Vluchtelingen bedanken burgemeester en stad voor opvang | De Utrechtse Internet Courant Vluchtelingen bedanken burgemeester en stad voor opvang | De Utrechtse Internet Courant

Vluchtelingen bedanken burgemeester en stad voor opvang

Vluchtelingen bedanken burgemeester en stad voor opvang
Vluchtelingen uit de Jaarbeurs hebben gisteren burgemeester Jan van Zanen, wethouder Margriet Jongerius en de stad bedankt voor de opvang die ze hebben gekregen in Utrecht. Ze gaven bloemen en een bedankbrief. 

Vluchtelingen uit de Jaarbeurs hebben gisteren burgemeester Jan van Zanen, wethouder Margriet Jongerius en de stad bedankt voor de opvang die ze hebben gekregen in Utrecht. Ze gaven bloemen en een bedankbrief. 

De vluchtelingen moeten nog niet officieel weg, maar 10 november verloopt de datum van de opvang in de Jaarbeurs. Of de vluchtelingen daar dan langer kunnen blijven is nog niet bekend.

De burgemeester liet weten de dankbaarheid enorm te waarderen. Ook bedankte hij en de wethouder alle vrijwilligers die zich inzetten voor deze groep asielzoekers. Van Zanen sprak de asielzoekers ook nog toe: “We leven in turbulente tijden. Voor ons zijn de verhalen die jullie meedragen in jullie hoofd en hart ongelooflijk. Ik hoop dat jullie je leven met voorspoed kunnen gaan voortzetten. We zetten ons daarvoor in en doen ons best, maar we zijn geen tovenaars. Wees je er ook van bewust dat sommige Nederlandse mensen zich zorgen maken. Probeer eraan bij te dragen dat ook zij zich behaaglijk voelen nu jullie hier zijn. Houdt de goede stemming erin, ook onderling.”

De brief van de vluchtelingen
De brief van de vluchtelingen

53 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Wel goed van ze, als ze straks teruggaan naar het land van herkomst kan men terugkomen als toerist, om aan hun familie te laten zien waar men zo gastvrij en voor niets zijn ondergebracht.

 2. Objectivist

  Een bedank briefje lijkt mij ook wel écht het allerminste dat deze lieden kunnen bieden voor het kosteloos huisvesten, voeden en kleden over een langere periode….

  Ook “bedankt” voor die blumen, alvast een prettige terugreis naar uw thuis in Syrie gewenst en succes met de wederopbouw aldaar! Bon voyage!

 3. onno

  pfff wat een obligaat en makkelijk antwoord van geen stijl wat niets toevoegt en dan is het Nederlands ook nog niet eens correct.

 4. [email protected]

  @Onno, is dit de enigste opmerking Lullo, sommigen zijn goed in grammatica, en de ander is weer goed in de regels naleven om illegalen terugsturen, zoals het ook hoort.
  Hand in hand terug naar eigen land, en het liefs zo snel mogelijk.

 5. De vrolijke noot.

  Wat een mooie brief, er staat alleen niet in dat men naar huis heeft gebeld dat alles hier zo goed geregeld is, maar dat het gezin nog even moeten wachten om ook naar Nederland te komen, om flink te kunnen profiteren van die gekke Nederlanders en dan met name die linkse gekkie”s die blind zijn.
  Leuk ook voor de ouderen die in hun pampers moeten wachten op een verschoning, omdat er geen tijd is voor hun, met dank aan de laffe Nederlandse politiek die ouderen laat creperen.

 6. Trol

  Een groep nieuwkomers in de Jaarbeurs, volgens mij lopen er hier mensen te hard van stapel, dit zijn gewoon ordinaire gelukzoekers, niet meer of minder.

 7. PVV

  Geert Wilders ✔ @geertwilderspvv
  PVV populair! Hoogste percentage mannen, vrouwen, jongeren, ouderen en bijna 1/3 vd 35-50 jarigen stemt op de #PVV
  10:51 – 25 oktober 2015

 8. BramD

  Toch wel mooi van ze.

 9. Objectivist

  Overigens wel enorme humor van diegene die bedacht heeft om een groep Islamitische vluchtelingen te laten poseren voor de Christelijke Sint Maarten op zijn paard…

  De ongemakkelijkheid druipt van de lichaamshouding van het groepje af!

 10. Toine Goossens

  @ Objectivist,

  Dat is voor ons bedoeld, om ons op onze christelijke roots te wijzen. Binnenkort is St Maarten jarig. Zet een kaarsje achter het raam en de kinderen komen ook bij jou zingen.

  Daarna kun je bij een kerk in de buurt je bijdrage voor de voedselbank afleveren.

  Zie voor de vele activiteiten: http://sintmaartenutrecht.nl/

 11. R_Utrecht

  Wat een zielige, trieste reacties hier weer. Mooie brief met openhartig dankjewel, waardering voor wat Nederland doet en, ondanks wat zij hebben meegemaakt, uitspreken van geloof in de mensheid. En dan mensen hier die het weer zo simpel af weten te serveren.. van achter hun PC, maar vooral vanuit hun zeer bekrompen en beperkte leefwereld. Dat je zelf door puur toeval en geluk in relatieve rijkdom en vrede bent opgegroeid, rechtvaardigt niet om kortzichtige, arrogante en ontzettend egoïstische te zijn. Bah, bah, ik heb honderd maal liever deze vluchtelingen in Nederland dan jullie. En nee, ik ben geen linksie, gewoon allergisch voor bekrompen mensen.

 12. Daan

  Het doet me pijn hoe mensen hier vaak reageren. Ik vrees dat niemand ooit eens gevraagd heeft aan de personen welke situatie zich bevinden, waarom ze hierheen zijn gekomen – wie deze mensen(!) eigenlijk zijn. Maar velen zijn er wel snel bij om te roepen dat het gelukszoekers zijn, om er maar een term bij te pakken. Denken deze mensen dan echt dat de vluchteling niet liever in hun eigen huis hadden willen blijven als dat kon? Met de eigen spullen, en de eigen vrienden en familie om hen heen?

  Er wordt al jarenlang bezuinigd op de zorg, bezuinigd op sociale woningbouw – er wordt al jarenlang bezuinigd. Dit is niet iets van de laatste weken, dus zeker niet de schuld van de nog geen 40.000 vluchtelingen in heel NL (t.o.v. 17 miljoen inwoners). Deze bezuinigingen zijn volgens mij eerder rechtse invloeden in de politiek, dus dit is ook niet door linkse gekkies veroorzaakt. Laten we niet zomaar gaan wijzen naar een groep mensen, zonder dat we ze kennen. Laten we niet zomaar gaan wijzen naar mensen omdat het soms erg verleidelijk is om zondebokken aan te wijzen. Laten we vooral zelf blijven nadenken.

 13. Jiri

  Zo, de oordopjes van de hippe I-phone glimmen prachtig in het Utrechts zonnetje!

 14. Objectivist

  @Daan 27 OKTOBER 2015 OM 12:38

  Quote: “Maar velen zijn er wel snel bij om te roepen dat het gelukszoekers zijn, om er maar een term bij te pakken.”

  Mijnheer, u moet echt ophouden met het irrationeel “verzieligen” van deze mensen en gewoon even uw rationele gezonde verstand gebruiken.

  Deze mensen zijn hier niet per boot aangekomen in Scheveningen of per vliegtuig in Amsterdam, maar zijn per boot aangekomen in Zuid Europa (duizenden kilometers hier vandaan(!), waarop de meesten minimaal toch wel een stuk of zes(!!) compleet veilige Europese landen te voet, liftend en zwartrijdend hebben doorgereisd om uiteindelijk in het Land van Melk en Honing terecht te komen….

  Dan is het zoeken van veiligheid al lang niet meer je leitmotiv (dat doel had je bij aankomst in Zuid Europa al bereikt), maar ben je simpelweg op zoek naar de vetst gevulde ruif (Nederland) om uit te vreten. Het gros is gewoon op zoek naar een toegangskaartje tot de West-Europese welvaartsstaat.

  Quote: “Laten we vooral zelf blijven nadenken.”

  Naar ik mag aannemen zal de onfeilbare logica achter het argument dat ik u zojuist mededeelde u aanzetten tot een eerste poging tot nadenken, in plaats van het op basis van irrationele gevoelens poneren van zuivere onderbuikquatsch….

 15. Frank

  @Objectivist:

  “Overigens wel enorme humor van diegene die bedacht heeft om een groep islamitische vluchtelingen te laten poseren voor de christelijke Sint Maarten op zijn paard…”

  Knap van je, dat je met je verondersteld objectieve waarneming aan de gezichten van mensen kunt zien dat ze islamitisch zijn. Voor hetzelfde geld is het namelijk een plukje Syrische christenen. Want minimaal 10% (maar eerder meer) van de vluchtelingen is tenslotte christelijk.

  Fijn ook dat je ze geen gelukszoekers noemt.

  Die Syrische christenen is overigens ook de groep waarvan de PVV 2 jaar geleden nog vond dat het gewoon vluchtelingen waren waarvoor een oplossing gevonden moest worden en geen gelukszoekers die teruggestuurd moesten worden, gegeven de kamervragen van de PVV daarover.

  http://tinyurl.com/nnrwrne

  Vluchtelingen zijn natuurlijk alleen ‘echte vluchtelingen’ als ze christelijk zijn…

 16. Daan

  @Objectivist: en welke criteria wil jij er dan aan hangen? Alleen mensen uit buurlanden zijn welkom als ze vluchten? Bovendien vind ik het eigenlijk best arrogant om te denken dat wij hier leven in het paradijs van ‘Melk en Honing’, en dat mensen hier alleen maar naartoe komen om van ons perfecte landje te profiteren, alsof ze niet liever in hun thuisland wilden blijven. Alle fanatieke en populistische reacties die gegeven worden verhullen dat er een hoop (wellicht ook terechte) frustratie is, dus zo perfect is dit land niet.

  Maar oke, stel dit zijn mensen die hier komen omdat ze (het geld hadden om langer te reizen en) hier een bestaan willen opbouwen. Dat ze de vluchtelingenstroom ‘gebruikt’ hebben om de oorlog te ontvluchten om in Nederland te komen, en hier graag willen blijven omdat het veilig en goed voelt. Waarom zit dit jou (toch?) dan zo ontzettend dwars? Kan je mij dat dan vertellen, want ik begrijp dat namelijk niet.. Hoeveel verschil is er dan tussen deze vluchtelingen (die oorlog ontvlucht zijn) en bijvoorbeeld Oost-Europeanen die hier komen om geld te verdienen? Of stel een Nederlander kan in NL geen baan vinden, en komt uit op werk in Zweden, waarom mag dat dan wel? Het zijn wellicht vreemde vergelijkingen, maar hoe verschillend is het in de kern? Waarom vormt dit voor mensen zo’n grote bedreiging, terwijl ze zelf vaak niets hebben gezien van deze mensen, of er iets van hebben gevoeld?

 17. Geert Wilders

  Geert Wilders Inbreng Geert Wilders bij vluchtelingendebat (14-10-2015)
  Geschreven: 14 oktober 2015

  Voorzitter,

  Genoeg is genoeg. Miljoenen mensen in dit mooie land zijn het spuugzat. Ik ga u vertellen waarom. Heel veel mensen stuurden ons hun verhaal naar ons toe.
  En een aantal van die verhalen ga ik voorlezen. Daar ga ik mijn termijn voor gebruiken. Verhalen die u niet in de krant leest. Waar de Minister-President niet over spreekt. Waar het COA over zwijgt. Het verhaal van de gewone mensen in Nederland.

  En ik begin, mevrouw de voorzitter met een bericht van een mevrouw van 80, die zegt:
  “Dag Geert, ik ben tachtig jaar oud. Ik heb één dag geholpen in de Amerikahal in Apeldoorn. Maar nooit weer. De asielzoekers trappen er rotzooi. Als ze een jack krijgen als tweede jas, niet van nieuw te onderscheiden, dan is het: ‘No, not new!’
  Ze hebben een grote bek. Ze hebben commentaar op het eten. En ze krijgen in één keer net zo veel vlees als ik in een week krijg en ze gooien alles weg.”

  Een meneer uit Oude-Pekela, mevrouw de voorzitter:
  “Hier bij ons in Oude-Pekela, heel veel overlast. Dronken asielzoekers vallen regelmatig jonge kinderen lastig. Jonge meisjes worden onzedelijk betast. Staan in het openbaar hun behoefte te doen.”

  Een mevrouw zegt:
  “Ik was afgelopen zondag in een supermarkt. Ik ben drieënzestig jaar. Ik rij door mijn ziekte in een scootmobiel door een supermarkt en er was een grote groep asieljongeren aanwezig. Drie van die gasten kwamen mijn kant oplopen en wilde dat ik voor ze opzij ging, wat ik weigerde. En toen stak een van hen zijn middelvinger op en een ander maakte een snijbeweging langs zijn keel. Een van die knullen liep tegen mijn scootmobiel op, waardoor mijn spiegel naar binnen boog. Hij draaide zich om en kwam met opgestoken vuist mijn kant op. Nou meneer Wilders, ik kan vertellen dat ik verstijfd zat te wachten wat er ging gebeuren. Ik heb me omgedraaid en heb met grote spoed de winkel verlaten.”

  Mevrouw de voorzitter, ik ga door met een bericht van een mevrouw uit ter Apel:
  “Meneer Wilders, gisteren was een kennis van ons lastig gevallen door een vluchteling. Zij ging boodschappen doen en in de winkel werd ze achtervolgd en lastig gevallen. De vluchteling zei de hele tijd ‘I want to fuck you’, tot dat twee mannen met een stevig postuur de vrouw gingen helpen en toen droop de vluchteling af.”

  Iemand die werkt bij de telefooncentrale van het COA:
  “Hoi, ik werk bij de telefooncentrale waar de telefoontjes van het COA binnenkomen. 500 tot 700 per dag. Wij verzorgen ook de telefoontjes voor de beveiliging. De incidenten zijn met geen pen te beschrijven. Overal vluchtelingen die overlast veroorzaken. Elke dag meldingen van geweld en rellen en bijna niets daarvan zie je in de media.”

  “Beste meneer Wilders, ik stond in de rij voor de apotheek. Voor mij stonden drie mensen, vermoedelijk uit donker-Afrika. Met gebrekkig Engels werd de keurige Nederlandse dame volledig vernederd. Voor het feit dat ze een vrouw was. En beticht van discriminatie. En alléén omdat er tussen alle gratis medicijnen een rekening zat van vijftien Euro voor een vitaminepillen potje wat niet vergoed werd. Ze waren asielzoekers en eisten dat ze alles gratis zouden krijgen.”

  Een meneer die schrijft:
  “Beste meneer Wilders, Ik liep met mijn vrouw langs het AZC bij ons in de buurt en er werd een opmerking gemaakt naar mijn vrouw. Wat ze zeiden kon ik niet verstaan, maar ik liep naar deze mensen toe om de vragen wat ze wilden. En daarom werd ik bespuugd.”

  Een meneer uit Houten schrijft:
  “Beste meneer Wilders, de gemeente Houten (christelijke gemeente), heeft een slecht plan met 300 asielzoekers. Wat ongetwijfeld nog meer gaat worden. Ze hangen rond in het winkelcentrum. Ze vallen vrouwen lastig die boodschappen doen. Ze kijken je aan alsof je de duivel bent en schreeuwen Allah Akbar bij ons in de straten.”

  Een mevrouw uit wassenaar die schrijft:
  “Voorheen kon ik als alleenstaande jonge vrouw rustig in mijn dorp over straat lopen. Maar de laatste tijd word ik steeds vaker door mannen uit de plaatselijke opvang lastiggevallen als ik over straat loop. Ze sissen, ze lopen per ongeluk tegen me aan. Ze volgen me hinderlijk, ze spreken me aan. Ze vragen ‘Do you have a boyfriend. Do you want sex’. En als ik dan niet reageer roepen ze ineens in het Nederlands ‘vieze hoer.’”

  Voorzitter, een meneer uit Nijmegen zegt:
  “Onlangs ben ik in de regio Nijmegen bedreigd door een groep asielzoekers. Ze wilden mijn vriendin betasten en belagen. We zijn gelukkig geholpen door omstanders, maar enorm geschrokken.

  Een meneer uit Emmen zegt:
  “Toen ik samen met mijn vriend, ik ben namelijk homoseksueel, op het station stond te wachten op de trein naar Zwolle werden we onheus bejegend. We werden toegeschreeuwd. We werden bespuugd. Iemand wilde mijn vriend slaan. Ik werd omver geduwd. Het meest storende van dit fiasco vond ik nog wel dat de dienstdoende beambte zei toen ik had geklaagd: ‘ja, dat gebeurt nu eenmaal. Deze mensen zijn homoseksualiteit niet gewend.’”

  Een mevrouw uit Weert schrijft:
  “Meneer Wilders, mijn vrouwelijke familieleden worden uitgescholden voor hoer. Worden na bespuugd door de vluchtelingen hier in Weert.”

  En dan voorzitter, een man uit Almere:
  “Ik ben buschauffeur in Almere en wij ondervinden heel veel hinder van die asielzoekers. Zij hebben een enorm grote mond. Ze laten troep achter in de bus. Ze schreeuwen de hele boel bij elkaar. Ze rijden vaak zwart. “

  VZ, ik zou nog een uur kunnen doorgaan. Maar dat zijn de verhalen die men in de kranten niet leest. Dat zijn de verhalen waar de Minister-President het niet over heeft. Maar dit is de werkelijkheid van de gewone man en vrouw in Nederland.
  De schade die hier door al die mensen wordt aangericht is niet te overzien. En wij pikken dar niet langer. We pikken het niet dat deze premier onze veiligheid, vrijheid onze cultuur, onze geld, onze toekomst op het spel zet.
  De islamitische invasie, want dat is het, toestaat.
  De maat is vol. De grenzen moeten dicht. En deze premier die daarvoor verantwoordelijk is moet weg. En daarom zal ik in tweede termijn, en dat zal ik voortaan in ieder debat doen dat hierover gaat, een motie van wantrouwen indienen tegen dit kabinet.
  Dank u wel.

 18. Geert Wilders

  Geert Wilders PVV opent meldpunt overlast asielzoekers

  Geschreven: 06 oktober 2015.
  Tijdens een flyer-actie in Purmerend heeft Geert Wilders bekend gemaakt dat de Partij voor de Vrijheid een meldpunt heeft geopend waar burgers overlast door asielzoekers kunnen melden.

  De aanleiding voor het openen van het meldpunt is het toegenomen geweld in en om asielzoekerscentra in Nederland. De PVV maakt zich zorgen over de veiligheid van de Nederlandse burgers, en wil met het meldpunt de klachten van Nederlandse burgers vertalen naar politiek Den Haag.

  Wilders: “Met het krankzinnige open-grenzenbeleid importeert deze regering tienduizenden asielzoekers. Hier zullen veel Nederlandse burgers helaas overlast van ondervinden. Het Meldpunt Overlast Asielzoekers van de PVV geeft de Nederlandse burgers de kans hun ervaringen te delen met de enige politieke partij die wel naar hen luistert.”

  Het meldpunt is te bereiken via onze website: PVV.nl

 19. Objectivist

  @Daan 27 OKTOBER 2015 OM 13:40

  Quote: “En welke criteria wil jij er dan aan hangen? Alleen mensen uit buurlanden zijn welkom als ze vluchten?”

  U blijft hier maar volharden dat het vluchtelingen zijn! Hallo? Ik wijs u er net op dat het gros ECONOMISCHE vluchtelingen zijn. Maar om uw vraag te beantwoorden: Ik wens hier eigenlijk eenvoudigweg in het geheel geen vluchtelingen (economisch of niet), waarbij ik mogelijk echt enkel een uitzondering zou willen maken voor mensen die zonder opvang een zekere dood tegemoet gaan, waarbij de bindende voorwaarde voor die extraordinaire uitzondering bestaat uit een assimilatiecontract en geen toegang tot de sociale voorzieningen voor een periode van 10 jaar. Mijn voorkeur gaat uit naar een monoculturele samenleving.

  Quote: “Bovendien vind ik het eigenlijk best arrogant om te denken dat wij hier leven in het paradijs van ‘Melk en Honing’, en dat mensen hier alleen maar naartoe komen om van ons perfecte landje te profiteren, alsof ze niet liever in hun thuisland wilden blijven.”

  Gaat het niet om! Staak deze banaanredeneringen. Het gaat er om dat men MINIMAAL zes(!) compleet veilige landen door heeft gereisd om Nederland te bereiken. Dit waar als veiligheid het doel is, Zuid-Oost Europa volstaat. Dat maakt het dat het leitmotiv niet veiligheid is, maar welvaart. Uiteraard komen die lieden hierheen om te profiteren…? Waarom anders?

  Quote: “Alle fanatieke en populistische reacties die gegeven worden verhullen dat er een hoop (wellicht ook terechte) frustratie is, dus zo perfect is dit land niet.”

  Met al haar vele onvolmaakten (zoals een semi-socialistische overheid met Marxistische grondslag) is dit land nog altijd 100 maal beter dan de barbaarse thuisgronden van de lieden in kwestie. Logisch dat er frustratie ontstaat, waar een aantal ongeinformeerden het een goed idee achten om hordes culturele barbaren te importeren….

  Quote: “Maar oke, stel dit zijn mensen die hier komen omdat ze (het geld hadden om langer te reizen en) hier een bestaan willen opbouwen. Dat ze de vluchtelingenstroom ‘gebruikt’ hebben om de oorlog te ontvluchten om in Nederland te komen, en hier graag willen blijven omdat het veilig en goed voelt. Waarom zit dit jou (toch?) dan zo ontzettend dwars?”

  Ten eerste om ik een monoculturele samenleving prefereer. Ik wens liever niet samen te leven met culturen die ik -at best- inferieur acht, zo niet volstrekt achterlijk. Ten tweede omdat ik gedwongen wordt te betalen voor idealen die niet de mijn zijn via belastingen (diefstal). Ten derde omdat ik vind dat eigen volk voorrang verdient in een verzorgingsstaat, aangezien men werkelijk betaald heeft voor services. De (economische) vluchteling niet. Ten vierde omdat de economie de stroom vluchtelingen niet kan verdragen. Nog meer improductiviteit is wel het laatste dat we hier kunnen gebruiken. Ten vijfde omdat ik Islam een huiveringwekkend barbaarse ideologie vind, die volstrekt onverenigbaar is met vrijheid als zodanig.

  Quote: “Kan je mij dat dan vertellen, want ik begrijp dat namelijk niet.. Hoeveel verschil is er dan tussen deze vluchtelingen (die oorlog ontvlucht zijn) en bijvoorbeeld Oost-Europeanen die hier komen om geld te verdienen?”

  Lichtjaren verschil, aangezien een groot deel van de Oost-Europeanen (die ik hier overigens ook liever ook niet heb) in ieder geval niet de fascistische doodscultus genaamd Islam aanhangen.

  Quote: “Het zijn wellicht vreemde vergelijkingen, maar hoe verschillend is het in de kern? ”

  Wezenlijk- en essentieel verschillend!!

 20. De vrolijke noot.

  Objectivist 27 OKTOBER 2015 OM 14:36;
  Wat schrijf je toch goed zeg, precies zoals het merendeel van Nederland erover denkt, en niet wenst te capituleren voor linkse dwaze idealen.

 21. Frank

  @Objectivist:

  “Mijn voorkeur gaat uit naar een monoculturele samenleving.”

  En christelijk en raszuiver Arisch neem ik aan?

 22. Frank E.

  Ik vind het toch opmerkelijk dat Objectivist voor een zo groot mogelijke individuele vrijheid en zo min mogelijk overheidsbemoeienis is, maar wel vast wil houden aan landsgrenzen waar mensen met alle macht buiten gehouden moeten worden.

  Zijn landsgrenzen niet een volstrekt willekeurige beperking die overheden opleggen aan de vrijheid van het individu? En dan nog betaald met geroofd belastinggeld ook!

 23. De vrolijke noot.

  @Frank Azielaan,volgens mij Frank ben je zo gek als een deur.

 24. Daan

  @Objectivist: U kunt mij daar nog 100 keer op wijzen, maar dat maakt het nog niet dat ik dit aanneem als feitelijk juist. Uw betoog is een en al subjectiviteit, maar ondertussen bent u erg overtuigd van uw gelijk en probeert u het over te laten komen alsof er geen speld tussen te krijgen is in datgene wat u zegt. U doet uw naam echter alles behalve eer aan. Hoeveel euro bent u eigenlijk precies kwijt aan de opvang van deze vluchtelingen? Heeft u enig idee?

  Wij verschillen van mening, en dat mag. Maar we verschillen nog meer in de manier waarop we onze mening funderen. Ik hoop dat u ooit ook beseft dat het veel te makkelijk is om dingen te roepen over de Islam, die u eigenlijk niet weet. Ga eens met mensen praten en probeer mensen te begrijpen, in plaats van te verafschuwen en boos te zijn. Het zou u ongetwijfeld goed doen en u zou uw mening ongetwijfeld bijstellen.

  Om nog even terug te komen op het feit dat mensen (minimaal) zes landen doorkruisen om in Nederland te komen: ik zie niet in waarom mensen die hun land moet ontvluchten (jazeker, ik denk nog steeds dat dit het geval is), niet hun weg zouden mogen vinden naar Nederland. Wellicht hebben ze goede verhalen gehoord over Nederland, dat de opvang goed is of om welke reden dan ook. Waarom zouden zij niet de tocht mogen maken? Waarom zouden zij niet het ‘geluk’ mogen zoeken dat wij hier wel hebben? Waarom zou de zoektocht naar veiligheid en welvaart niet samen kunnen gaan? Als zij op Griekse stranden leven en ze geen enkele hulp krijgen, is het dan gek dat mensen het beste willen voor hun kinderen (of zichzelf) en ze op zoek gaan naar een land als Nederland? Wat zou u doen? Probeert u zich eens in te leven in andere mensen. Dat zou een goed begin zijn.

 25. Objectivist

  Frank 27 OKTOBER 2015 OM 15:22

  Het zal me werkelijk aan mijn derrière eroderen wat u al-dan-niet aan wenst te nemen.

 26. Objectivist

  @Frank E. 27 OKTOBER 2015 OM 15:24

  Quote: “Ik vind het toch opmerkelijk dat Objectivist voor een zo groot mogelijke individuele vrijheid en zo min mogelijk overheidsbemoeienis is, maar wel vast wil houden aan landsgrenzen waar mensen met alle macht buiten gehouden moeten worden.”

  Een zeer scherpe observatie! Chapeau! Bij sterke voorkeur zou ik dan uiteraard ook een groot voorstander zijn voor het afschaffen van de Staat der Nederlanden en het privatiseren van heel Nederland, waarbij private eigenaren van land uiteraard zélf -of gezamenlijk- bepalen wie er toegelaten worden op het gebied in kwestie, in plaats van dat een Staat die dwingend en éénzijdig oplegt. Er is echter ook een praktische realiteit om rekening mee te houden….

  Simpel gezegd: Het liefst wil ik compleet(!) af van de huidige overheid en zou ik samen met gelijkgestemden een gebied opkopen om daar een geheel monoculturele samenleving te stichten….

  Nogmaals: buitengewoon scherp opgemerkt! Mijn complimenten.

 27. Frank

  @Objectivist:

  Roesten vertaalt zich niet in eroderen, maar in oxideren. Dat zou jij als omhooggevallen vetspuitknijper toch moeten weten.

 28. Geert [email protected]

  di 27 okt 2015, 13:59 |
  PVV in peiling op 36 zetels

  DEN HAAG –
  Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer zouden zijn, zou de PVV 36 zetels krijgen. De partij van Geert Wilders zou daarmee groter zijn dan de regeringspartijen VVD en PvdA samen, zo stelt onderzoeksbureau GfK, dat de peiling uitvoerde in opdracht van televisieprogramma EenVandaag. Vorige maand stond de PVV in de peiling van GfK nog op 34 zetels.
  De VVD zou juist twee zetels verliezen en uitkomen op 21 zetels. De PvdA blijft staan op elf zetels. Naast de PVV krijgen ook de ChristenUnie (van zes naar acht) en de Partij voor de Dieren (van drie naar vijf) er twee virtuele zetels bij.
  Het onderzoek is uitgevoerd van 23 tot en met 26 oktober. 2509 mensen deden mee. Het zijn vooral zorgen over de vluchtelingenproblematiek die kiezers richting de PVV doen bewegen, aldus de onderzoekers.
  In de peiling van Maurice de Hond van afgelopen zondag stond de PVV op 37 zetels, net zoveel als een week eerder.

 29. Frank E.

  @Frank

  Eroderen, oxideren. Ach. Om zulk soort pietluttige details kan een, om de beste man zelf te citeren, “intellectueel 6.0 twaalfcilinder turbocharged v8 op benzine” zich niet druk maken hoor.

 30. Objectivist

  @Daan 27 OKTOBER 2015 OM 15:32

  Quote: “U kunt mij daar nog 100 keer op wijzen, maar dat maakt het nog niet dat ik dit aanneem als feitelijk juist.”

  En tegelijk heeft u nog geen énkele deugdelijke verklaring kunnen geven waarom lieden (oorlogsvluchtelingen zoals u ze omschrijft) MINIMAAL zes(!) landen doorkruisen en duizenden kilometers reizen naar Nederland, als het sec bezien “veiligheid” is waar men naar op zoek is. Feit is dat het niet uitmaakt wat ik zeg, aangezien u geen feiten wil horen.

  Quote: “Uw betoog is een en al subjectiviteit, maar ondertussen bent u erg overtuigd van uw gelijk en probeert u het over te laten komen alsof er geen speld tussen te krijgen is in datgene wat u zegt.”

  Het is u dan ook niet gelukt om er een speld tussen te krijgen. Stel dat EU lidstaten onderling in oorlog zijn; wat zou u dan zeggen van Europese vluchtelingen die duizenden kilometers reizen om Dubai te bereiken, waar men in Marokko veilig kan zijn…? Exact.

  Quote: “Hoeveel euro bent u eigenlijk precies kwijt aan de opvang van deze vluchtelingen? Heeft u enig idee?”

  Iedere Euro is een Euro teveel. Ik zit niet te wachten op vluchtelingen. Simpel.

  Quote: “Wij verschillen van mening, en dat mag. Maar we verschillen nog meer in de manier waarop we onze mening funderen.”

  U had niet meer gelijk kunnen hebben. Emotie is uw vertrekpunt. Ratio dat van mij.

  Quote: “Ik hoop dat u ooit ook beseft dat het veel te makkelijk is om dingen te roepen over de Islam, die u eigenlijk niet weet.”

  Dat bedoel ik. U weet helegaar niet wat ik weet over Islam, and yet pretendeert u dit wel te weten. De waarheid is dat ik alles over Islam weet dat er te weten valt, aangezien ik me volledig in de materie verdiept heb. Hoe zit dat met u? In hoever- en voor zover heeft u zelfs ook maar de basale moeite genomen om u te verdiepen in deze cultus…? Zegt u het maar….Ik denk het antwoord reeds te weten; niet.

  Quote: “Ga eens met mensen praten en probeer mensen te begrijpen, in plaats van te verafschuwen en boos te zijn.”

  Gaat u weer met uw emotionele projectie. U ziet afschuw en boosheid die er niet zijn. Er zijn enkel emotieloze rationele constateringen. De emotionele lading zit tussen UW oren.

  Quote: “Om nog even terug te komen op het feit dat mensen (minimaal) zes landen doorkruisen om in Nederland te komen: ik zie niet in waarom mensen die hun land moet ontvluchten (jazeker, ik denk nog steeds dat dit het geval is), niet hun weg zouden mogen vinden naar Nederland. ”

  Wat is dit voor een toverspreuk? Hun weg zouden mogen vinden naar Nederland? Dat is de kwestie niet. De kwestie is waarom ze uitgerekend Nederland als bestemming kiezen…

  Quote: “Wellicht hebben ze goede verhalen gehoord over Nederland, dat de opvang goed is of om welke reden dan ook.”

  Praat eens met een vluchteling. Het zal u goed doen en u zult snel ontdekken dat de motieven in de meeste gevallen zuiver economisch van aard zijn…

  Quote: “Waarom zouden zij niet de tocht mogen maken?”

  Ik wil ze niet verbieden de tocht te maken (wat is dit?), maar ze de toegang verbieden tot het land.

  Quote: “Waarom zouden zij niet het ‘geluk’ mogen zoeken dat wij hier wel hebben?”

  Ik wil ze ook niet verbieden het geluk te zoeken. Ik wil verbieden het ze te GEVEN, op mijn kosten.

  Quote: “Waarom zou de zoektocht naar veiligheid en welvaart niet samen kunnen gaan?”

  Die kunnen samengaan. Feit is alleen dat dit vaak helemaal het geval niet is en zeker in het geval van vluchtelingen die meer dan zes(!) perfect veilige natiestaten doorkruisen om Nederland te bereiken.

  Quote: “Als zij op Griekse stranden leven en ze geen enkele hulp krijgen, is het dan gek dat mensen het beste willen voor hun kinderen (of zichzelf) en ze op zoek gaan naar een land als Nederland?”

  Nee. Het gekke is dat wij het GEVEN.

  Quote: “Wat zou u doen? Probeert u zich eens in te leven in andere mensen. Dat zou een goed begin zijn.”

  U heeft hele betogen de mond vol van inleven (gaat u weer met de emotie) in andere mensen, maar kunt u zich ook inleven in het deel van de samenleving HIER dat helegaar niet zit te wachten op al die vluchtelingen….? En MASSIEF deel. Een massief deel dat u maar wat graag lijkt te slachtofferen ten faveure van lieden die helegaar geen enkele aanspraak kunnen maken op welke voorziening hier dan ook….

 31. Objectivist

  Frank 27 OKTOBER 2015 OM 15:41

  Boeiend.

 32. Frank E.

  Objectivist 27 OKTOBER 2015 OM 15:58

  Boeiend.

 33. Frank

  Frank E. 27 OKTOBER 2015 OM 15:50

  “Om zulk soort pietluttige details kan een, om de beste man zelf te citeren, “intellectueel 6.0 twaalfcilinder turbocharged v8 op benzine” zich niet druk maken hoor.”

  Ik heb zo iemand ooit bij de sociale werkplaats gezien. Die was intellectueel zo doorgedraaid dat-ie eigenlijk alleen nog maar in z’n eentje jaargangen tijdschriften kon binden.

  Mijn indruk is dat Objectivist hard op weg is deze man z’n werkje over te nemen.

 34. Thijs

  Het ironische is dat de wereld er harder en gevaarlijker op wordt en dat dat niet komt door de vluchtelingen zoals objectivist en de zijnen denken, maar door de bangmakers/stigmatiseerderd/haatzaaiers zelf. Zij -en geen ander- zijn debet aan het feit dat alles grimmiger wordt en er straks weer een podium wordt gecreëerd voor fascisme. Kan aardig uit de hand lopen, weten we uit de geschiedenisboeken. Maar dan ligt ‘t natuurlijk weer aan de gelukszoekers. Ik walg van jullie. Ga bijna over mijn nek van jullie onmenselijke uitingen. Letterlijk

 35. @Thijs hahahahahahahahahahahahahahahaha

  Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden, zou de PVV met 36 zetels de grootste zijn in de Tweede Kamer. Leider Geert Wilders zou op zijn beurt “niets liever” doen dan premier worden.

  De PVV blijft daarmee hoog in de peilingen. Vorige week stond de partij ook al op een toen historische 37 zetels in een peiling van Maurice de Hond. Hiermee is de partij van Geert groter dan de VVD en de PvdA samen, meldt EenVandaag op basis van hun peiling.

  Achterban

  “Als de PVV de grootste wordt, moeten we onze verantwoordelijkheid nemen”, aldus de blonde politicus. Zijn achterban is daar groot voorstander van. Mensen die VVD, SP en CDA stemmen, reageren minder enthousiast. Kiezers van PvdA, D66 en GroenLinks zijn tegen deelname van de PVV, ook al wordt die partij de grootste. Alleen PVV-kiezers zien Wilders als geschikte premier, meldt het ANP.

  Het zijn vooral zorgen over de vluchtelingen die kiezers richting de PVV doen bewegen, aldus de onderzoekers van EenVandaag.

 36. Objectivist

  @Thijs 27 OKTOBER 2015 OM 17:38

  Quote: “Het ironische is dat de wereld er harder en gevaarlijker op wordt en dat dat niet komt door de vluchtelingen zoals objectivist en de zijnen denken, maar door de bangmakers/stigmatiseerderd/haatzaaiers zelf.”

  Ja. De wereld wordt niet gevaarlijker door islamofascisten die al 1400 jaar een bloedspoor over de hele wereld trekken, nee nee, die wordt gevaarlijker door lieden als Objectivist die er op attendeert dat fascisme (Islam) gevaarlijk is. Goed verhaal!

  Quote: “Zij -en geen ander- zijn debet aan het feit dat alles grimmiger wordt en er straks weer een podium wordt gecreëerd voor fascisme.”

  Nee, u importeert willens en wetens fascisme (Islam). Daar is uw podium. Daar is de voedingsbodem voor het volgende conflict.

  Quote: “Kan aardig uit de hand lopen, weten we uit de geschiedenisboeken.”

  Trok u de les maar eens uit de geschiedenisboeken. Dan had u geleerd dat verzet tegen fascisme wellicht een wereldoorlog had voorkomen. En wat doet u? U verklaart zich nota bene voorstander van de verdere import van fascisme (Islam) en spreekt zich nota bene uit tegen anti-fascisten als ik….Verbijsterend. Werkelijk verbijsterend.

  Quote: “Maar dan ligt ‘t natuurlijk weer aan de gelukszoekers.”

  Nee, aan de fascistische ideologie die die gelukszoekers meebrengen. Verdiep u.

  Quote: “Ik walg van jullie. Ga bijna over mijn nek van jullie onmenselijke uitingen. Letterlijk”

  Duidelijk dat u reaguurt vanuit de emotionele onderbuik en niet vanuit het rationele verstand. Dat demonstreert u hier opnieuw feilloos!

 37. Thijs

  Wie reageert hier vanuit de emotionele onderbuik? 😀 Nice dat je juist die terugpasst. chapeau voor deze retoriek, ik zag ‘m niet aankomen.
  Fascisme voorkom je niet met haat en angst meneer de angsthaas; dat is juist de brandstof.
  Jouw gewauwel vult de voerbak van Wilders, die als “Dutch anti-islam MP” over de wereld vliegt en zijn onzin verkondigt.
  Je bent toch zo bang voor de islam? Zorg dan dat je die mafkees de wind uit de zeilen haalt, dat haalt om te beginnen een boel extremistische aandacht van ons -ik dacht altijd- zo ruimdenkende landje af!
  Bouw een bunker en hol de samenleving toch niet zo uit, joh. Ik wens je een fijne avond. En ook een beetje rust in je hoofd. Je kan ‘t gebruiken!

 38. Frank

  @hahaha:

  “Het zijn vooral zorgen over de vluchtelingen die kiezers richting de PVV doen bewegen”

  Het aardige en tegelijkertijd trieste gevolg daarvan is dan ook dat precies daarom die kiezers erachter gaan komen dat hun stem een weggegooide stem zal blijken te zijn.

  Voor die ideeën waardoor de PVV deze omvang heeft bereikt is namelijk GEEN kamermeerderheid te vinden. Niet in de 2e kamer, maar zeker niet in de 1e kamer.

  Het gevolg daarvan is dat Geertje net als de vorige keer, als hij al een coalitie zal kunnen vormen, geen meerderheid op de voor hem zo cruciale zaken zal kunnen bereiken. En de rest van z’n programmapunten liggen griezelig dicht tegen die van de SP aan. Dus daar vindt’ie ook geen meerderheid voor. Als hij er al financiering voor vindt.

  En als hij premier zou worden zullen buitenlandse regeringsleiders niet graag met ‘m gezien worden.

  Ik moet er eigenlijk niet om lachen, maar de kans is als gevolg daarvan niet denkbeeldig dat de beurs door een dergelijke situatie onderuit gaat. Met alle gevolgen van dien.

  hahahahahahahaha

  Ik vertrouw vooralsnog op het zelfreinigend vermogen van de democratie, dat vuilspuiters als Wilders vanzelf de goot inveegt. Waar ze thuishoren.

 39. @Frank hahahahahahahahahah

  Wie het laast lacht, lacht het best, Frank van de Azielaan.

 40. Frank

  @haha:
  “Wie het laast lacht, lacht het best, Frank van de Azielaan.”

  Kennelijk ben je nogalgeobsedeerd door die straat. Geeft verder niet, maar je kon er echt niet verder naast zitten.
  Maar zelfs als het wel zo zou zijn zegt een dergelijke betiteling meer over jou dan over mij.

  En verder: do the math. 36 zetels is nog 40 zetels af van een meerderheid voor de zieke ideeën van Piet peroxide.

 41. John

  Mooi dat Geert Wilders zich ook in de ‘discussie’ mengt. En dan verwacht je vast óók nog dat je serieus wordt genomen? Ik moest lachen. En dat was al meer energie dan ik eraan wilde verspillen.

 42. Frank

  @Objectivist:
  “Ik zit niet te wachten op vluchtelingen. Simpel.”

  Weet dat de vraag waar jij op zit te wachten hoegenaamd geen enkele waarde, relevantie, rol of betekenis heeft.
  Ik zit ook niet op jouw aanwezigheid op deze wereld te wachten. En nu?

  “U heeft hele betogen de mond vol van inleven (gaat u weer met de emotie)”

  Wat heb je toch tegen emotie? Heb je nou echt zoveel last van de lobotomie die er op je uitgevoerd is?

  “lieden die helegaar geen enkele aanspraak kunnen maken op welke voorziening hier dan ook….”

  Ik geloof dat ik inmiddels al drie keer naar het vluchtelingenverdrag en de grondwet verwezen heb waaruit kristalhelder blijkt dat zij juist *wel* op (bepaalde) voorzieningen aanspraak kunnen maken.
  En het mooie is, dat ook hier de vraag wat jij daarvan vindt totaal irrelevant is.

  Met name omdat elke keer dat jij geconfronteerd wordt met zaken die jou niet aanstaan, je met een ‘visie’ op het probleem komt die volledig gebaseerd is op jou voorkeur voor je niet bestaande anarcho-kapitalistishe lalaland.

  De enige realiteit is het stelsel aan regels, verdragen en wetten dat NU geldt. Niet jouw virtuele sociaalpolitieke luchtfietserij. Daarmee plaats je je slechts buiten de samenleving, inclusief de wetgeving zoals hij NU is.

  Wil je dat veranderen, dan moet je dat vooral proberen te doen, maar de vraag is wel of het zindelijk is om dat te doen over de rug van de huidige stroom vluchtelingen. Mijn antwoord daarop is helder.

  Het is tenslotte moreel verwerpelijk maar getuigt op z’n minst van ernstige onbetrouwbaarheid om je te gedragen als een verhuurder van paraplu’s die zijn handel terug wil hebben als het gaat regenen.

 43. Frank

  jou=jouw

 44. Van [email protected]

  Fractieleiders: ‘Nederland, doe eens normaal man!’
  dezeisvoorjulliedenhaag.jpg Snotneus Klaver heeft een zooi fractievoorzitters – inclusief Wilders – een briefje laten ondertekenen aan alle Nederlanders, waarin zij de burgers oproepen ‘tot meer begrip voor elkaar en meer verdraagzaamheid in het asieldebat’. De ondertekenaars zijn Jesse Klaver (GroenLinks), Halbe Zijlstra (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Geert Wilders (PVV), Alexander Pechtold (D66), Arie Slob (CU), Kees van der Staaij (SGP), Marianne Thieme (PvdD) en Henk Krol (50Plus). Die hebben goedverdoemme wel lef met z’n allen zeg. Géén idee hebben, maar wel vingerwijzen. Tfoe. Het nationale “leiderschap” heeft de migratiecrisis nooit aan zien komen, heeft geen begin van een antwoord op de asielinstroom, weigert om grenscontroles toe te passen op wie, wat en waarom er allemaal binnen komt en niemand durft een maximum opvangcijfer te noemen. Tweederde van Nederland wil helemaal geen ongebreidelde instroom van migranten, maar toch roepen Didi en Jesse “Wir schaffen das”. De kindbruidjes van Klaas blijven maar binnenkomen, in achterlijkheid geketend aan volwassen pedomoslims. Niemand controleert of er islamisten, terroristen en jihadisten ongezien het land in trekken. Het COA is een Oost-Duits ambtenarenapparaat dat iedere vorm van openheid over de gang van zaken rond en op azc’s pertinent weigert, maar mede dankzij berichten uit Duitsland weten we dat asielzoekers elkaar naar het leven staan, christenen en homo’s niet veilig zijn en vrouwen in en rond azc’s worden lastiggevallen – en ook in Nederland sijpelen zulke verhalen naar buiten. De vorige vijf decennia integratie zijn volkomen mislukt, met een islamitische schaduwcultuur tot gevolg, en toch blijven de grenzen wijd open staan voor nóg eens tienduizenden, misschien wel honderdduizenden mensen uit minder ontwikkelde culturen, die besmet zijn met een religie die geen enkel respect heeft voor onze normen, waarden en vrije samenleving en ook nooit een overtuigende intentie heeft laten zien dat dit ooit zou kunnen veranderen.
  Ondertussen schieten de azc’s als schimmel uit de grond. Bereidwillige gehuchten zoals Oranje worden met het mes op tafel gedwongen om nóg meer vluchtelingen te accepteren in een vakantiepark van een VVD’er die grof betaald wordt voor de opvang van ontheemdiërs. Alle beelden van de asielstroom (behalve op de NPO) tonen voornamelijk jonge, viriele mannen – géén radeloze gezinnen. “Vluchtelingen” roepen openlijk dat ze voor het gratis geld komen, plannen hun gevaarlijke overtochten na jarenlang veilig in Turkije te hebben gezeten en slaan zes, zeven, acht andere veilige landen arrogant over om in het Noord-Europese walhalla van gratis Mieles & Huizen terecht te komen. Plasterk vertaalt de Grondwet naar het Arabisch om aan asielzoekers uit te delen, alsof die Arabieren aan een paar letters diep verankerde westerse kernwaarden voldoende hebben om de geest ervan te begrijpen. PvdA en VVD maken plannen voor woningen en werk voor migranten – niet om ze snel te laten integreren, maar omdat er dan nieuwe plekken vrijkomen op azc’s. Terwijl 92% van Nederland de vluchtelingen liefst zo snel mogelijk weer ziet vertrekken. Werklozen (ruim een miljoen) en woningwachtlijsters moeten met lede ogen aanzien hoe er voor ontheemdiërs wél miljarden worden uitgetrokken terwijl zijzelf slechts tweede- of derderangs aandacht krijgen van Den Haag. Het Haagse nepparlement FAALT aan alle kanten in deze crisis. Het is volkomen begrijpelijk dat Nederland onrustig, geïrriteerd en bezorgd is, en het is ook niet vreemd dat veel mensen bang en woedend zijn.
  Maar als er dan een paar Volvo’s van een lokaal-GroenLinkser in de fik gaan en Halbe een kogelbrief op de mat krijgt, is dat Haagse hok aan het Binnenhof te klein voor alle verontwaardiging over het verhitte gemoed van het volk en schrijven ze een betuttelend briefje om tegen de burgers te zeggen dat zíj normaal moeten doen. Wat een verwaande hufters. Ieder mens met gezond verstand ziet de toename in verharding, geweld en het asielhooliganisme met lede ogen aan. Tegelijkertijd hebben de vele verwijten van racisme en islamofobie nog nooit zo hol geklonken. Alle ontwikkelingen in het asieldebat tezamen zijn ronduit treurig en beloven weinig goeds voor de (nabije) toekomst. Maar deze brief is gratuit, arrogant en bewijst voor de zoveelste keer dat politiek Den Haag géén idee heeft. Kom eens met een antwoord, prutsers. Grenscontroles. Een maximum aantal. Jihadfilters. Iedereen die zich misdraagt onmiddellijk per kerende post terug naar hun heimat. Actief ontmoedigingsbeleid. Smokkelboten terug slepen. Buitengrensbewaking. Niks hoor. Een briefje. Een fucking briefje. Doe eens normaal en rustig man? Doe zélf normaal!

 45. Objectivist

  @Thijs 27 OKTOBER 2015 OM 18:24

  Quote: “Wie reageert hier vanuit de emotionele onderbuik? 😀 Nice dat je juist die terugpasst. chapeau voor deze retoriek, ik zag ‘m niet aankomen.”

  Het is geen retoriek. Kijkt u (nog los bezien van het chronische gebrek aan inhoud en substantie) simpelweg even mee naar uw eigen woordkeuzes: “harder” (emotioneel begrio), “gevaarlijker” (emotioneel begrip), “bangmaker” (emotioneel geladen begrip), grimmiger (emotioneel geladen begrip), walg (emotioneel begrip), over mijn nek (emotioneel begrip), haat (emotioneel begrip), angst (emotioneel begrip). Ziet u? Allemaal onderbuik werk…U “voelt” vooral een hoop, maar met “redeneren” heeft het niets van doen.

  Quote: “Fascisme voorkom je niet met haat en angst meneer de angsthaas; dat is juist de brandstof.”

  Die veronderstelde “angst en haat” (wat in werkelijkheid een rationele verwerping van een fascistische ideologie is) kunt u héél gemakkelijk wegnemen. Legt u mij uit aan de hand van inhoudelijke voorbeelden dat Islam géén fascistische ideologie is, waarom-, en ook waarom Islam een verrijking voor Nederland is….U kunt het.

  Quote: “Je bent toch zo bang voor de islam?”

  Kalmeer uw onderbuik. Denk na. Er is hier geen angst. Die zit bij u. Ik ben niet bang voor Islam, zoals ik ook niet bang ben voor Mein Kampf. Het zijn beide slechts ideologische fascistische geschriften. Wat ik geconstateerd heb, is dat Islam en het fascisme grote overeenkomsten hebben en dat aanhangers van beide ideologieen een enorm bloedspoor achterlaten en culturen verwoesten. Bewijs dat mijn constatering onjuist is en u zult mij niet meer over Islam horen. Zo simpel is het werkelijk. U kunt het!

  Quote: “Zorg dan dat je die mafkees de wind uit de zeilen haalt, dat haalt om te beginnen een boel extremistische aandacht van ons -ik dacht altijd- zo ruimdenkende landje af! ”

  Om het in uw eigen taal der onderbuik uit te drukken: Het gedachtengoed van de PVV is niet half zo walgelijk als het afschuwelijk fascistische gedachtengoed van Islam. U richt uw peilen op de verkeerde, Chamberlain.

  Dat weet u echter niet, want u weet eenvoudigweg niets van Islam, is het niet? Waarschijnlijk heeft u zelfs nog nooit ook maar een pagina uit de Koran gelezen. Dat is een aanname en het staat u uiteraard vrij mij een forse correctie te geven als ik het mis heb. Ik heb het alleen niet mis…Wat 99 van de 100 “linksen” gemeen hebben, is dat ze Islam helegaar niet kennen.

  Puur onderbuikwerk uit zuivere onwetendheid, meer heeft u -net als de meeste linksen- niet te bieden. Wat volgt, Thijs? Een vlammend historisch betoog waarin u mijn observaties aangaande Islam ontkracht met feitelijkheden, gaat u ontwijken of vol op de man; het zal me benieuwen. Eigenlijk ook niet. Ik weet het antwoord al….

 46. Frank

  Lekker hè, als je ff al je frust van je af kan schrijven hier op dit landelijke medium. Dat zal ze leren, die mannen en vrouwen in Den Haag! Van jouw bericht zullen ze beslist onder de indruk zijn.
  Dat het vol staat met feitelijke onwaarheden, ach… wat doet het ertoe. Als jij je werkdag maar kunt beginnen zonder opgekropte woede, nietwaar?

 47. Frank

  Mijn laatste bericht was overigens bedoeld voor Van [email protected]

 48. Objectivist

  @Van [email protected]enstijl. 28 OKTOBER 2015 OM 08:59

  Een wat infantiele en onrustige schrijfstijl, maar desalniettemin is er op hoofdlijnen werkelijk geen speld tussen te krijgen.

  Maar goed. Wie tegen deze tijd nog altijd niet begrijpt dat de politiek het probleem is en zeer zeker niet de oplossing, die zal het wel nooit begrijpen ook.

 49. Van [email protected]

  @Objectivist 28 OKTOBER 2015 OM 09:38;
  Ik schrijf op landelijk niveau, dus snap jou idiote bewering niet,.
  @Frank, DUIC is gewoon plaatselijk Utrechts nieuws sukkel.

 50. Frank

  @Van [email protected]:

  Je zou ironie nog niet herkennen als je erover struikelde of het met kracht in je gezicht gewreven werd, he?

 51. Van [email protected]

  @Frank, je blijft gewoon een sukkeltje die graag zijn domme mening ventileert op een plaatselijke nieuwssite, ga zo door met die domme reactie”s.

 52. Aadje

  Wat doen die gasten hier!! Oh oh,wat zijn ze zielig! Echt niet!
  Het zijn alleen mannen, vrouw en kinderen hebben ze achtergelaten, in mijn ogen ben je dan een hufter. Respect voor de vluchtelingen die wel hun vrouw en kinderen meenemen.

 53. @objectivist

  Objectivist…
  Je bent bang voor wat je niet kent.
  Je laat je informeren door eenzijdige bronnen.
  Je zou eens een kijkje moeten nemen in een AZC
  Je zou eens een verhaal aan moeten horen van een vluchteling.
  Het maakt je een begripvoller mens.
  En je angsten zullen minder worden.
  Leef!

  Dat is mijn mening en daarmee zal je ‘t moeten doen.
  (Je mag ‘m best zin-voor-zin openquoten en overal je weerwoord op geven. Leef je uit. )

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).