie verouderd. Om storingen te voorkomen, worden daarom nieuwe lichten geplaatst. De nieuwe lampen zijn duurzame en energiezuinige LED-lampen.

Ook komen er nieuwe kabels en meer sensoren onder het wegdek. Die moeten zorgen voor een betere doorstroom van het verkeer.

Overlast

De gemeente laat weten dat de werkzaamheden voor overlast kunnen zorgen. Er moet in het asfalt worden gezaagd. Ook zijn de Busken Huetstraat en de Johannes Camphuysstraat afgesloten. Auto’s kunnen vanaf de Vleutenseweg niet afslaan naar deze straten. Autoverkeer over de Vleutenseweg kan wel doorrijden.

De werkzaamheden zijn volgens de planning op 9 juli klaar, maar kunnen uitlopen als het weer tegenzit.

8 Reacties

Reageren
 1. Suze

  gooi er ook een flitspaal bij! Gegarandeerd dat we de kas er mee kunnen spekken, er wordt hier heel erg hard gereden!

 2. Esrin W.

  Géén camera’s?

 3. Koel Hoofd

  Betere doorstroming van het verkeer?
  Er is daar niet eens een probleem met doorstroming van verkeer!
  Of heeft de gemeente de intentie om er problemen te veroorzaken?

  Er is namelijk net kentekenonderzoek gedaan, ze weten precies wie er wanneer waar waarheen rijdt. Dat tegen bewoners gebruiken is een forse inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. Stoplichten kan je namelijk zodanig instellen dat het gemotoriseerd verkeer wordt gehinderd en fietsers altijd voorrang krijgen.
  Die pest methode veroorzaakt dagelijks urenlange een file en nodeloze luchtvervuiling en overlast omwonenden bij de kruising Meijsterlaan/Haydnlaan.
  Echter, mensen hebben daardoor niet hun auto verruild voor de fiets.
  Integendeel, het stilstaande wagenpark wordt er steeds duurder en de file steeds langer….

 4. wollie

  geen nijntje?

 5. JdV

  Kan de gemeente dat niet rekken tot na de bouwvak? Ik ben vandaag over de Vleutenseweg gereden en kon heerlijk doorscheuren zonder stilstaande auto’s bij de verkeerslichten. Heerlijk gasgeven op deze voorrangsweg. !!!!

 6. Suze

  @JdV, zie mijn eerdere commentaar. Ook jij draagt blijkbaar bij aan een onveilige (50km/u) weg in de bebouwde kom. Aso

 7. Koel Hoofd

  @Suze, het is er niet alsof je het verkeer er niet kan zien aankomen, kwestie van uitkijken bij het oversteken, niet meer dan normaal?

 8. JR

  Kunnen ze gelijk even een camera plaatsen bij de kruising met de Spinozaweg, zodat de helden die hier altijd door rood rijden met 80km/h even herkenbaar kunnen poseren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).