Vlogger vraagt jongeren vuurwerk af te steken in Griftpark; Politie komt in actie Vlogger vraagt jongeren vuurwerk af te steken in Griftpark; Politie komt in actie

Vlogger vraagt jongeren vuurwerk af te steken in Griftpark; Politie komt in actie

Vlogger vraagt jongeren vuurwerk af te steken in Griftpark; Politie komt in actie
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Centrum
Agenten hebben zaterdagmiddag een groep jongeren weggestuurd uit het Griftpark omdat ze vuurwerk aan het afsteken waren. Volgens de politie werd er een video opgenomen van een vlogger.

Agenten hebben zaterdagmiddag een groep jongeren weggestuurd uit het Griftpark omdat ze vuurwerk aan het afsteken waren. Volgens de politie werd er een video opgenomen van een vlogger.

“In het Griftpark troffen wij vanmiddag een grote groep jeugd aan die massaal vuurwerk aan het afsteken was”, schrijft de politie op Instagram. De vlogger zou de jongeren hebben opgeroepen om gezamenlijk categorie-1 vuurwerk af te steken.

Deze categorie vuurwerk is niet verboden en mag het hele jaar door afgestoken worden. “Helaas waren enkele jeugdigen toch in het bezit van zwaarder vuurwerk, waardoor wij uiteindelijk genoodzaakt waren de bijeenkomst te beëindigen en iedereen weg te sturen”, aldus de politie.

14 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Weet iemand waarom diegenen met het zwaardere vuurwerk niet op de bon geslingerd zijn?

 2. Ew

  En waarom ze niet is gevraagd om de rotzooi op te ruimen die ze hadden gemaakt?

 3. G.H.

  @Esrin W.: Ik vermoed omdat niet te bewijzen valt wie precies dat zwaardere vuurwerk in bezit had of afstak.

 4. DennieFerro

  Slappe reactie van de politie. Waarom meteen beginnen met het goedpraten van het categorie 1 vuurwerk? Dit is gewoon samenscholing en etterij. Die teringbende die ze daar maken, ruimen ze echt niet op. En denk je dat het leuk is voor ouders met kinderen die daar rondlopen, huisdieren die worden uitgelaten? De dieren op Griftstede? Kom op zeg. Je mag best stelling nemen, dit gaat om gedragcodes. Om je dan meteen te verschuilen achter de regelgeving.

 5. Esrin W.

  @ G.H. : ik ging even af op de vermelding “enkele jeugdigen waren toch in het bezit van zwaarder vuurwerk” en dacht te kunnen concluderen dat dat bezit ook als dusdanig is vastgesteld.
  Anders zou er wellicht gestaan hebben: “er werd echter ook zwaarder vuurwerk afgestoken”.
  Zoals het er nu staat staat het er wat “stelliger”.

 6. Tiny

  @dennieferro Dat is toch wat de politie in feite heeft gedaan? Meer op basis van gedrag dan regelgeving. Niet leuk voor anderen is niet gelijk strafbare overlast, net als samenscholing, cat. 1 vuurwerk en etteren. Hadden ze een kleine 50 jongeren moeten arresteren omdat enkelen met zwaarder vuurwerk speelden? Uiteindelijk zijn ze na enig soebatten netjes vertrokken.
  Dat ze moesten vertrekken vond ik overigens terecht. Hoewel de sfeer niet agressief was kwam het intimiderend over op andere bezoekers.

 7. Gerard Brugmans

  Dit is dus wat je krijgt als je blijft schipperen met vuurwerkregels. Die vlogger wist echt wel dat als je in december vraagt om vuurwerk er meer dan cat. 1 gaat worden afgestoken, en dat was waarschijnlijk ook precies de bedoeling. Door zo opzichting en schijnheilig om cat. 1 vuurwerk te vragen geeft hij precies aan waarom we gewoon helemaal moeten stoppen met dat spul. Vuurwerk is voor professionals, niet voor klierende kleuters van alle leeftijden!

 8. Arjan

  @Gerard brugmans

  Cat1 is niet te verbieden zelfs in landen met een volledig verbod is dit verkrijgbaar. Zoals Ierland. Dit is europeesch afgesproken. Bovendien zijn alle grenzen open en heeft geen enkel vuurwerk verbod zin. Of Nederland moet uit de EU gaan en alle grenzen dicht doen.

 9. Inez

  Het opvallendste uit dit stukje vind ik dat er dus vuurwerk bestaat dat je het hele jaar mag afsteken. Ik ben daar tegen, vooral wegens geluidsoverlast.

 10. Koel Hoofd

  Georganiseerde etterij. De reden van dat gedrag is eigenlijk triester, hun ouders zijn meer met zichzelf bezig dat met het opvoeden van hun kinderen. Dat laten die ouders liever aan leraren en buitenschoolse opvang over.
  Gevolg, 25% van de jonge generatie die functioneel analfabeet is, 25% van de kinderen van 4 jaar is niet zindelijk, 30% van de studenten weet niet eens hoe ze hun studie moeten doorlopen zonder een burnout te krijgen. Dat is de ouders aan te rekenen, niet de leraren of politie.

 11. Utregter

  @Gerard Brugmans. Deze vlogger vraagt echt niet dat er mensen met cat. 2 vuurwerk komen aanzetten.
  Berichtgeving was dat er zwaar vuurwerk werd afgestoken,overdrijven is ook een vak en dat doen ze in Utrecht heel goed,zelfs politiepaarden. Hoe hysterisch moeten we gaan worden.
  Ga lekker in een hutje op de hei wonen heb je nergens geen last van.

 12. RB

  Inez, laat je in het spuien van je mening vooral niet beperken door een volledig gebrek aan kennis van zaken. Hoe zorgen knalerwten voor geluidsoverlast?

 13. Esrin W.

  @ Koel Hoofd: een waarheid als een koe.
  Ik zie dat bij mij in de straat en in mijn omgeving eveneens.
  Ouders die alleen maar met zichzelf bezig zijn en kinderen met de door jou genoemde gebreken en allerlei ontwikkelingsachterstanden waar men de meest fantastische afkortingen voor heeft bedacht want dan klinkt het tenminste nog “interessant” en hebben ouders weer een verhaal voor op verjaardagen. En eenmaal zovér kunnen hele hordes “specialisten” zoals psychologen en logopedisten weer garen spinnen bij andermans ellende om dat hele anti-opvoeden weer enigszins recht proberen te trekken. En zo houdt men alles in stand. Triest.

 14. Katja

  Wegsturen ? Oppakken, want afsteken van vuurwerk is illegaal ! Slap gedoe.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).