Nieuwe gevel van voormalig C&A-pand op het Vredenburg komt tevoorschijn | De Utrechtse Internet Courant Nieuwe gevel van voormalig C&A-pand op het Vredenburg komt tevoorschijn | De Utrechtse Internet Courant

Nieuwe gevel van voormalig C&A-pand op het Vredenburg komt tevoorschijn

Nieuwe gevel van voormalig C&A-pand op het Vredenburg komt tevoorschijn
Het pand tijdens de renovatie.
De nieuwe gevel van het pand op de hoek van het Vredenburg en de Sint-Jacobsstraat in Utrecht, waar de C&A zat, begint zichtbaar te worden. Het gebouw wordt getransformeerd en de steigers verdwijnen langzaam. Winkelketen Decatlon opent er in de loop van het jaar de deuren.

De nieuwe gevel van het pand op de hoek van het Vredenburg en de Sint-Jacobsstraat in Utrecht, waar de C&A zat, begint zichtbaar te worden. Het gebouw wordt getransformeerd en de steigers verdwijnen langzaam. Winkelketen Decatlon opent er in de loop van het jaar de deuren.

Er wordt nog hard gewerkt aan het bekende gebouw in de binnenstad. Lang zat hier een vestiging van C&A, ook de traverse vanuit de Bijenkorf liep naar dit pand. Deze loopbrug werd in 2016 gesloopt waarna ook de Bijenkorf een opknapbeurt kreeg. In 2017 sloot de C&A.

De afgelopen maanden wordt er gewerkt aan de verbouwing van het pand. Zowel het interieur als exterieur van het gebouw wordt aangepakt voor de nieuwe huurder: sportwinkel Decathlon. Het pand moet dit jaar opgeleverd worden.

18 Reacties

Reageren
 1. VincentZ

  Ziet er fantastisch uit.

 2. Teunis

  Leuk, zo’n restauratie naar hoe het pand er nooit heeft uitgezien! 🙂 Oorspronkelijk zag het er weliswaar zo uit, maar dan zeven ramen breed. En toen men het pand in de jaren zestig verbreedde, vond men die betonnen gevel een goed idee, wat ik me nu niet meer goed kan voorstellen.
  Hopelijk maken ze wat moois van de balustrade. En van de winklpui natuurlijk.

 3. Dakhaes

  Moet nog zien dat Decatlon hier echt zijn intrek in neemt.
  Parkeren, marktomstandigheden, etc.
  Eerst zien dan geloven.

 4. BdV

  Ik ben benieuwd of het open gedeelte van de eerste verdieping volledig opgevuld gaat worden met metershoge witte letters op een blauwe achtergrond.

 5. Marcel

  Dakhaes

  Parkeren? Kan prima in de buurt . 3.parkeergarage binnen een paar honderd meter.

 6. D.

  Mooi. Een hele verbetering. Nu de Planeet + de panden er naast, oud Perry Sport pand en deel HC nog ?

 7. cleo

  Eindelijk weer eens een nieuw gebouw in Utrecht dat ik wél mooi vind. Degelijk en stijlvol!

 8. Erik

  @Dakhaes: voor de mensen die verslaafd zijn aan hun auto heeft Decatlon een vestiging in de sfeervolle Wall. Voor de overige mensen komt deze vestiging op deze A-locatie er echt wel. Nog afgezien van de altijd lege P5 van HC die vlakbij is. Plus Paardenveld en La Vie. Ik weet niet waarom iedereen altijd denkt dat parkeren in de binnenstad een probleem is met een paar van zulke enorme garages zo dichtbij.

 9. WP

  @dakhaes als decathlon er niet in gaat, dan is er wel een ander. Langdurige leegstand in Utrecht centrum ben ik nog niet tegengekomen!

 10. Koel Hoofd

  @Dakhaes Decatlon had een omzet over 2018 van 11,3 miljard euro en een netto winst van bijna een half miljard. Decathlon komt er wel want die doen het (nu nog) beter dan Hudsons bay.

 11. Herman

  Mooi pand hoor!
  Dat hoekje is met de vernieuwde Bijenkorf en het Vredenburg erg mooi geworden.
  Straks nog een vernieuwde Galeries Modernes en Postkantoor Neude.

  Dan kan HC zijn borst natmaken!

 12. Guus Baas

  Ik ben benieuwd of de beloofde “Kroon” op de dakgalerij er komt of dat deze eruit bezuinigd is.
  Zou erg jammer zijn want juist die Kroon zou het een geweldig gebouw maken.

  https://www.duic.nl/algemeen/voormalige-pand-van-ca-aan-vredenburg-wordt-getransformeerd/

 13. Bert

  Ziet er goed uit, nu dat afschuwelijke pand van de De Planeet nog. Dan komt het wel goed rond de Vredenburg.

 14. Barend

  Er zitten een paar wezenlijke verschillen tussen het oorspronkelijke ontwerp volgens de link hierboven en de realisatie. Verschillen die bepaald afbreuk doen aan de uitvoering. De belangrijkste is dat de gevel aan de Jacobsstraat niet langer een raam-breed de hoek ‘omloopt’. Hierdoor is de eenheid weg tussen gevel Jacobsstraat en Vreeburg en ontstaat het gekke effect dat de gevel Vreeburg er tegenaan geplakt lijkt. Jammer, onbegrijpelijk.

 15. Ton

  Knap hoe het gelukt is om dezelfde baksteen in de juiste kleur opnieuw te produceren. En gelukkig is het mooie metselverband van de oudere zijgevel weer herhaald.
  Jammer zijn de lelijke verticale bouwnaden, het weglaten van het ruitpatroon in het metselwerk, het rechttrekken van de ‘kroonlijst’ met balustrade i.p.v. het oude ritme en het niet herhalen van het ritme van 2- en 3-ruits ramen.
  Als je ‘retro’ bouwt doe het dan ook goed.

 16. Marcel

  Ik ben er twee panden naar links geboren. En kan niet anders zeggen dat lelijkheid troef is op het Vredenburg. De Commissie Welstand Monumenten heeft echt zijn best gedaan om het totaal naar de klo..ten te helpen. Kwam vanmorgen nog uit de Amsterdamsche Straatweg en moest voor het stoplicht wachten. Toen kon/kan je goed zien wat een waardeloze samenhang hier is gemaakt. Lelijker kan het gewoon niet. Oké, de singel met water komt terug maar dat is wel het enig goede nieuws. Kan niet anders zeggen: CWM bedankt!!!!

 17. Jos

  @ Marcel

  Wat een flauwekul.

  Ik ben vast wat jonger dan jij, maar tussen mijn geboortejaar 1981 en pak ‘m beet 2008 zag het er 1000x afgrijselijker uit dan nu. Complete bullcrap van een babyboomer die simpelweg alles vroeger beter vond, terwijl dat niet per sé zo is.

 18. Marcel

  @ Jos
  Flauwekul? Je gaat vast graag slenteren over het Vredenburg. Zoooo mooi? Binnenstad vindt je zeker ook niks? Gevoel voor historie en oude monumenten heeft u vast niet. Zou zeggen: ga genieten in Rotterdam.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).