‘Voor- en tegenstanders speeltuin Lauwerhof in Utrechtse binnenstad spoedig met elkaar om tafel’ ‘Voor- en tegenstanders speeltuin Lauwerhof in Utrechtse binnenstad spoedig met elkaar om tafel’

‘Voor- en tegenstanders speeltuin Lauwerhof in Utrechtse binnenstad spoedig met elkaar om tafel’

‘Voor- en tegenstanders speeltuin Lauwerhof in Utrechtse binnenstad spoedig met elkaar om tafel’
Speeltuin Lauwerhof in Utrecht
De voor- en tegenstanders van het speeltuintje aan de Lauwerhof in de Utrechtse binnenstad gaan spoedig met elkaar in gesprek. Dat is althans de prognose van de gemeente. Voordat deze gesprekken echter kunnen beginnen moet eerst een bemiddelaar worden gevonden.

De voor- en tegenstanders van het speeltuintje aan de Lauwerhof in de Utrechtse binnenstad gaan spoedig met elkaar in gesprek. Dat is althans de prognose van de gemeente. Voordat deze gesprekken echter kunnen beginnen moet eerst een bemiddelaar worden gevonden.

De speeltuin bij de watertoren in het centrum van Utrecht maakt het nodige los. De locatie werd ingericht op initiatief van omwonenden, maar een andere groep omwonden heeft zich daarna hard gemaakt voor het verwijderen van de gloednieuwe speeltuin. De sfeer in de buurt raakte erg verziekt. Uiteindelijk besloot de gemeente een deel van de speeltoestellen te verwijderen, maar een barricade van actievoerende bewoners maakte dit onmogelijk.

In september heeft de gemeenteraad aan wethouder Eva Oosters de opdracht gegeven met de voor- en tegenstanders in gesprek te gaan. Omdat dit een open dialoog moet zijn waarbij alle mogelijkheden op tafel liggen, heeft de raad gevraagd het eerdere besluit om een deel van de speeltoestellen te verplaatsen terug te trekken.

Spoedig

Inmiddels wordt dus gezocht naar een onafhankelijke bemiddelaar die de bewoners met elkaar in gesprek kan brengen en mogelijk een oplossing voor het conflict kan vinden. De gemeente verwacht dat dit bemiddelingstraject spoedig kan starten. Uiterlijk in maart 2023 moet er een uitkomst op tafel liggen.

Lees hier nog eens terug hoe het probleem zich ontwikkeld heeft de afgelopen jaren.


Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg hebben samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode gemaakt en dat is nu te bestellen in de DUIC shop! Bestel hier een exemplaar in de voorverkoop.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Jee, wat een soap. Laat de rechter het maar bepalen want dit duurt veel te lang. Mooie casus voor de Rijdende rechter.

 2. Hans

  Moraal van dit verhaal: probeer dit soort meningsverschillen zoveel mogelijk te voorkomen. Burenruzies zijn namelijk schier onoplosbaar. Als er een kiem gelegd dreigt te worden voor zo’n controverse moet er meteen gehandeld worden om een zodanig uit de hand lopend conflict te vermijden. Want eenmaal ruzie met de buren hebbend kom je er bijna nooit meer vanaf. Dat is dramatisch. Hopelijk is de mediator in deze situatie zo deskundig dat het hem/haar lukt om bij beide partijen het inzicht te doen gloren dat er compromissen gesloten moeten worden met als grootste winst: dat beide partijen niet hun gelijk krijgen maar dat zij in vrede met elkaar verder kunnen leven en wonen, in een drukke stad waar je elkaar wat moet (kunnen) gunnen.

 3. De count

  Johan Remkes heeft weer tijd geloof ik

 4. Binnenstadbewoner

  De gemeente zal deze gloednieuwe speeltuin echt niet weghalen. Hoogstens dat er wat vaker zal worden gesurveilleerd op overlastgevende types die het speeltuintje als hangout zouden kunnen gebruiken.

 5. Teringjantje

  Ik kan beide partijen wel begrijpen. De ene vindt het leuk om zijn kinderen te laten spelen de andere zit niet te wachten op overlast van kinderen van een ander. Maar hier moet je als volwassenen toch uit kunnen komen? Gezien de locatie (een dure wijk) zou je ook mensen verwachten die voor rede vatbaar zijn. Maar kennelijk gaat dat niet op. Spreek gewoon een tijd af met elkaar waarbinnen die kinderen kunnen spelen.

 6. Karla

  Welkom bij de speeltuin op het Wolvenplein!

 7. Koel Hoofd

  Zie hier de strijd om de steeds schaarser wordende openbare ruimte.

  Dit gevecht zal door heel Utrecht nog heel veel vaker gaan voorkomen, irritatie door binnenstedelijke verdichting is namelijk beleid.

 8. Nina

  Mag weer wat kosten. Zo moeilijk is het toch niet?

  Leer kinderen om rekening te houden met anderen. Schreeuwen in een door bebouwing ommuurde speeltuin kan niet. Ga daarnaast ook af en toe poolshoogte nemen als ouders en voed op.

  De omwonenden kunnen op hun beurt bijv. eens pannenkoeken bakken voor de kids, omdat ze zo aardig zijn om rekening met hen te houden.

  Iedereen moet van zijn eigen eiland af en wat geven en wat nemen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).