Volgende stap in ellenlange zoektocht naar nieuwe prostitutie-ondernemers Het Nieuwe Zandpad | De Utrechtse Internet Courant Volgende stap in ellenlange zoektocht naar nieuwe prostitutie-ondernemers Het Nieuwe Zandpad | De Utrechtse Internet Courant

Volgende stap in ellenlange zoektocht naar nieuwe prostitutie-ondernemers Het Nieuwe Zandpad

Volgende stap in ellenlange zoektocht naar nieuwe prostitutie-ondernemers Het Nieuwe Zandpad
Oud-burgemeester Aleid Wolfsen vertelt in 2013 over de plannen voor het Nieuwe Zandpad.
De zoektocht naar een ondernemer die de prostitutie-zone in Overvecht wil ontwikkelen en exploiteren is maandag weer van start gegaan. Door de voorwaarden te veranderen hoopt de gemeente dat het deze keer wel lukt.

De zoektocht naar een ondernemer die de prostitutie-zone in Overvecht wil ontwikkelen en exploiteren is maandag weer van start gegaan. Door de voorwaarden te veranderen hoopt de gemeente dat het deze keer wel lukt.

Het is sinds de sluiting, door oud-burgemeester Aleid Wolfsen in 2013, niet gelukt om een oplossing te vinden voor raamprostitutie in Utrecht. De ramen werden toen gesloten vanwege de vele misstanden in de prostitutiesector.

De zoektocht verloopt moeizaam en daarom is het plan aangepast. Zo is het aantal werkruimten verminderd tot 96, met een maximale uitbreidingsmogelijkheid tot 128. Een deel van de werkruimten wordt ingericht voor sekswerkers die klanten werven via internet. Er komt overdag en ’s nachts meer gemeentelijk toezicht en er komt een nachtsluiting tussen 03.00 en ’s nachts en 07.00 uur ’s morgens.

Met deze gewijzigde voorwaarden speelt de gemeente in op de veranderende markt voor raamprostitutie. Zo hoopt het college dat er meer ondernemers zijn die hier graag in willen investeren. Ondernemers kunnen zich melden bij de gemeente. In het najaar kan de gemeente vertellen of het deze ronde wel gelukt is om een geschikte kandidaat te vinden.

10 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “Met deze gewijzigde voorwaarden speelt de gemeente in op de veranderende markt voor raamprostitutie.”

  Ja. De Gemeente speelt zelfs zo goed in op de markt dat geen enkele marktpartij in 7 jaar interesse getoond…Chapeau. LOL!

  Of zou dat precies de bedoeling zijn?

 2. Cor Nelis

  Ik begrijp werkelijk niet waarom de Gemeente Utrecht zo krampachtig vasthoudt aan een nieuwe prostitutiezone!!

 3. Wouter

  Hopelijk wordt er in de herontwikkeling van het zandpad ook aandacht besteed aan de rijen auto’s die in het weekend de ganse nacht met draaiende motor op de parkeerplaatsen daar staan. Mensen die allerlei spullen bij elkaar uit de kofferbak halen, bij elkaar instappen. Ik wist niet dat er nog zoveel met Pokemonkaarten gespeeld werd.

  @Cor Nelis: Omdat als er een gemene deler c.q. constante is in de geschiedenis van steden over de hele wereld, het wel de behoefte aan prostitutie is. Of je het nou leuk vindt of niet, je hebt er als stad uiteindelijk mee te dealen en dan kun je ervoor kiezen het in de illegaliteit te laten of het (proberen) te reguleren.

 4. 19Bentje48

  Wie wil nou wat? Stop met dit traject en jaag projectontwikkelaars uit je kantoor.

 5. Kees Truijens

  De aanstichter van deze ellende staat prominent op de foto. Een mislukt stuntje vlak voor zijn vertrek.

 6. Rob Huibers

  Is er eigenlijk behoefte aan gecentraliseerde werkplekken voor prostitutie in Utrecht? Ik merk er niets van. Waar zijn ze gebleven, de vrouwen in de peesarken van het Zandpad? Zijn ze misschien online gegaan zoals alles en iedereen?
  Waar gaan ze nu heen, de mannen die daar in colonne langskropen? Ik hoor, lees of zie nooit iets over hen.
  Heb ik iets gemist? Een opzienbarende scoop in het AD? Het zou kunnen, want ik lees hem niet.
  Wat is eigenlijk het probleem dat hier moet worden opgelost?
  Misschien moet de gemeente zijn plannen een tijdje onderin een la leggen om te kijken wat er dan gebeurt. Of niet gebeurt.
  Misschien heeft Wolfsen onbedoeld iets heel verstandigs gedaan en moeten we hem dankbaar zijn.

 7. Toine Goossens

  @Rob,

  Voor een deel zijn de vrouwen in andere steden gaan werken. In de stad is de prostitutie ondergronds gegaan. Regelmatig sluit de gemeente panden waar verborgen prostitutie plaats vindt.
  Verder gedijt de kamerverhuur sector. Hotels en de particuliere verhuur hebben de gaten opgevuld. Daar is nul toezicht op gezondheidseisen en mensenhandel.

  Met een vergunningenbeleid voor legale exploitanten was dat niet nodig geweest. Dan houdt de vergunninghouder toezicht namens de samenleving. Dat was dan aan de private sector uitbesteed. Gratis en voor niets. Wie de voorwaarden overtreedt gaat kort of lang dicht. Dat risico nemen ondernemers niet.

 8. Malle Aggie, kleine profeet

  We zijn nu 7 jaar verder. Voor welk probleem zou dit nu een oplossing moeten zijn? Waarom heeft de gemeente (minus CU) behoefte om dit na al die tijd te gaan faciliteren? Schuinsmarcheerders gerieven? Vraag en aanbod zijn elders.

 9. cas

  @ rob, ja, die mannen gaan natuurlijk met foto en al in de krant klagen dat ze ergens anders naartoe moeten… kuch kuch… Nadenken in ook een sport…

 10. Hans

  Het blijft verbazingwekkend dat deze functie in de zwakste wijk van Utrecht wordt gepland. Lekker makkelijk, want die mensen kunnen minder goed voor zichzelf opkomen. Waarom niet in Tuinwijk?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).