Vluchtelingen vanaf morgen in oud schoolgebouw Amerikalaan | De Utrechtse Internet Courant Vluchtelingen vanaf morgen in oud schoolgebouw Amerikalaan | De Utrechtse Internet Courant

Vluchtelingen vanaf morgen in oud schoolgebouw Amerikalaan

Vluchtelingen vanaf morgen in oud schoolgebouw Amerikalaan
De noodopvang voor zo’n 500 vluchtelingen aan de Amerikalaan wordt vanaf morgen in gebruik genomen. Het voormalig schoolgebouw dient tot 1 mei 2016 als extra opvanglocatie voor gezinnen en mannen. Eerder werd 23 november aangehouden als startdatum, maar het COA heeft de gemeente verzocht dit te vervroegen vanwege het aanhoudend tekort van opvanglocaties.

De noodopvang voor zo’n 500 vluchtelingen aan de Amerikalaan wordt vanaf morgen in gebruik genomen. Het voormalig schoolgebouw dient tot 1 mei 2016 als extra opvanglocatie voor gezinnen en mannen. Eerder werd 23 november aangehouden als startdatum, maar het COA heeft de gemeente verzocht dit te vervroegen vanwege het aanhoudend tekort van opvanglocaties.

De gemeente heeft de afgelopen weken intensief overlegd met bewoners en organisaties in de wijk om de noodopvang zo goed mogelijk te regelen. Samen met het COA, de politie, omwonende en ondernemers in de wijk is er een beheerplan opgesteld. Onderdeel van dit beheerplan zijn een klankbordgroep en een meldpunt. Dit meldpunt is Wijkbureau Zuidwest waar mensen van 09:00 tot 17:00 uur binnen kunnen lopen met vragen.

De vluchtelingen blijven in het oude schoolgebouw aan de Amerikalaan tot 1 mei, daarna stromen ze door naar een andere opvanglocatie waar ze starten met hun asielprocedure.

12 Reacties

Reageren
 1. Arnoud

  Ik gok zo dat ze er na mei gewoon blijven zitten. Alleen vorige maand al zijn er 12.000 asielzoekers naar Nederland gekomen. Waar gaan ze die mensen in godsnaam allemaal opvangen?

 2. Willem

  @Arnout: in leegstaande schoolgebouwen bijvoorbeeld.

 3. [email protected]

  Laten wij blij zijn met deze mensen, het probleem van een tekort aan hoogopgeleid medisch personeel is nu ook opgelost.

 4. Peter

  Uitstekend. Prima noodopvang voor mensen die tot de eerste slachtoffers van de IS-terreur horen. En dus aan ‘onze’ kant staan.

  De stroom is groot en dat leidt tot logistieke en praktische problemen, maar er is in Nederland zat ruimte om 100.000 (2x De Kuip) echte vluchtelingen in één jaar op te vangen. En ook economisch kunnen we dat makkelijk dragen. De problemen liggen meer op het politieke vlak, voornamelijk door stemmingmakerij die niets met de feiten te maken heeft.

  Kan er een foute mafkees tussen zitten? Kan er iemand doordraaien? Ja, dat kan. Maar die kans is niet groter dan de kans dat er een foute mafkees tussen 500 mensen in Overvecht, Hoograven of Lombok zit. Dat is geen reden om af te wijken van het principe dat je zo’n onschuldige stroom slachtoffers noodhulp geeft.

  Je kunt dat risico beperken door goed onderzoek, goede opvang en het stimuleren van sociale en vooral economische activiteiten.

 5. peewee

  @peter
  Een leuk verhaal,er klop niets van
  Zolang onder de vluchtelingen djihadisten zitten loopt Nederland gevaar,dus dienen deze mensen extra gescreend te worden

 6. Ronald

  Zolang het echt oorlogsvluchtelingen zijn ipv asieleisende economische migranten, vind ik het prima.
  Wie ziet het verschil?

 7. Saskia

  Helemaal goed! Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger om deze mensen zo goed als kan voor te bereiden op een toekomst samen met ons.

 8. peewee

  @saskia
  Je weet niet wat je aanhaald, tussen traumatiseerd vluchtelingen(geluk zoekers) die om privicy een TV en een gevulde koelkast willen en daar verspil jij je tijd aan en zich permanent willen vestigen zit er al helemaal niet inin.

 9. [email protected]

  @peewee, wat een schaamteloze opmerking toch, deze mensen moet je koesteren, een uitkering geven, een vrijstaande woning, en zorgen dat zij zich thuis voelen in Nederland.
  Dat de oorspronkelijke bevolking van Nederland steeds meer moet inleveren, daar moeten wij niet over praten, dat is nou eenmaal niet politiek correct.

 10. Annelei Hoogsteder

  Voet zo Saskia. Laat je niet afschrikken. Ik heb als vrijwilliger geholpen bij de noodopvang in Oud-Beijerland. Ik heb er geen moment spijt van gehad. Het heeft mijn leven verrijkt.

 11. Saskia

  @Annelei Dank je! Ik laat me zeker niet afschrikken door al die mensen met afschuw tegen alles wat niet in gun straatje past. Als ik op televisie zie en om me heen hoor welke mensen er zo veel commentaar leveren dan wil ik daar absoluut niet bijhoren. Het merendeel ziet eruit alsof ze zelf nog nooit een minuut gewerkt hebben in hun leven. En dan nu wel voorop staan om anderen te beletten een menswaardig bestaan op te bouwen.

 12. Utrechtse

  Annelei en Saskia. Wat een aardige en lieve mensen zijn jullie die heel graag mensen willen helpen. Maar ooit wel eens nagedacht over het feit dat het nu hoofdzakelijk jonge kerels zijn die moeder, vrouw, kinderen in zo’n gevaarlijke omgeving achterlaten dat ze maar alleen zijn gekomen? Ik heb er totaal geen respect voor, laat staan dat ik ze wil helpen.
  Hopelijk is het een korte tijd dat ze hier blijven en gaan ze snel weer terug om iets van hun land te maken zodra er met IS is afgerekend.
  En een menswaardig bestaan opbouwen; moet dat hier dan? We hebben hier al 600.000 werkelozen. Beetje vreemd om te stellen dat wie kritiek levert er voor het merendeel uit ziet alsof ze nog nooit een minuut gewerkt hebben. Ik hoor juist ontzettend veel onvrede en kritiek over de hele gang van zaken rond asielzoekers van juist mensen die heel hard werken…..

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).