Vogelgriep op dierenweide in Vleuten; 56 besmette dieren worden geruimd Vogelgriep op dierenweide in Vleuten; 56 besmette dieren worden geruimd

Vogelgriep op dierenweide in Vleuten; 56 besmette dieren worden geruimd

Vogelgriep op dierenweide in Vleuten; 56 besmette dieren worden geruimd
Op een dierenweide in Vleuten is bij hoenders en watervogels vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de 56 besmette dieren geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Op een dierenweide in Vleuten is bij hoenders en watervogels vogelgriep vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de 56 besmette dieren geruimd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Rondom het bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven, maar minister Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft wel per direct een vervoersverbod voor pluimvee ingesteld in een zone van 10 kilometer rond het bedrijf.

Volgens de minister zijn de vogels waarschijnlijk besmet met een hoogpathogene variant van vogelgriep, wat inhoudt dat pluimvee ernstig ziek wordt van het virus of eraan overlijdt.

Landelijke maatregelen, zoals de ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee, waren al van kracht en blijven dat ook.

8 Reacties

Reageren
 1. Hans

  Welke dierenweide?

 2. JdV

  Ontzettend vervelend nieuws. Vreselijk. Heel veel sterkte voor alle betrokkenen.

 3. Ton

  Sterkte voor alle betrokkenen.
  Ook tegen deze griep kunnen we een effectief vaccin ontwikkelen.
  Misschien zelfs wel binnen een half jaar als we echt willen ?

 4. Uuutje

  Geruimd klinkt zo vriendelijk. Ze worden gewoon afgeslacht en daarna weggegooid, begraven, verbrand.

  En dat allemaal, omdat de intensieve veehouderij, vaak per boer tienduizenden-honderdduizenden kippen en pluimage, massaal ophokt en weigert duurzame maatregelen te nemen of anders te gaan boeren. Alles voor de eigen centjes.

  Zo blijft een vogelgriep keer op keer zich verspreiden en zijn de beestjes op kinderboerderijen de dupe (naast de dieren, met gevoel op de boerrderijen zelf).

  #STOP DE INTENSIEVE VEEHOUDERIJEN!

 5. Mindy

  @Uutje

  De (scharrel)kippen van de boeren blijven al maanden binnen vanwege de zgn. ophokplicht.

  Er golden andere regels voor o.a privé pluimvee en kinderboerderijen. Helaas zijn deze beesten nu besmet door de vogelgriep die is overgebracht door de vrije vogels in de lucht en moeten ze geruimd worden om verdere besmetting te voorkomen.

  Er wonen 17 miljoen mensen in Nederland die allemaal eieren en producten met eieren erin willen eten en uiteindelijk kippenvlees. Vandaar dat er zoveel kippen zijn in Nederland.

  Kijk ook even in je koelkast: zo’n beetje alles is geproduceerd door boeren (melk, kaas, groenten, vlees, enz.) en daarnaast ook bijv. aardappelen, graan voor brood en fruit.

  Verder voeden onze boeren vanuit Nederland een groot deel van de wereld en krijgen wij daar weer o.a bananen, kiwi’s, meloenen en sinaasappelen voor terug.

  Ik ben heel blij met en trots op de boeren in ons land. Zouden meer mensen mogen zijn.

 6. Uuutje

  @MIndy

  Ik word een beetje kotsbeu van de boerenproganda, zoals in jouw stukje. Met de werkelijkheid heeft het maar weinig van doen.

 7. Nina

  @ Uutje

  Wat wou jij eten zonder de boeren? Gras?

  De boeren hebben geen promotie nodig, hoor. Zolang mensen eten, zijn boeren onmisbaar.

 8. Ton

  @ Mindy
  Bananen uit Dubai ?
  Koffie uit Singapur ?
  Sommige landen zijn eigenlijk gewoon te klein en te vol voor exportlandbouw .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).