Back&Fourth voorlopig dicht vanwege geluidsoverlast | De Utrechtse Internet Courant Back&Fourth voorlopig dicht vanwege geluidsoverlast | De Utrechtse Internet Courant

Back&Fourth voorlopig dicht vanwege geluidsoverlast

Back&Fourth voorlopig dicht vanwege geluidsoverlast
Back and Fourth in de Loeff Berchmakerstraat
Utrechts nieuwste discotheek Back&Fourth aan de Loeff Berchmakerstraat is voorlopig dicht. Dat heeft de leiding van de uitgaansgelegenheid zojuist laten weten. 

Utrechts nieuwste discotheek Back&Fourth aan de Loeff Berchmakerstraat is voorlopig dicht. Dat heeft de leiding van de uitgaansgelegenheid zojuist laten weten. 

Een conflict met een buurman ligt hier aan ten grondslag. Nadat Back&Fourth in februari, op de plek waar voorheen KostenKoper gevestigd zat, de deuren openden zijn er al conflicten met de buurman.

De eigenaren laten nu weten dat ze geen geluid meer mogen maken van de gemeente en daarom voorlopig dicht zijn. Afgelopen weekend was er al geen dansavond meer.

De gemeente laat weten dat er een forse geluidsoverschrijding is geconstateerd bij metingen in het pand. De metingen werden gedaan nadat de nieuwe bovenbuurman had geklaagd.

De horecagelegenheid was niet bereikbaar voor verder commentaar.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Tom

  En de kostenkoper, die er voorheen zat, maakte zeker geen lawaai? Of wat te denken van de chupitos?
  Als je geen lawaai wil, moet je gewoon niet in de binnenstad gaan wonen.

 2. Berend

  Kosten Koper had de ruimste openingstijden van alle kroegen en trok vooral dronken mensen in de latere uurtjes. Kan me niet voorstellen dat de geluidsproductie van de opvolger veel hoger was.

 3. Kuch

  En ja hoor, daar is die dan. Je bent de allereerste die met het oeroude cliché aan komt kakken!

  Gefeliciteerd!

  Als je zaak gesloten wordt, dan doe je iets verkeerd. Je zaak wordt niet zomaar dicht gegooid.
  Er zijn genoeg gelegenheden in Utrecht die muziek draaien, waar je kan dansen en waar nooit een klacht tegen ingediend wordt. Nu zal de eigenaar wel weer in de jankmodus gaan, maar misschien moet hij eens bij zichzelf te rade gaan, dan om weer ind e slachtofferrol de media op te zoeken.

 4. Katja

  Als je herrie wilt maken, ga dan naar de Lage Weide.
  Parkeerplaatsen plenty, geluidsoverlast 0

 5. herman

  @Katja, als je rust wil ga dan in Leidsche Rijn wonen.
  Daar heerst een serene rust!

 6. Kees

  Horeca dat maling heeft aan omwonenden,,is asociale horeca
  Er is bepaald soort horeca wat altijd de grenzen opzoekt,,,het liefst ver er over heen
  Er wonen al eeuwen mensen in de binnenstad
  Niets dan lof voor burgemeester van zanen
  Die zit er ook voor het woon slaapgenot vd bewoners
  En niet om de belangen ,,,omzet,,van horeca te bevorderen
  Echte goede horeca heeft geen herrie nodig
  Sluiten die aso- cafees!!!

 7. Kuch

  @ Herman

  Blabla.

  De dienst handhaving is er om te handhaven. Overigens is men vrij tolerant. Als men echt zou handhaven dan zouden er nog veel etablismenten volgen, want 75% houdt zich niet aan de geldende regels. Dus………….

  Als je niet wil accepteren hoe Utrecht is, met zijn inwoners, want blijkt steeds uit dergelijke reacties die je nu uit, dan ga je toch lekker in een stad wonen waar ze niet handhaven en waar geen inwoners voor hun rechten opkomen? Ga in Amsterdam wonen ofzo. O nee, daar klagen ze inmiddels ook al. Jij bent degene die Utrecht niet accepteert voor dat wat het is en was. Ga dan ergens anders wonen.

  Daarnaast is er genoeg leven in de brouwerij in Utrecht. Utrecht kent een levendige muziekscene, er zijn genoeg plekken om lekker te dansen, je moet ze alleen kennen; en er zijn genoeg leuke festivals in Utrecht. Als je wil kan je doodleuk om 8 uur ‘s ochtends in je nest liggen na een leuke nacht te hebben gehad. Er zijn altijd zeikerds die vinden dat het nooit goed genoeg is qua uitgaansleven. Nou nu, die mensen hebben zelf een probleem, willen altijd iets nieuws, moeten altijd door anderen bezig gehouden worden door andere, zijn kennelijk niet in staat om zelf initiatieven te ontplooien en het zijn kennelijk mensen die qua karakter geen enkele zin hebben, getuige hun reacties, om rekening te houden met anderen. Hun eigen plezier gaat voor. Als je in je leven alleen maar plezier wil maken en hebben dat heb je er mijn inziens geen snars van begerepen en dan moet je nodig eens volwassen worden. Volwassen staat niet synoniem aan saai, want ik hou zeker van een dansje en plezier hebben, alleen, er is zoveel meer in het leven en uit het leven te halen, dan alleen zuipen, snuiven en feesten. Nu heb ik zelfs nog niets eens zoveel tegen recreatief gebruik, maar je begrijpt mijn punt.

  Dan nog iets, kennelijk maakte Kosten Koper met zijn dronken bezoekers die nergens anders meer terecht konden in de nacht, minder lawaai dan dit nieuwe etablissement. Dat zegt wel wat.. Zou het misschien ook door diepe bastonen kunnen komen die door muren en vloeren heen gaan? Het is vaak niet altijd per sé het harde geluid dat voor overlast zorgt.

 8. harry

  @kuch: Het probleem is vooral dat de gemeente met dubbele maten meet.
  Als je een beetje thuis bent in de horeca in Utrecht weet je dat er bepaalde horeca eigenaren zijn die alles kunnen maken. En er zaken zijn waarbij overlast gedoogd wordt totdat er een nieuwe eigenaar in komt.
  Iedereen weet wat voor een overlast de KostenKoper veroorzaakte met vechtende en schreeuwende dronken mensen buiten in de rij.
  Het gezeik van de buurman heeft er nu waarschijnlijk mee te maken met het feit dat de back and Fourth meer dagen in de week open is.
  Het is natuurlijk ook vrij bizar dat door een klacht (conflict) met 1 buurman de hele tent voor onbepaalde tijd dicht moet. Er zit namelijk gewoon een nachtelijke horeca vergunning op het pand.

 9. jeroen de vries

  @harry: Het gaat hier ook niet om een overtreding van de horecavergunning maar om een millieuovetreding. Als je een cafe hebt zonder geluid maar je afval op straat neergooit wordt je ook gesloten. Niet omdat je je niet aan de horecaregels houdt maar omdat je een millieuovertreding begaat. Horeca en bewoners zijn vaak een gespannen combinatie, maar deprimaire functie van elke stad of dorp is wonen. Daarnaast ook weken, recreeren en wat diens meer zij maar de overige functies passen zich aan. Leven en wonen doe je namelijk 24×7, boodschappen doen, feesten of werken maar een aantal uren per dag.
  Naar mijn mening kan je een burger/bewoner die constateert dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt, ongeacht welke regels dat dan ook zijn, daar nooit iets over verwijten. Je krijgt als onderneming (horeca of anderszins) toestemming om je bedrijf uit te oefenen onder een aantal voorwaarden. Als objectief kan worden geconstateerd dat je je niet aan die voorwaarden houdt zijn er consequenties. Dus ook in dit geval.

 10. Utregter

  De zaak hoeft denk ik niet dicht, mag gewoon open zijn……..ze moeten alleen zorgen dat het geluid binnen de geluidsnormen blijft.
  Blijkbaar willen de ondernemers de verantwoordelijkheid op de Gemeentelijke handhaving afschuiven….geeft aan over wat voor ondernemers we praten die blijkbaar niet willen erkennen dat zij fout zijn en hun verantwoording willen nemen.

  Zover ik de horeca in Utrecht ken wordt er niet met 2 maten gemeten en word iedereen even “hard” aangepakt…dat blijkt ook wel uit de diverse berichten. Echter de ene ondernemer rent wat harder en vaker naar de media voor aandacht.

 11. Marvin

  @Tom, ja goed idee! Laten we van de Utrechtse binnenstad een soort Amsterdam Arena maken met enkel winkels en kroegen. Hebben we winkelend publiek overdag en ‘s avonds enkel beschonken mensen. Verder missen we dan wel wat sociale controle, maar dan maar meer blauw op straat!

  Maar even zonder gekheid, de Utrechtse binnenstad telt ruim 17.000 inwoners, die er juist ook voor zorgen dat de binnenstad zo levendig is. Als je alle mensen uit de binnenstad haalt zou er ook heel wat horeca en winkels geen bestaansrecht meer hebben.

  Woon zelf ook in de binnenstad en het fijne aan de horeca hier om de hoek is dat je precies weet wat je aan ze hebt gezien ze netjes aan de regels voldoen qua terras tijden en overlast. Horeca die hier maling aan heeft (weet niet of dat hier aan de hand is) is in mijn optiek slechte horeca, gezien je juist ook de mensen om de hoek in je tent wil hebben.

 12. Ronald

  Lijkt mij juist een nette reactie van de eigenaar, hij neemt het kennelijk wel serieus!

 13. Joe

  Het zou natuurlijk ook kunnen dat de oude bovenbuurman het allemaal wel best vond en nooit klaagde, terwijl de nieuwe er wat minder flexibel in zit. Ook als je boven een kroeg als kosten/koper woont, mag je verwachten dat de normen (die volgens mij in het centrum soepeler zijn dan daarbuiten) worden nageleefd.

 14. jaap

  Stathe in de Rozenstraat geeft ook de nodige overlast.
  Zal misschien toch aan de exploitanten liggen ?

 15. Kuch

  @ Joe, bij nieuwe kroeg toevallig precies tegelijkertijd nieuwe buurman? Dacht het niet.

  @ Jaap.

  Interessant dat je dit aanhaalt. Toen Stathe nog de Flits was, werd er vanuit de Flits altijd heel goed gehandeld ten opzichte van lawaaierige gasten op straat. Je werd dan altijd vriendelijk verzocht stil te zijn en rekening te houden met de buren. Mocht je daar lak aan hebben dan had de Flits lak aan jou als klant. Dan werd je niet meer geholpen.

 16. wijk c

  @Kuch zou graag met je in kontakt komen over eea wijk.c at xs4all.nl

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).