VN: Nederlandse overheid heeft rechten van in Utrecht geboren Denny geschonden VN: Nederlandse overheid heeft rechten van in Utrecht geboren Denny geschonden

VN: Nederlandse overheid heeft rechten van in Utrecht geboren Denny geschonden

VN: Nederlandse overheid heeft rechten van in Utrecht geboren Denny geschonden
Het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties (VN) oordeelt dat de Nederlandse overheid de rechten van een in Utrecht geboren jongen en zijn moeder heeft geschonden. De jongen, Denny, is geregistreerd als persoon met ‘onbekende nationaliteit’, waardoor hij geen recht heeft op internationale bescherming. Het Mensenrechtencomité wil dat de Nederlandse overheid actie onderneemt.

Het Mensenrechtencomité van de Verenigde Naties (VN) oordeelt dat de Nederlandse overheid de rechten van een in Utrecht geboren jongen en zijn moeder heeft geschonden. De jongen, Denny, is geregistreerd als persoon met ‘onbekende nationaliteit’, waardoor hij geen recht heeft op internationale bescherming. Het Mensenrechtencomité wil dat de Nederlandse overheid actie onderneemt.

Denny’s moeder werd zes jaar voor zijn geboorte, in 2004, op 15-jarige leeftijd gedwongen om in Nederland in de illegale prostitutie te gaan werken. Ze wist in 2008 uit het circuit te ontsnappen en meldde bij de politie wat er met haar gebeurd was. Ze werd daar geregistreerd als ‘illegale vreemdeling’.

Denny werd in 2010 geboren in Utrecht. Omdat Denny’s moeder in China in de steek werd gelaten door haar ouders, is ze niet geregistreerd als Chinees staatsburger. Dat maakt dat ze ook niet kan aantonen wat de nationaliteit van haar zoon is. Denny werd daarom bij de gemeente ingeschreven met de status ‘onbekende nationaliteit’.

Denny’s moeder kon vervolgens ook niet aantonen dat Denny géén nationaliteit heeft. Volgens de Nederlandse wet kan hij daardoor niet de status ‘statenloos’ krijgen. Hij heeft om die reden geen recht op internationale bescherming. Denny en zijn moeder leven nu in een centrum voor uitgezette asielzoekers en zijn bang dat ze elk moment uitgezet kunnen worden.

Herziening

Het Mensenrechtencomité van de VN wil dat de Nederlandse overheid Denny registreert als Nederlander of als ‘statenloos’. Ook dringen de VN erop aan dat Nederland de wet en de procedures rondom statenloosheid en het verkrijgen van burgerschap herziet.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) leefden in september 2016 in Nederland ruim 13.000 kinderen onder de tien jaar met een ‘onbekende nationaliteit’. Veel van hen zijn geboren in Nederland.

27 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Wat een tragisch verhaal zeg. Het toont maar weer eens aan hoe hopeloos het Nederlandse immigratiebeleid is. In Australië was dit niet gebeurt! Daar zijn de regels even duidelijk als rechtlijnig en logisch. Je komt er simpelweg niet in, tenzij je aantoonbaar iets toevoegt aan de samenleving. Sluip je toch naar binnen? Acute uitzetting. Bedonder je de boel? Tot ziens. Bewandel je niet de officiële route? Geluk verder!

  Dat is een humaan en duidelijk immigratiebeleid waarmee je een samenleving EN immigranten vooruit helpt, in plaats van de samenleving uitholt en een gigantische kansloze onderklasse genereert…

  Ik sluit me aan bij de V.N. Deze tik op de Nederlandse overheidsvingers is geheel terecht. Mevrouw was niet eens geweest als wij hier gewoon duidelijk regels zouden hebben (je komt er niet in, tenzij je iets toevoegt) in plaats van bekend te staan als vrijwel regelloos immigratieparadijs voor iedere goud/gelukszoeker.

  Nu wordt ze na 16 jaar(!) ellende alsnog uitgezet. Op weg naar het volgende regelloze immigratieparadijs…Dat schijnt humaan te zijn.

 2. Uuutje

  De BV Nederland, geleid door de VVD op volle toeren.

  Menselijkheid is ons vreemd geworden.

  Uiteraard was zijn moeder wel welkom, zodat bepaalde mannen aan hun trekken konden komen.

 3. Bert

  Dat is weer een mooi staaltje ambtelijke incompetentie: het is namelijk onmogelijk een negatief aan te tonen. Dus kan mevrouw ook niet aantonen dat haar zoon geen nationaliteit heeft.

 4. Karel

  Mevrouw is geen Chinees staatsburger. Hoe kan zij worden uitgezet? Waar naartoe? Komt ze überhaupt China binnen?
  Denny heeft heeft geen nationaliteit. Hoe kan hij worden uitgezet? Waar naartoe? Voegt een status-uprade “statenloos” voor hem nu echt veel toe in de praktijk?
  Hier is nu eens een creatieve oplossing nodig. Deze kwestie loopt toch al veel te lang?

 5. Knuppel

  @SS Humaan om een moeder die naar Nederland gehaald is en gedwongen in de prostitutie zat, direct uit te zetten zodra ze zich vrij heeft weten te maken? Serieus? Het leven is niet zo zwart/wit, beetje nadenken voordat je een simpele “oplossing” aandraagt mag best.

 6. Uuutje

  @

  Ze is door mensenhandelaren en mensensmokkelaars het land ingesmokkeld. En gedwongen tot prostitutie. Al die mannen die misbruik van haar gemaakt hebben, hebben nooit aan de bel getrokken.

  Grappig dat Amerikanen zonder al te veel moeite naar Nederland kunnen immirgreren maar iemand die een dictatoriaal regime wil ontvluchten, want dat was de reden waarom ze geen nationaliteit heeft, kan alleen maar illegaal naar Nederland komen. Het veel te strenge systeem zorgt zelf voor misstanden. Alles criminaliseren en de focus niet leggen op de echte problemen. Het lijkt de toeslagenaffaire of het het nieuwe geval van bijstandsfraude wel weer.

  Het kind kan sowieso niet illegaal hier zijn en moet gewoon de Nederlandse nationaliteit krijgen. De moeder die onder dwang tegen haar zin het land ingesmokkeld is moet hier blijven, want een kind kan niet opgroeien zonder zijn moeder.

  Bedenk welke partijen inhumaan beleid maken, waar vroeger of later een zeer groot deel van de bevolking zelf tegenaan loopt. Ook de mensen die voor “strenger, strenger, strenger “pleiten. Zie deze reactie over het recente geval van te streng optreden bij bijstandsuitkeringen; lees even verder dan Wilders zijn hypocriete uitspraak, want Wilders is met zijn PVV zelf verantwoordelijk voor het inhumane beleid. :

  “…‘Nederland is ziek’, twittert PVV-voorman Geert Wilders. ‘De overheid heeft dus helemaal niets geleerd van het Toeslagenschandaal. Als een moeder niet meer af en toe boodschappen mag doen voor een dochter in de #bijstand, dan leven we in een asociale dictatuur!’
  Wilders refereert met zijn grieven aan een bijstandsgerechtigd inwoonster van de gemeente Wijdemeren. Zij stapte naar de rechter omdat de gemeente vindt dat ze ruim 7.000 euro moet terugbetalen aan boodschappen die haar moeder al jarenlang structureel voor haar doet. Het gaat om basale inkopen zoals wc-papier, brood, sla, vlees, koffie en eieren. De vrouw verloor het proces, en is de gemeente nu ruim 7.000 euro schuldig. Die heeft ze niet…”

  Versus:
  2010:
  VVD en PVV dringen aan op strengere bijstand
  https://www.nu.nl/…/vvd-en-pvv-dringen-strengere…

  3 september 2020:
  Motie van het lid De Jong over het altijd volledig terugvorderen bij uitkeringsfraude
  Indiener
  Léon de Jong, Kamerlid Partij voor de Vrijheid
  Stemmingsuitslag
  Verworpen met handopsteken
  Voor 27
  Tegen 123
  Voor:
  PVV 20
  SGP 3
  FvD 2
  Krol 1
  Van Haga 1
  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/detail
  (Elke fascist die ademt liegt !)”

 7. Kadoendra

  @Uuutje

  “De BV Nederland, geleid door de VVD op volle toeren.”

  Die nep liberalen zijn alleen maar liberaal voor zichzelf; De grote dikke ik!

 8. HArry

  Vernederland is sinds 10 jaar volledig stuk.

 9. Scherpschutter

  @Knuppel 12:17

  Ze had in de eerste plaats natuurlijk niet toegelaten moeten zijn, hetgeen met een deugdelijk immigratiebeleid al voorkomen was geweest. De inhumaniteit zit hem erin dat ze hier al die jaren illegaal en totaal uitzichtloos heeft kunnen verblijven, in afwachting van het onvermijdelijke….

  Dus u moet nu niet doen alsof ik hier inhumaan handel omdat mevrouw nu het onvermijdelijke eindpunt van het eenrichtings-treinspoor heeft bereikt…Mevrouw is primair slachtoffer van een afgrijselijk en ronduit wanstaltig immigratiebeleid, maar laten we ook zeker niet uit het oog verliezen dat mevrouw een jaar of 16(!) de tijd heeft gehad om een eigen nieuw pad te scheppen in plaats van de doodlopende weg te blijven bewandelen. In zoveel tijd had ze bijna letterlijk een nieuw treinspoor kunnen aanleggen…

  Mevrouw had en heeft hier niets te zoeken en dat weet ze al jaren en jaren. Het meest humane is om het onvermijdelijke na al die jaren niet meer uit te stellen.

 10. Yoshua

  Hij is een geboren Nederlander, zoals een ieder die hier is geboren.
  Moeder en zoon dienen Nederlander te zijn en hebben recht op eventueel gezinshereniging.
  Waar en wie is de vader?
  Moeder is hier naar toe gesmokkeld en willen ze nu uitzetten.
  Belachelijk, iedereen moet hier welkom zijn.

 11. woutvr

  Wat weer een triest verhaal. Zal het nou eindelijk eens duidelijk worden dat we toch echt anders moeten gaan stemmen in maart?

 12. M.J. Schwencke

  Ik schaam mij kapot…

 13. M.J. Schwencke

  Ik schaam mij kapot..

 14. W.

  Scherpschutter hoeft niet zoveel te zeggen met betrekking tot humaniteit zolang hij zulke mensen op basis van deze summiere informatie afserveert met wat feitelijk neerkomt op “eigen schuld, had je maar beter je best moeten doen en wij moeten je eigenlijk niet”.

 15. Scherpschutter

  @W. 30/12/2020 – 15:32

  Nee precies. ‘Humaniteit’ is natuurlijk om iemand 16 jaar illegaal in je land te laten verblijven, eerste als illegale minderjarige prostituee en daarna als volwassene zonder enig uitzicht op een toekomst of zelfs ook maar de mogelijkheden om gebruik te maken van de faciliteiten, terwijl een kind opgroeit in een land waarvan al lang duidelijk is dat hij er niet kan blijven met zijn moeder….Zo zijn de regels nu eenmaal.

  Wat bent u voor een monster dat u dit kennelijk nog langer wenst te rekken?

 16. Sjaak

  We hebben het dus over een slachtoffer van mensenhandel/ smokkel en mogelijk ontvoering en erger. Tegen haar zin. Waar tienduizenden mannen willens en wetens sex mee hebbben gehad. Zijn de criminelen achter deze zaak opepakt en veroordeeld eigenlijk? De prostitueebezoekers veroordeeld?

  Het vergt maar een paar pennenstreken waardoor zo iemand, terecht, de afgelopen 16 jaar legaal hier had kunnen zijn. Casus zoon had gewoon legaal kunnen zijn. Het is een kwestie van niet willen, hardvochtig dus.

 17. Derk van Dorth

  De leden van de commissie: Angola, Congo-Kinshasa, Nigeria, Senegal, Afghanistan, Nepal, Pakistan, Qatar, Slowakije, Oekraïne, Chili, Mexico, Peru, Australië, Spanje. Daar zijn een paar fraaie voorbeelden van “mensenrechten” bij, volgend jaar komen Rusland, Cuba en China!

 18. Karel

  @ Scherpschutter
  Mevrouw is in 2004 binnengesmokkeld en ongetwijfeld verborgen gehouden resp. bedreigd. Ze wist in 2008 te ontsnappen en heeft zich keurig gemeld. Ze is geen Chinees staatsburger en zal documentloos zijn.
  Lastig uitzetbaar dus. U zegt met zoveel woorden dat ze allang had moeten worden uitgezet (…hij kan niet blijven met zijn moeder…). Waar naartoe dan? U draagt geen enkele praktische oplossing aan. Er had m.i. door Nederland al veel eerder een humane oplossing kunnen (of moeten) worden gezocht.

 19. Schedpschutter

  @Karel

  Wanneer u spreekt van dat er eerder “een humane oplossing gevonden moeten worden”, bedoelt u niets anders: mevrouw had eerder een verblijfsvergunning/paspoort moeten krijgen. Dit durft u echter niet te benoemen. U ontwijkt deze realiteit, omdat u weet dat ik u dan ga vertellen dat als je dit doet er morgen niet 80.000(!) mensen in Nederland wonen zonder nationaliteit, maar 480.000 die op wonderlijke wijze het paspoort kwijt zijn, aangevuld met iedere werkelijke statenloze ter wereld…

  Het is helemaal niet lastig om mevrouw uit te zetten. Een krabbel van de Chinese ambassadeur is voldoende. Die heeft alleen eventjes een reden nodig om die krabbel te zetten. Wat economische motivatie volstaat waarschijnlijk wel…En anders vindt een ijzeren onbuigbare wil natuurlijk wel een andere motivatie.

  Ik heb wel praktische oplossingen mijnheer. Het is u die de realiteit van praktische oplossingen niet onder ogen wil zien…en ze niet heeft! Zoals de door u aangedragen ‘oplossing’ van “laten we ze maar gewoon een paspoort geven”, hetgeen in de eerste plaats de reden is dat mevrouw hier als minderjarige is misbruikt door een stel beesten…Was de grens dicht destijds (Australisch dicht) dan was mevrouw hier niet eens geweest.

  U zult de realiteit onder ogen moeten zien.

 20. Koel Hoofd

  Effectief vermorzeld door de 4e macht van de ambtelijke molen.
  Beschamend, terwijl Nederland wel heel graag moraalriddertje speelt tegen andere landen.
  We zijn een bananenrepubliek geworden 😐

 21. Joas

  Australië heeft onder breder interne maatschappelijke druk en omdat ze in strijd was met internationale huminataire afspraken haar asiebeleid moeten versoepelen. Men pleegde dan ook werkelijk misdaden tegen de mensheid en menselijkheid. Niet iets wat na te streven is.

 22. Uuutje

  @

  U denkt dat China
  Iemand die tegen het regime os ern paspoort verschaft?

  De ergste doctatoriale controlestaat in de menselijke geschiedenis?

  Een dictatuur met concentratiekampen?

  Een dictatuur die de democratie en zelfstandigheid in Hong Komg vermoord heeft?

  Erg genoeg blijven wij zaken doen met zo’n land.

  En nee. De kans is niet groter dan het nu is dat er ineens allerlei dubieuze mensen zonder paspoort komen als je mensen legitiem en beargumenteerd het land binnen laat. Dubieuze figuren hebben dat recht immers niet. Het VK blijft overiens een aantrekkelijker alternatief, want als je daar eenmaal binnen bent kan je niet meer snel uitgezet worden. Vandaar de grote groepen mensen die daar naartoe willen.

 23. Géénstijl @Utrecht

  Scherpschutter heeft gelijk er moet een duidelijk en humaan vreemdelingen beleid komen in Utrecht en Nederland.
  Wij kunnen niet de hele wereld opvangen en huisvesten,kijk wat voor een problemen wij nu al hebben met de ruimte voor woningbouw.
  En natúúrlijk moet er ruimte zijn voor échte asielzoekers, maar niet vóór gelukzoekers.

 24. Jees

  @ Geenstijl

  Wij vangen echt bij laaaaaaaaaaaange niet de hele wereld op in Nederland. verdiep je eens ind e wereld en haar problemen.

  En scherpsch….. heeft vrijwel nooit gelijk. Ook nu weer niet.

 25. Scherpschutter

  @Géénstijl @Utrecht 31/12/2020 – 12:37

  “En natúúrlijk moet er ruimte zijn voor échte asielzoekers, maar niet vóór gelukzoekers.”

  Dat ben ik totaal niet met u eens. Er moet hooguit TIJDELIJK ruimte zijn voor échte asielzoekers. En deze mensen moeten wat mij betreft ook weer direct vertrekken bij de eerst mogelijke veilige kans om dit te doen.

  Gelukszoekers zijn wat mij betreft juist wel van harte welkom! Echter, enkel en alleen(!) als ze iets kunnen bijdragen aan onze samenleving. Ons sterker maken. Bijvoorbeeld hooggekwalificeerde specialisten waar een behoefte aan is, succesvolle ondernemers of wellicht zeer vermogende individuen. Gelukszoekers moeten met gevulde handen aan de poort staan om bij te dragen aan ons geluk. Win-win voor iedereen.

  Migratie moet een middel zijn om een samenleving sterker te maken. Niet om haar te verzwakken, remmen en uit te hollen. Het is inhumaan om hier hele drommen mensen toe te laten en zo te verdoemen tot een marginaal bestaan in een samenleving waarin ze niet mee kunnen komen, zoals het ook inhumaan is om een succesvolle samenleving op te zadelen met een horde kanslozen…

 26. Ineke

  Zij is als minderjarige(!) tot genoegen van horden Nederlandse mannen tegen haar eigen wil nederland ingesmokkeld. Om aan misdaad van mensensmokkelaars/nederlanders te ontkomen is ze zelf naar de politie gegaan. Dapper. Sindsdien is ze nooit weg gestuurd, ze heeft ook niets om naar terug te gaan. Ze leeft dus al jaren in nederland. Zo iemand hoort een fatsoenlijk land het staatsburgerschap te geven en ook aan haar kind. Bovendien hoort ze begeleiding te krijgen om een toekomst op te bouwen. Nederland, loop nou eens niet weg voor de gevolg en van gedoogde misdaadcircuits. Nederland is hier zelfs verantwoordelijk voor. Face it!

 27. Sulzer Winterthur

  Beste Knuppel
  De moeder van Denny is niet uit China gehaald. Alibaba of lightinthebox hebben geen damea in de aanbieding. In het darknet wel.
  Gedwongen prostitutie is een business die grotendeels in handen is van niet EU staten. Georgiers, Albanezen, Russen. Die hebben de touwen in de handen. Hier in nederland hebben ze zaakbeheerders . Slachtoffers komen uit daar waar armoede voor de meeste DUIClezers onvoorstelbaar is. Daar waar vrouwen cultureel minder status hebben dan man. En zonder schroom verkocht worden .
  Nederland geeft eerder steun aan terroristen dan aan de slachtoffers van terreur . Kijk naar IS meelopers en slachtoffers . Dat is geen vvd dingetje maar onze collectieve schuld. Wij laten het gebeuren
  de mensenhandelaar, uitbuiter van de vrouwen worden door justitie mild gestraft . En mogen blijven . De slachtoffers uitgezet

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).