Voetganger gewond bij aanrijding op Amsterdamsestraatweg in Utrecht Voetganger gewond bij aanrijding op Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Voetganger gewond bij aanrijding op Amsterdamsestraatweg in Utrecht

Voetganger gewond bij aanrijding op Amsterdamsestraatweg in Utrecht
Foto's: Chantal Spaan
Op de Amsterdamsestraatweg is donderdagmiddag een voetganger gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de Amsterdamsestraatweg is donderdagmiddag een voetganger gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde rond 15.50 uur bij een zebrapad ter hoogte van restaurant GYS, bij de Bethlehemweg. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar na het ongeluk is één slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij liep een hoofdwond op, maar is aanspreekbaar.

De auto die het slachtoffer aanreed heeft een grote deuk aan de voorkant en een gebroken voorruit. Het voertuig is inmiddels weggetakeld. De Amsterdamsestraatweg is niet afgesloten geweest voor het overige verkeer, handhavers leidden het verkeer in goede banen.

13 Reacties

Reageren
 1. Aa

  Deze persoon is niet aangereden door een auto maar door een automobilist. Subtiel maar wezenlijk verschil. Overigens is de verkeersveiligheid in Utrecht dra-ma-tisch. Wat mij betreft wordt de ASW snel autovrij.

 2. Katja

  Daar kon je op wachten. Ze rijden als idioten, met dank aan de gemeente die een paar jaar geleden besloot om de verkeerslichten weg te halen “om de doorstroming te bevorderen” Chapeau, gelukt !

 3. Koel Hoofd

  Oeps, voetganger op zebrapad?
  Die moet je ALTIJD voorrang geven want
  ze kunnen het zomaar nemen omdat er een bordje staat
  dat ze dit mogen doen…

 4. W.

  Automobilist rijdt voetganger aan.

 5. Arjan Mooij

  Wat gek. Er wordt altijd heel rustig gereden op deze straat. En het overzicht is ook altijd prima. Iedereen parkeert netjes in de vakken

 6. wollie

  auto’s rijden geen mensen aan; bestuurders doen dat.

 7. WvR

  @Koel Hoofd:
  Sterker nog: D’r hoeft niet eens een bordje bij te staan, een zebrapad is voldoende.
  Voetgangers hebben daar gewoon voorrang.

 8. cas

  Misschien beetje vreemd, maar ik heb nog nooit gehoord van een automobilist die op een fiets zat… beetje vreemde reacties die hier staan…..

 9. De count

  Onveilig stukje straat. Weinig handhaving van verkeersregels. Een wonder dat het niet vaker misgaat. Vooral jonge opgefokte bestuurders die het bont maken. 40m verderop is een zebrapad waar ik niet zelden niet wordt voorgelaten door automobilisten. Fietspad overigens ook erg smal en druk

 10. Lombokker

  Oversteken is in Utrecht een risicovolle bezigheid. Zebrapad en/of verkeerslichten geven geen enkele garantie. Totaal geen handhaving, en fopstraffen als het toch een keer misgaat.
  Het meest nieuwswaardige aan dit bericht is dat de automobilist er na de aanrijding niet vandoor is gegaan.

 11. Joost

  Een tip, probeer ten alle tijden de ASW te vermijden, fiets, rij of loop desnoods om. Je leven wordt er een stuk aangenamer van, in alle opzichten.
  https://www.duic.nl/algemeen/amsterdamsestraatweg-gevaarlijkste-straat-nederland/

 12. JdV

  @joost: groot gedeelte van het gevaar ligt bij de fietsers. Vandaag reed ik over de ASW. Vlak voor het viaduct is het fietspad opengebroken en geheel afgesloten. Keurig omleiding aangegeven. Maar helaas. Fietsen en snorscooters negeren alles en gaan op de rijbaan, tussen vrachtauto’s/bussen/personenauto’s in rijden. Met alle risico’s van dien op deze smalle weg. En uiteraard geen handhaving, geen politie. Totdat er een fietser doodgereden wordt waarschijnlijk. Iets met kalf en put.

 13. UTRECHTSE JANTJE

  Vroeger stond er ter hoogte van oversteekplaatsen ook wel ‘n Zebrapad genaamd , van die grappige Knipperbollen , die de veiligheid van de overstekers in zekere zin veiliger maakten …. Geen idee ! waarom die weer allemaal zijn verwijderd !! Gemeente ga er maar weer eens over nadenken , het wordt er zeker veiliger en ook gezelliger op ….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).