Voltallige raad roept gemeente Utrecht op om alternatieve introductie voor studenten te steunen Voltallige raad roept gemeente Utrecht op om alternatieve introductie voor studenten te steunen

Voltallige raad roept gemeente Utrecht op om alternatieve introductie voor studenten te steunen

Voltallige raad roept gemeente Utrecht op om alternatieve introductie voor studenten te steunen
Archiefbeeld van de UIT
Alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad vinden het belangrijk dat nieuwe studenten op een goede manier worden geïntroduceerd in de stad. Ze roepen de gemeente daarom op om verschillende initiatieven te steunen.

Alle partijen in de Utrechtse gemeenteraad vinden het belangrijk dat nieuwe studenten op een goede manier worden geïntroduceerd in de stad. Ze roepen de gemeente daarom op om verschillende initiatieven te steunen.

Vanwege het coronavirus zal er dit jaar geen grote Utrechtse Introductie Tijd (UIT) zijn. Toch worden er alternatieven georganiseerd voor de nieuwkomers. Dit is volgens de gehele Utrechtse raad van groot belang.

De partijen zeggen dat het belangrijk is dat studenten medestudenten ontmoeten, om op die manier een sociaal isolement aan het begin van de studie te voorkomen. Tegelijkertijd vraagt het organiseren van een alternatieve introductietijd veel verantwoordelijkheid. De fracties roepen de gemeente daarom op om de initiatieven te ondersteunen.

Contactpersoon

Zo ziet de politiek graag dat de gemeente meedenkt met bijvoorbeeld verenigingen die een idee hebben voor de introductietijd. Ook willen ze dat er een contactpersoon komt waar organisaties met vragen terecht kunnen.

Onder normale omstandigheden vinden de introductieactiviteiten plaats voor aanvang van het studiejaar. Nu wordt gevraagd voor meer ruimte, zodat er ook op latere momenten initiatieven georganiseerd kunnen worden.

Voorheen was het gebruikelijk dat veel nieuwkomers tijdens de introductietijd logeren bij Utrechtse studenten. Dit worden zogenoemde ‘logeerprojecten’ genoemd. De partijen willen weten of dit in de huidige tijd nog steeds mogelijk is.

2 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  uhm, dit is een generatie die virtueel is opgegroeid.
  Ze bellen niet eens meer aan, maar sturen de bewoner een appje dat ze voor de deur staan.
  Voor hun betekend uit logeren naar je eigen bed gaan met je 5G mobieltje en onbeperkt data abonnement zodat je met al je vrienden live kan appen.
  Voor hun betekend de stad leren kennen naar google maps kijken die ze de weg verteld en line bestellen wat je wilt hebben. Voor hun betekend sociaal zijn iets heel engs want waarom praten als je kan appen, waarom daten als je online een booty call kan bestellen?
  Dit is de generatie ‘y’, laat ze lekker veilig in hun eigen virtuele eitje zitten.

 2. Inger

  Nou nou nou dit gaat wellicht een tikje te kort door de bocht. Er zijn echt genoeg jongeren die wel behoefte hebben aan persoonlijk contact. Zéker wanneer ze aan een nieuwe levensfase beginnen in een nieuwe omgeving.
  P.s. Vrijwel alle d’s in je werkwoordsvormen moeten t’s zijn en het is niet ‘voor hun’ maar ‘voor hen’…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).