Voedselbank Overvecht roept om hulp | De Utrechtse Internet Courant Voedselbank Overvecht roept om hulp | De Utrechtse Internet Courant

Voedselbank Overvecht roept om hulp

Voedselbank Overvecht roept om hulp
Bron: Voedselbank
Voedselbank Overvecht krijgt te weinig rijst, pasta en groente om voldoende pakketten samen te stellen. De organisatie roept daarom mensen op om meer voedsel te doneren.

Voedselbank Overvecht krijgt te weinig rijst, pasta en groente om voldoende pakketten samen te stellen. De organisatie roept daarom mensen op om meer voedsel te doneren.

De voedselbank in Overvecht geeft in buurthuis Burezina wekelijks 110 voedselpakketten aan mensen die te weinig geld hebben om zelf voldoende voedsel te kopen. Sinds het begin van de zomer heeft de organisatie echter problemen met het inzamelen van genoeg voedsel.

De vrijwilligers van de voedselbank delen iedere donderdag voedselpakketten uit en streven ernaar een pakket samen te stellen waar een huishouden 3 maaltijden van kan koken. Er worden producten gedoneerd door leveranciers, maar ook particulieren.

De organisatie meldt: “Sinds het begin van de zomer hebben we de grootste moeite om een volwaardig pakket samen te stellen. Er wordt beduidend minder geleverd terwijl het aantal mensen dat een beroep op de Voedselbank doet nog steeds groeit!”

De voedselbank heeft vooral een gebrek aan rijst, pasta, groente in pot of blik, pastasaus, vis in blik, olie, koffie, en thee. Snoep en koek is er wel in overvloed. Als mensen zelf een bijdrage willen leveren is hier meer informatie.

6 Reacties

Reageren
 1. Cor

  Verwarrende titel, die ik las als een oproep tot minder donaties en meer mensen.

  Ik vond de actie bij supermarkten een tijdje terug waarbij je wat extra artikelen kon afrekenen een hele toegankelijke methode om als particulier een en ander te doneren. Wellicht kan zoiets regelmatig gedaan worden? 😊

 2. Bert

  Tip voor de voedselbank: zorg voor mengkommen. Bloem, eieren en water in een mengmachine en laat de mensen nou eens zelfstandig en vooral met elkaar een pastadeegje maken. Deeg kan thuis worden uitgerold.

  Zelfde geldt voor brood. Mensen die dat nodig hebben zelf brooddeeg leren maken via een mengmachine. Na 20 minuten is deegje klaar en kan het mee naar huis om te laten rijzenen en af te bakken of denk ik nu te simpel?

 3. wspek

  @Bert

  Veel mensen die gebruik maken van de voedselbank werken gewoon. Soms kunnen ze maar beperkt werken wegen een arbeidsbeperking, soms hebben ze schulden die ze moeten afbetalen.

  Hoe dan ook, mensen die naar de voedselbank gaan hebben vaak moeite om zowel in tijd, als geld, hun hoofd boven water te houden. Om het ze dan nog moeilijker te maken door zelf brood te laten bakken vind ik dan ook weer wat.

 4. Koel Hoofd

  De linkse elitaire politiek wil minder voedselverspilling door supermarkten vanwege het milieu. Gebrek aan eten voor de minderbedeelden is daar een keihard gevolg van.

 5. Pakketje

  Ik begrijp de voedselbank en wat ze leveren, maar een gebrek aan rijst? Dat koop je voor een euro op 6 voor 4,5 kilo. Daar kun je 45 porties uithalen. Zelfs als je ver in de schulden zit en minder dan minimum loon ontvangt, kun je dat echt wel zelf betalen. De voedselbank is een aanvulling, geen vervanging voor het kopen van levensmiddelen. Mik op duurdere producten zoals groente, peulvruchten en noten ipv rijst en pasta.

 6. Sjors

  En dan te bedenken dat bij o.a. Hema de belegde broodjes om de zoveel uur gewoon in de prullenbak worden gegooid (zogenaamd niet vers genoeg meer).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).