Voormalig portier café De Kneus Elwien Bendanon heeft nog steeds zijn vergunning niet terug | Voormalig portier café De Kneus Elwien Bendanon heeft nog steeds zijn vergunning niet terug – De Utrechtse Internet Courant

Voormalig portier café De Kneus Elwien Bendanon heeft nog steeds zijn vergunning niet terug

Voormalig portier café De Kneus Elwien Bendanon heeft nog steeds zijn vergunning niet terug

Moet de portier van café De Kneus hangen? Die vraag stelde DUIC eind vorig jaar naar aanleiding van de opmerkelijke behandeling van Elwien Bendanon. Hoe zat het ook al weer?

In mei 2012 vond voor Café De Kneus in de Nobelstraat een opstootje plaats. De portiers Sahir en Bendanon herstelden de rust door twee jongens staande te houden. Reden voor de jongens om aangifte te doen van mishandeling. Ter plekke wezen zij Sahir aan als verdachte en verklaarden dat Bendanon de zaak goed onder controle had. Desondanks besloot de politie de vergunning van beiden in te trekken. In december ging Bendanon bij de Rechtbank  Utrecht in protest hiertegen. Zijn advocaat Mr. De Leon betoogde dat zijn cliënt geen eerlijke zaak krijgt. Sindsdien zijn er talloze pogingen ondernomen om op zijn minst een uitspraak te krijgen. Het heeft nog tot niets geleid. De Leon nu: ”Mijn cliënt heeft een beroepsverbod gekregen. Hij kan nergens solliciteren en moet toch ook de bakker betalen. Er is maar geen voortgang in te krijgen, het is alsof de duivel er mee speelt.”

We spraken met Bendanon en De Leon.  En de vraag blijft nog steeds: moet de (voormalige) portier van café De Kneus hangen.  Een tussenstand. Wordt op DUIC vervolgd.

47 Reacties

Reageren
 1. joopie

  Terecht!
  Die gasten aan de deur denken altijd dat ze alles kunnen maken en onschendbaar zijn met dat V tje op hun borst.
  Vroeg of laat lopen ze allemaal een keer tegen de lamp het is nu eenmaal ook fout volk wat aan de deur staat.Allemaal losse handjes die gasten!
  Heb ook totaal geen medelijden Elwien.

 2. Bouncer

  Ik heb de situatie vanaf het begin gevolgd en moet zeggen zoals het artikel beweert is het duidelijk. De twee die bezig waren wezen de politie duidelijk aan wie na behoren handelde en wie niet. Dus ik zou zeggen de heer Bendanon zijn papieren terug geven en weer aan de gang met deze man.

 3. hans

  Laatste woorden van de Leon zijn natuurlijk de absolute waarheid.Op één of andere wijze heeft men de pik op de portier en heeft men nu een stok gevonden om te slaan.

 4. marry

  Schandalig zeg dat zulke dingen gebeuren in Nederland. Hoe lang nog voordat het land naar de klote is

 5. marry

  Schandalig zeg dat zulke dingen gebeuren in Nederland. Hoe lang nog voordat het land naar de klote is

 6. marry

  Schandalig zeg dat zulke dingen gebeuren in Nederland. Hoe lang nog voordat het land naar de klote is

 7. fulco raatsie

  Ach guttegut die Joopie, heeft niet in de gaten dat de heren aan de deur (ik ben er zelf ook een) er staan voor de veiligheid van de gasten. als je je gewoon gedraagt heb je van portiers gen last. Typische standaard ook wat je zegt. omdat we een Vtje hebben denken we alles te mogen. Elwien is een goede portier geloof me. En natuurlijk zijn er foute bij maar dat word steeds minder door de passen die we moeten halen. Maar blijf jij maar lekker kortzichtig en iedere portier over een kam scheren. Als je nou volgend weekend een pofferd op je neus krijgt van een andere klant,laat de portier dan ook met rust.

 8. Bouncer

  Ja dat zeg ik Fulco als je je werk doet en de politie maakt fout op fout, dan is het zo dat je gewoon anderhalf jaar moet wachten voor mensen denken, we hebben wel ernstig gevaald.
  De beelden die had de politie gelijk moeten halen maar daar hadden ze geen intresse voor. De zaak was volgens de politie al duidelijk zat. Maar ja nu is er maar één de dupe van dit verhaal, een goede man en een nog betere vader.

 9. fulco raatsie

  Het is sowieso al moeilijk genoeg om als portier je werk te kunnen doen. Feitelijk gezien mogen we niks maar mogen wel de klappen vangen. Dronken gasten die handtastelijk worden, portiers uitdagen en aanvallen. Gooi je er iemand uit rennen ze hard naar de politie om aangifte te doen. Je word er moedeloos van. Toen ik ging stappen vroeger haalde je het niet in je hoofd om de portier te slaan, tegenwoordig worden er aan de bar weddenschappen gesloten wie het eerst een portier een hoek geeft. En op de hoek van de straat staat de politie vaak te wachten tot je fout in gaat. Waar ik werk hebben wij een goede verstandhouding met de politie en de samenwerking is gewoon heel goed. We komen 1 keer per jaar op het bureau om gezamenlijk van d gedachten te wisselen en we trainen 1 keer per jaar samen met de politie. Dit zie je terug in het wederzijdse respect. Daar kan de politie Utrecht wat van leren. Bendanon is een hele ervaren portier die al het nodige heeft meegemaakt en niet over een nacht ijs gaat. Nu word hij kapot gemaakt en daarmee ook zijn gezin. Het is te gek voor woorden. En nogmaals, er staan zeker ook her en der bullebakken aan de deur maar filter die eruit en laat de goede met rust..

 10. Berend Huisman

  Elwien is een relaxte portier met veel ervaring. Er zal wel iemand op het hoofdbureau de pik op hem hebben. En dan blijkt onze rechtstaat niet zo veel voor te stellen. Ik stel een actiecomité voor: Elwien terug aan de deur!

 11. Bouncer

  Laten we dat idd maar doen met een aantal collega’s die Elwien goed kennen een comité oprichten. Je ziet hier, dat er eigenlijk maar één is die een beetje vreemd reageerd. Maar deze is dan waarschijnlijk zelf vervelend geweest bij Elwien en is bij een uitbater eruit gezet door Elwien of niet Joopie.

  Dat mag in zaak deze niet uitmaken.
  We dienen als portier, net als elke andere burger een goed en eerlijk proces te krijgen. Maar dat is door een aantal factoren niet haalbaar in deze.

  Ik heb zelf namelijk heel erg het gevoel en ik denk (weet zeker) dat er hier iets wat oud zeer mee speelt.

  Ik zeg alleen het is nooit leuk om als een hoogeplaatst publiekelijk persoon, je excuus openbaar te moeten maken tegenover een portier.

 12. Ben

  Master, je weet wel! Go for it!

 13. erwin

  Gewoon zijn pas terug geven die kerel doet ze werk gewoon goed en.is gewoon duidelijk in zijn werk en als je daar waar je ook bent niet aan de regels voldoet wat de wet omschrijft dan mag er lijkt mij gewoon ingegrepen worden of mag dat pas als je als portier eerst een mes tussen je ribben krijgt word het dam opeens een ander verhaal

  Gewoon terug die pas er zijn heel veel mensen die hem accepteren en ook de regels van de kroeg alleen er lopen soms jongens tussen die onder invloed iets doms doen

 14. Martin Hoek

  Ik ken Elwien al meer dan twintig jaar en ik kan als ex leidingevende van de politie zeggen dat ik alleen maar uitstekende ervaringen met hem heb. Politie Utrecht moet hem dankbaar zijn voor zijn voor zijn inzet en all zijn inspanningen.

 15. Bouncer

  Dat is het ook Martin Hoek. Jij kent meerdere van ons (horeca beveilligers) en we hebben altijd een goede band gehad. Maar dit is een heksenjacht die ze zijn begonnen tegen Elwien. Ze zijn vergeten wat hij allemaal heeft betekend voor Politie, brandweer en ambulancepersoneel. Hij heeft ze getraind en ze hebben vele vaardigheden van hem opgestoken. Hij is een prima beveiliger en houd zich aan de regels van de uitbater. Maar goed de Politie heeft wat dingen laten vallen, nu word het tijd dat ze deze bij de Politie gaan opakken en hem geven waar hij recht op heeft. De uitspraken van Elwien zijn advocaat is niet voor niets.

  Zijn advocaat Mr. De Leon betoogde dat zijn cliënt geen eerlijke zaak krijgt. Sindsdien zijn er talloze pogingen ondernomen om op zijn minst een uitspraak te krijgen. Het heeft nog tot niets geleid.

  Voorlopig is het stil rond de zaak, slachtoffers en getuigen zijn al bijna vergeten wat er is gebeurd die nacht. Maar goed Elwien zal nog wel moeten wachten tot hij dakloos is en niet meer verder kan met deze zaak en het wel zal moeten laten vallen. Hij zal op deze manier nog persoonlijk falliet raken ook. Ja daar wachten ze op want een inkomen, heeft hij al anderhalf jaar niet meer.

 16. Eddy

  Het is altijd wat,!!! Is het niet met politie dan wel met bezonderewetten , het is altijd wat met hun dat gezeik lijken wel mongolen daar allemaal ik kan wel een boek over ze schrijven wat ze fout doen en al fout hebben gedaan naar 23 jaar ervaring weet je daar alles van Erwin weet het ook maar ja we trekken altijd aan het kortste eind stiekum en huigelen doen ze zo zit je met ze aan de koffie en zo leggen ze een vals verklaring af om een eigen baantje te dekken en te redden lekker gewoon werken in de kroeg doe maar als toezicht houder en glazen haler en als er wat is leg je ze gewoon k nock out bij de voordeur dus fuck het hele systeem Erwin heel veel succes en hoop dat je snel weer bezig bent en als je wint meteen een recht zaak voor inkomsten bederving grt 23 jaar ervaring

 17. Floris

  Ik word lid van het comite! Geef Elwien zijn vergunning terug!

 18. Eddy

  Ik word ook lid van dat comité nou de mouwen met z’n alle maar is opstropen en gaan dien en eerst op bezoek bij bzw

 19. Gilbert Grantsaan

  Normaal gesproken houd ik mij afstandig van enig commentaar zeker via social media.
  Ik ben er nu echter van overtuigd dat Elwien Bendanon onrecht is en wordt aangedaan.
  Ik ken Elwien zeer goed. Hij heeft veel ervaring met beveiligingswerkzaamheden. Enige jaren geleden is hij begonnen met een eigen beveiligingsbedrijf. Ik ondersteun en adviseer Elwien daarbij. En geloof mij dat zou ik niet doen als ik niet overtuigd zou zijn van zijn kwaliteiten.

  Door zijn expertise en naamsbekendheid had hij veel succes en groeide de klantenkring en daardoor ook zijn bedrijf. Hij had veel plannen en ambities en was op de goede weg om deze ook waar te maken.
  Hij zei altijd dat het zijn doel was om het (Utrechts) uitgaansleven veiliger te maken, zodat ouders hun kinderen met een gerust gevoel veilig en wel terugzagen. Dat was zijn doel en zijn missie en daar was hij ook goed in. Sociaal, met het hart op de juiste plek, verbaal sterk ook, direct en kordaat optreden waar het nodig was maar altijd fair en zonder excessief geweld. Mijn mening is geef Elwien zijn vergunning terug en werk samen aan een veilig Utrecht.

 20. Bouncer

  Dat is het ook Elwien deed zijn werk met zijn hart. Als je als ouder weet dat hij daar werkt is het belangrijkste dat je weet dat er op je kind word gepast. Dat is het doel van elke portier het toch gezellig druk te laten zijn maar mensen die de grens overschrijden eruit te halen. Dat is wat Elwien deed die avond. De mannen in kwestie uit elkaar halen en houden ze allebei ontzetten zonder geweld toe te passen. Dit is Elwien dan ook gelukt hebben beide heren verklaart bij de politie gelijk na het incident. De beelden van de kneus heeft Elwien dan ook gelijk verzocht aan de politie om deSe mee te nemen aan de politie en de agenten in kwestie vonden dat niet nodig. Bij deze een aantal maanden later vragen ze deze alsnog op bij de uitbater en zijn ze overschreven. Deze beelden zijn dan ook het enigste bewijs dat Elwien vrij kan pleiten van het geen waar hij nu van word verdacht. Maar goed de politie en justitie doen er lang over om het tot een uitspraak te laten komen. Elwien moet maar wachten tot het weer in behandeling word genomen.

 21. Chavelly Lautoe

  Gilbert Grantsaan heeft goed gesproken!

  Ik hoop dat er gerechtigheid bestaat. Jammer dat er altijd mensen zijn die je het licht niet gunnen.
  Elwien is iemand met een hele hoop ervaring en Professionaliteit!

 22. jerrol

  kunta (erwin)kennende zal hij nooit zonder reden of aanleiding iemand de deur wijzen ,eerder erover praten.
  hij heeft veel betekend en gedaan en voor mensen klaar gestaan.
  dus een beetje raar dat hij zijn vergunning nog niet terug heeft.vooral als het iemand zijn levenbehoefte moet voorzien.zijn werk en hobby is!
  maar ja dit is nederland mensen de grond in trappen is makkelijker.!!

 23. Pierre

  Erwin gewoon weer terug aan de deur, punt!

 24. Pieter van Dijk

  Ik vond het verhaal al opmerkelijk, maar de reacties nog opmerkelijker. Het gaat om een prima man, zoveel is dus wel duidelijk. Welk miezerig mannetje is hier dan een persoonlijke vete aan het uitvechten. Met als gevolg dat iemand geen cent meer kan verdienen. Kom op burgemeester, regel dit nog even voordat je weggaat.

 25. tom

  goed zo

 26. Rijck Achterberg

  Er is eerder een probleem geweest in 2011. Een zaak over gestolen jassen. Hierbij is destijds meineed gepleegd door agent(en) . er zijn toen gesprekken geweest waarbij de wijkchef van het paardenveld Erwin (Elwien) in het gelijk heeft gesteld. Dit heeft toen pijn gedaan bij de politie natuurlijk, men moest destijds (publiekelijk) excuses maken. Sindsdien is de goede verstandshouding vanuit de politie veranderd, deze houding was hiervoor gewoon goed te noemen maar sindsdien word er naar hem gezocht, en als je maar hard genoeg zoekt dan vind je wel wat. Of je zorgt ervoor dat je wat vind. Dat lijkt nu dus ook het geval. Maar eerlijkheid duurt het langst en het recht zal zegevieren.

 27. HD

  Sommige agenten van de UIT-TEAM deugen niet en die van bijzondere wetten zijn geen zuivere koffie.geef mij de goede oude tijd van Jan Jansen en Leen Hoenkamp.Geachte burgemeester komt in aktie ! Geef Elwien het vergunning terug.

 28. gio

  Alle steun betuigingen zeggen genoeg geef mijn Oompie zijn vergunning terug!!!!!!!

 29. gio

  Alle steun betuigingen zeggen genoeg geef mijn Oompie zijn vergunning terug!!!!!!!

 30. gio

  Alle steun betuigingen zeggen genoeg geef mijn Oompie zijn vergunning terug!!!!!!!

 31. Bouncer

  Ja Rijck Achterberg, en zo zijn er meer dingen geweest rond Elwien, kan mij nog een kranten artikel herinneren dat er hooggeplaatste lieden hun excuus moesten maken tegenover Elwien publiekelijk. Maar deze mensen moesten dat doen omdat ze een fout hadden gemaakt. Nu is het idd zo dat ze fout op fout hebben gestapeld en toch is er niemand van Politie of wat ook die Elwien helpt. Voorlopig wil Elwien alleen dat zijn zaak voorkomt en dat hij een eerlijk proces gaat krijgen. Maar ja het hangt nu al met touwtjes aan elkaar. Laat staan als het zover is.

 32. Guido

  Niet veroordeeld maar wel al anderhalf jaar straf, wat een schande! Kunta laat je niet gek maken.

 33. Nel van Dalen

  Gilbert Grantsaan heeft deze onverkwikkelijke kwestie goed verwoord. Dank Gilbert.
  Gerechtelijk apparaat kom in actie. Laat het recht zegevieren!
  Opdat Elwien snel weer aan de slag kan.

 34. fulco raatsie

  De zaak Bendanon staat natuurlijk niet op zich. Het is tijd dat de mensen aan de deur zich gaan verenigen. Maar ook de beveiligers als beroepsgroep. Er is daarom een Facebook speciaal voor deze beroepsgroep geopend en is te vinden onder de naam Bouncer Bouncer. (https://www.facebook.com/bouncer.bouncer.94)
  Voel u vrij om zich daar aan te melden. De beerput moet nu maar eens goed open.

 35. Gawein

  Laat m

 36. Rob

  @hd het is nog erger. De korpschef himself schijnt de kwade genius te zijn. Afgunst. Als, let wel ALS er nog gerechtigheid bestaat in NL, dan komt Elwien weer aan de deur. De dag dat dat gebeurt kom ik een biertje halen.

 37. Bouncerf

  Bouncerf

  oktober 24, 2013 om 01:13

  Hoi Elwien , even een rectificatie van wat ik net heb geschreven. Ik weet zeker dat jij als winnaar uit de rechtbank gaat komen. Maar nogmaals er zijn alleen maar verliezers waarvan jij de grootste bent oa. het verlies van jou baan. De deuren waar jij mede toezicht op had , en het lukte jou als geen ander die Nobelstraat schoon te houden , als je nou kijkt wat een rotzooitje het is met het uitgaanspubliek , maar ik weet waar het knelpunt zit bij het uitteam van de Horeca Politie zij hadden er schijnbaar belang bij om jou vergunning in te trekken. Ik denk dat jij in hun ogen te bijdehand was en hun soms op hun punten wees , en daar zijn zij niet van gediend. Dus het was voor hun goed kijken waar jij een fout maakte en dan je Pas intrekken en wegwezen. Daar sta jij dan met legen handen. Nu moet jij je handen ophouden bij de Sociale Dienst. Ik zou daar elke dag staan en het verlies wat jij opgebouwd heb terug eisen. Of zie ik het verkeerd . Ik denk het niet , en waar is de steun van het collectieve Portiers overleg. Die zogenaamd de belangen behartigen van de Utrechtse Portiers. Of zijn zij alleen maar bezig met te laten zien hou belangrijk zij zijn tegen over de gemeente Utrecht en het wegsturen van Portiers die ook een mening willen geven , maar dan te nadrukkelijk aanwezig zijn en als een stoorzender worden gezien.

 38. Bouncerf

  Bouncerf

  oktober 24, 2013 om 01:13

  Hoi Elwien , even een rectificatie van wat ik net heb geschreven. Ik weet zeker dat jij als winnaar uit de rechtbank gaat komen. Maar nogmaals er zijn alleen maar verliezers waarvan jij de grootste bent oa. het verlies van jou baan. De deuren waar jij mede toezicht op had , en het lukte jou als geen ander die Nobelstraat schoon te houden , als je nou kijkt wat een rotzooitje het is met het uitgaanspubliek , maar ik weet waar het knelpunt zit bij het uitteam van de Horeca Politie zij hadden er schijnbaar belang bij om jou vergunning in te trekken. Ik denk dat jij in hun ogen te bijdehand was en hun soms op hun punten wees , en daar zijn zij niet van gediend. Dus het was voor hun goed kijken waar jij een fout maakte en dan je Pas intrekken en wegwezen. Daar sta jij dan met legen handen. Nu moet jij je handen ophouden bij de Sociale Dienst. Ik zou daar elke dag staan en het verlies wat jij opgebouwd heb terug eisen. Of zie ik het verkeerd . Ik denk het niet , en waar is de steun van het collectieve Portiers overleg. Die zogenaamd de belangen behartigen van de Utrechtse Portiers. Of zijn zij alleen maar bezig met te laten zien hou belangrijk zij zijn tegen over de gemeente Utrecht en het wegsturen van Portiers die ook een mening willen geven , maar dan te nadrukkelijk aanwezig zijn en als een stoorzender worden gezien.

 39. Bouncer

  Sorry dat de laatste reactie van mij er drie keer op staat de site haperende.

 40. CHIFUMA

  Geachte burgemeester van Utrecht,
  Gezien alle reactie’s van hier boven vraag ik u de rijksrecherche in te schakelen voor integriteit
  onderzoek op de afdeling uitteam/bijzonderewetten.Bij voorbaat bedankt.
  Met vriendelijke groet,

  CHIFUMA

 41. Rudi Grob

  we moeten blij zijn dat er nog mensen zijn die voor de deur en rondom een cafe de vrede nog durven te bewaren juist in deze tijden waar je zomaar een mes in je flikker kan krijgen of een wapen tegen je kop gezet kan worden !!
  laat deze beste man zijn werk doen wat hij met hart en ziel doet !! Respect Bendanon !!!

 42. Bill

  Russische praktijken in ons rechtssysteem, absurd…!!! Dit zijn praktijken die in ons land niet thuishoren. Wie is eigenlijk deze rechter die zo oordeelt? Tijd voor een onderzoek naar dit persoon, lijkt mij. Bendanon, sterkte en succes tegen dit onrecht!!!

 43. Big

  Er moet altijd een zondebok zijn.We staan er voor de veiligheid van onze klanten en de zaken waar we voor staan. Publiek moet eens begrijpen dat we hun avondje uit een goed en veilig avondje uit willen laten worden. Enne aan het eind van de avond willen ook wij veilig naar huis en naar ons gezin.

 44. Berry

  Ik heb portiers ook wel eens de dader en slachtoffer op straat zien smijten waar het slachtoffer niet gelukkiger van werd. Het is trouwenz inkomsten derving geen bederving slimme portier meneer.

 45. Rob

  Ja Berry, je hebt gelijk: inkomsten derving. En trouwenz is met een s.

 46. Berry

  Wil de snuggere harry die denkt dat ik trouwens per ongelukt fout zchreef even bij de deur gaan staan. Jezus hoe fucking dom zijn die anabolen binken.

 47. Berry

  Ik vraag altijd even aan de portier wie er binnen de coke verkoopt. Meestal krijg je nog antwoord ook of de tip het elders te halen omdat hij geen provisie pakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).