Voormalig Woo-portier Fred Prang overleden | De Utrechtse Internet Courant Voormalig Woo-portier Fred Prang overleden | De Utrechtse Internet Courant

Voormalig Woo-portier Fred Prang overleden

Voormalig Woo-portier Fred Prang overleden
Fred Prang (rechts) aan het werk in 1976
De bekende Utrechtse portier Fred Prang is overleden. Prang stond meer dan veertig jaar lang aan de deur van Woolloomooloo. Utrechts bekendste portier, die in 2004 koninklijk werd onderscheiden, moest toen al stoppen vanwege zijn ziekte.

De bekende Utrechtse portier Fred Prang is overleden. Prang stond meer dan veertig jaar lang aan de deur van Woolloomooloo. Utrechts bekendste portier, die in 2004 koninklijk werd onderscheiden, moest toen al stoppen vanwege zijn ziekte.

Het Utrechtsch Studenten Corps (USC) meldt het overlijden van de gewaardeerde ‘hoeder van de Woolloomooloo’ op de site. Ludo Schot van het USC vertelt dat Prang dinsdagavond is overleden. “Wij leven zeer mee met zijn familie en andere naasten en wensen hen veel kracht en sterkte met dit grote verlies.”

Er is een online condoleanceregister geopend en het idee is om de condoleances te bundelen en later aan te bieden aan de familie. Ook zal er donderdag 2 april op het terras van USC aan het Janskerkhof een foto worden geplaatst waar bezoekers bloemen kunnen leggen. Dat kan tot en met zondag. De begrafenis is vanwege alle coronamaatregelen in kleine kring, maar Schot hoopt dat toch veel mensen een bloemetje komen leggen.

Fred Prang stond meer dan 40 jaar aan de deuren van studentendiscobar Woolloomooloo aan het Janskerkhof. Zijn behoedzame maar soms resolute aanpak, fotografisch geheugen en vermogen om contact te leggen met alle lagen van de bevolking maakte hem tot een instituut binnen studerend Nederland. DUIC sprak Prang eerder over zijn afscheid als portier en zijn liefde voor de stad.

5 Reacties

Reageren
 1. Massegast

  Met het overlijden van deze Stadsicoon is Utrecht weer een beetje minder Utrecht geworden.

 2. Niels Bokhove

  Ach ja, die Fred. Heb hem nog meegemaakt als portier in de beruchte Drinkwinkel De Tregter aande Oudegracht, toen ik daar rond 1970 als kelner en barkeeper werkte. Een jongen met een hoekige motoriek en een merkwaardige humor. Leuke kerel! Hij heeft zijn plek in Utrecht echt verdiend.

 3. Marcel Gieling

  Fred en de Woo, onlosmakelijk. Ik heb hem bij het naar huis gaan heel wat guldentjes in zijn hand geduwd. Mooie herinneringen aan deze markante Utrechter.

 4. paulus van gent

  … met peren, Fred, is naar den heren; bedankt, voor al dat portieren en zelfs bedankt voor al die rode kaarten, die ik gepast, soms ongepast, heb mogen ontvangen; ter troost van dit verdriet, pasen, Lucas 24, groetje , paulus de stadsdichter

 5. Francine Pol

  Ik heb Fred leren kennen als fijne collega in de tijd dat ik als administratief medewerkster bij het USC werkte. Goeie vent en gewaardeerde medewerker. Rust in peace.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).