Voorbereidingen renovatie Muntkade gestart | De Utrechtse Internet Courant Voorbereidingen renovatie Muntkade gestart | De Utrechtse Internet Courant

Voorbereidingen renovatie Muntkade gestart

Voorbereidingen renovatie Muntkade gestart
De hekken bij de Muntkade
Het duurt nog jaren voordat de Muntkade weer hersteld is maar Rijkswaterstaat is wel al gestart met een aantal onderzoeken ter voorbereiding op de renovatie. Al eerder dit jaar maakte Rijkswaterstaat bekend dat de werkzaamheden eind 2020 klaar moeten zijn.

Het duurt nog jaren voordat de Muntkade weer hersteld is maar Rijkswaterstaat is wel al gestart met een aantal onderzoeken ter voorbereiding op de renovatie. Al eerder dit jaar maakte Rijkswaterstaat bekend dat de werkzaamheden eind 2020 klaar moeten zijn.

Langs de Muntkade staan sinds oktober 2014 hekken op de oever van het Merwedekanaal omdat er scheuren zijn aangetroffen in de kade. De oorzaak van de scheuren heeft te maken met de leeftijd van de Muntkade. Vroeger werd er gefundeerd op houten palen. Doordat de houten fundering deels is vergaan, kunnen door uitspoeling van grond verzakkingen ontstaan. Dit is gevaarlijk voor mensen die de kades betreden.

Rijkswaterstaat is nu dus begonnen met een aantal onderzoeken ter voorbereiding op de renovatie. Met de onderzoeken brengt Rijkswaterstaat nauwkeurig de kadeconstructie en de aanwezigheid van kabels en leidingen in het gebied in kaart. Voor de onderzoeken vinden overdag verschillende werkzaamheden plaats in het water en op de kade. De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio oktober.

Daarna moet er nog een aannemer gezocht worden en kan de renovatie starten. Men hoopt dat de werkzaamheden klaar zijn eind 2020.

5 Reacties

Reageren
 1. BW

  Heeft iemand enig idee waarom dit zo lang moet duren? Gerekend vanaf oktober 2014 is er sowieso al 4 jaar niets gebeurd (afgezien van het plaatsen van hekken) en eind 2020 zijn we weer bijna 1,5 jaar verder. Wellicht is er een hele logische verklaring, maar ik zie ‘m niet.

 2. w

  eind 2020? heeft overduidelijk geen prioriteit dus

 3. Lombokker

  @BW
  Rijkswaterstaat is zo’n overheidsorganisatie waar veel te veel stafpersoneel in dienst is. Beleidsmedewerkers, omgevingsmanagers en nog meer van dat soort snoeshanen. De meeste tijd gaat dus op aan vergaderingen, overleggen, brainstormen, vergaderingen, presentaties en nog meer vergaderingen.
  Het echte werk (onderzoek en uitvoering) wordt uitbesteed aan commerciële partijen; maar dat moet via een Europese aanbesteding, waar uiteraard ook weer uitgebreid overlegd en vergaderd wordt voordat er een keuze kan worden gemaakt.

 4. Niet w of BW

  “Logische” verklaring is dat het Merwedekanaal nu nog onder Rijkswaterstaat valt, maar daar vanwege het geringe gebruik voor beroepsvaart niet de hoogste prioriteit heeft.

  Daar komt bij dat het in de toekomst waarschijnlijk onder de gemeente zal gaan vallen. Geen haast maken kan wat Rijkswaterstaat betreft dan ook tot afstel leiden.

 5. Cico

  Wat moet er dan onderzocht worden? Een kade maken kan in 1-2 maanden tijd! Schotten plaatsen, water eruit ram er gewoon nieuwe palen in, opmetselen, klaar. Waar gaat dit over

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).