Oud sorteercentrum stationsgebied wordt verbouwd tot 218 huurappartementen | De Utrechtse Internet Courant Oud sorteercentrum stationsgebied wordt verbouwd tot 218 huurappartementen | De Utrechtse Internet Courant

Oud sorteercentrum stationsgebied wordt verbouwd tot 218 huurappartementen

Oud sorteercentrum stationsgebied wordt verbouwd tot 218 huurappartementen
Impressie van het gebouw
Het leegstaande voormalig PTT Sorteercentrum aan de Jan van Foreeststraat in de Dichterswijk wordt verbouwd tot woningen. Het college heeft het startdocument vastgesteld voor de realisatie van 218 huurappartementen en drie kleine kantoorruimten. 

Het leegstaande voormalig PTT Sorteercentrum aan de Jan van Foreeststraat in de Dichterswijk wordt verbouwd tot woningen. Het college heeft het startdocument vastgesteld voor de realisatie van 218 huurappartementen en drie kleine kantoorruimten. 

Er zullen studio’s, 2- en 3-kamer appartementen worden gerealiseerd. De appartementen krijgen een oppervlakte van minimaal 25 en maximaal 54 vierkante meter en zijn vooral bedoeld voor starters en expats. De grotere appartementen op de bovenste laag krijgen een eigen terras. De kleiner appartementen kunnen gebruik maken van twee gemeenschappelijke dakterrassen.

Langs de Kruisvaart komt een gemeenschappelijk terras. Daarnaast wordt het huidige stenen parkeerterrein groener ingericht. De ontwikkelaar, MidNed Projectontwikkeling, stelt voor onderzoek te doen naar de mogelijkheid om een aantal elektrische deelauto’s te plaatsen, zodat minder parkeerplekken nodig zijn. Er wordt onderzocht of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

14 Reacties

Reageren
 1. Barend

  En ja hoor, daar gaan we weer. Weer een starters- en studentencomplex rond het centrum. Het zoveelste. Het virus rukt onstuitbaar op.

 2. cas

  nee, bouw eens iets waar 2 personen kunnen wonen, rond 70-80 m2. Hou ook op met die inmiddels domme slogan van student/starter. Is inmiddels een excuus om doormiddel van veel kleine woningen met hoge huren snel rendement te maken.

 3. Jeroen

  Jullie moeten het maar zo zien: hoe meer specifiek op studenten en starters gerichte woningen, hoe minder opbrengst voor huisjesmelkers die grotere oudere woningen in mini-kamertjes indelen dus hoe meer daarvan er weer op de markt komen.

 4. utrechtse vogel

  De Jan van Foreeststraat is toch niet rond het centrum? En wat is er eigenlijk mis met een studentencomplex? Er zijn veel te weinig studentenkamers in de stad, het lijkt me een prima optie om leegstaande kantoorpanden om te bouwen tot studentenkamers.

 5. Johnny

  Tweeverdieners, gezinnen en senioren hebben geen bestaansrecht meer in Utrecht centrum. De studenten- en startersschimmel slaat weer toe. Lang leve de diversiteit.

 6. Joyce

  Mooi initiatief en fraai ontwerp! Goed dat er weer een leegstaand kantoorgebouw wordt omgebouwd naar woningen. Is er al bekend waar ik me kan inschrijven?

 7. Daan

  Fraai plan en wat goed dat dat lelijke kantoor wordt omgebouwd naar appartementen! Blij dat er wat gedaan wordt aan het grote tekort aan woningen in Utrecht.

 8. GeeWee

  Er wordt onderzocht of er zonnepanelen geplaatst kunnen worden.
  Natuurlijk kan dat! Doe het gewoon!

 9. Netty

  Alleenstaanden van middelbare leeftijd die een betaalbaar appartement zoeken kunnen het ook vergeten in Utrecht. Hoezo sociale huurwoningen? We hebben toch starters en expats.

 10. Uu-Tercht

  mooi ontwerp! positieve ontwikkeling voor de starters maar minder voor de 2-verdieners en gezinnen.

 11. Paul

  Mooi plan , fraaie locatie met steeds boeiend gezicht op de treinen ! … veel personen hiervoor zien over het hoofd dat er ook staat ; EXPATS.. Het is belangrijk dat de bouw productie snel wordt op gevoerd om wonen betaalbaar te houden. Waneer er te weinig gebouwd zoals nu,stijgen de koop prijzen met 8%, bijna evenveel als Amsterdam.

 12. Toine Goossens

  @ Johnny,

  Weer midden in de roos. De Utrechtse binnenstad wordt een getto voor fietsende hoogopgeleiden en studerenden onder de 40, een combinatie die alleen witte mensen trekt. Wat zal Quincey daar wel niet van vinden?

 13. herman

  Prima toch om leegstaande panden te herbestemmen voor starters/studenten met name voor mensen met kleine beurs is er weinig woonruimte beschikbaar.
  Wil niet zeggen dat midden en hoge segment geen aandacht behoeven, maar ik zie deze eerlijk gezegd niet zo snel in dit gebouw willen wonen.

 14. john

  Heel handige plek om te wonen in het nieuwe centrum deel west ! En in 30 min. op Schiphol !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).