Volgend jaar betaald parkeren in gedeelte Hoograven en Rijnsweerd | De Utrechtse Internet Courant Volgend jaar betaald parkeren in gedeelte Hoograven en Rijnsweerd | De Utrechtse Internet Courant

Volgend jaar betaald parkeren in gedeelte Hoograven en Rijnsweerd

Volgend jaar betaald parkeren in gedeelte Hoograven en Rijnsweerd
Archieffoto
Betaald parkeren wordt weer verder uitgebreid in Utrecht vanaf 1 april 2020. In Rijnsweerd Zuid en Hoograven bleek een meerderheid van de bewoners voor de invoering van betaald parkeren.

Betaald parkeren wordt weer verder uitgebreid in Utrecht vanaf 1 april 2020. In Rijnsweerd Zuid en Hoograven bleek een meerderheid van de bewoners voor de invoering van betaald parkeren.

In Rijnsweerd Zuid is er langer discussie over het al dan niet invoeren van betaald parkeren. In drie van de vier gebieden, waar bewoners zijn gevraagd, is met een meerderheid gekozen voor betaald parkeren. Daar wordt het dan ook ingevoerd vanaf april volgend jaar.

In het gedeelte waar vooral woonerven zijn, was die meerderheid er niet en komt er geen betaald parkeren. Deze straten worden nu wel omringd door betaald parkeren en kan daarom juist heel druk worden. De gemeente gaat dit in de gaten houden en evalueren.

Hoograven

In Hoograven komt een nieuw gebied waar betaald moet worden geparkeerd op de Aquamarijnlaan en Robijnlaan. Daar moet van maandag tot vrijdag tussen 06.00 en 11.00 uur worden betaald. Dit is omdat het winkelcentrum Smaragdplein ernaast ligt en veel extra verkeer opleverde. Ook op de Kemal Ataturkstraat in Voordorp gaan deze tijden gelden.

In Rivierenwijk wordt tot slot de Westravenstraat toegevoegd aan het gebied waar betaald parkeren al geldt.

11 Reacties

Reageren
 1. Piet

  Jammer dat het nog alleen maar de Kemal Ataturkstraat is in Voordorp. De parkeerdruk is in Voordorp te groot en als de Veemarkt helemaal klaar is wordt het daar ook vergunninghouders dan is het niet meer vol te houden om Voordorp niet te doen. Dus pak het nu direct aan. Die paar tientjes voor de eerste vergunning kunnen de kop niet kosten.

 2. MJPD

  Typisch weer dat de gemeente wel bereid is om venstertijden aan te passen als commercie hier om vraagt (Smaragdplein) maar dat burgers altijd nul op rekest krijgen.

 3. Harry

  Is het geen goed idee om voor heel Utrecht betaald parkeren in te voeren inclusief Overvecht, Kanaleneiland etc etc. in ruil voor een lager tarief bij de huidige vergunningbetalers. Ik haal mijn boodschappen en winkel toch al buiten Utrecht zoals velen met mij

 4. Bill

  @Harry: Nee, geen goed idee.

 5. Katja

  Waarom ook niet op zondag betaald parkeren ?
  Bijna alle winkels zijn open, is in feite tot een gewone dag verworden.

 6. Arno

  @Katja prima idee

 7. JdV

  @katja. In een groot gedeelte van de stad is er ook al betaald parkeren op zondag.

 8. Leon

  @Harry
  Wat is de connectie tussen de twee? De meeste Utrechters doen niet eens boodschappen met hun auto, omdat een kilometer fietsen geen probleem is.

 9. Koel Hoofd

  Dat semisociale geneuzel van de gemeente is superasociaal. Eerst mensen opzadelen met overlast en ze dan “vrijwillig” laten kiezen voor betaald parkeren. Gewoon heel Utrecht betaald parkeren invoeren is het meest eerlijke systeem waarbij niemand op adres wordt gediscrimineerd.

 10. Katja

  @JdV; alleen binnen de singels.

 11. B. te U.

  Denk dat dat ook het beste is heel Utrecht betaald parkeren.
  Scheelt ook een hoop verkeer op de wegen rondom Utrecht en verkeer de stad/wijken in. En dan het opgehaalde parkeergeld ook gebruiken voor de leefomgeving verbeteren. Betere fiets- en wandelroutes en groen in de wijken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).